Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Uusi kirkkoherra aloitti työnsä

Vaasan suomalaisen seurakunnan uusi kirkkoherra, Teijo Peltola, aloitti tänään 1. maaliskuuta työnsä seurakunnassamme. Peltola lopetti edellisessä työpaikassaan pari viikkoa sitten, minkä jälkeen on valmisteltu muuttoa ja hoidettu perheen asioita yhdessä Minna-vaimon kanssa. 

Kirkkoherra pikkutakki ja farkut jalassa painamassa kahviautomaatin nappia.

Tuoreen kirkkoherran Teijo Peltolan ensimmäiseen työpäivään kuuluu tietenkin piipahtaminen myös kahvihuoneessa. Iltapäivän kahviksi valikoitui capuccino. 

-    Hyvältä on tuntunut aloittaa työ Vaasassa. Kirkkoherra on kaikkia varten, ja haluan tutustua Vaasan suomalaiseen seurakuntaan ja kaupunkiin useasta eri kulmasta, mutta myös viivyttelemättä. 
Ensimmäisenä päivänä Raastuvankadulla Peltola on ottanut työvälineitä haltuun, mutta ehtinyt myös edistää kirkkoherran tehtäviin liittyviä töitä.
-    Päivään on kuulunut yksi työalan asioihin liittyvä palaveri sekä lounas seurakunnan ruokalassa Koulukadulla. Hallintosihteerin kanssa ryhdyn vielä viimeistelemään ensi viikon seurakuntaneuvoston esityslistaa, minkä lisäksi on joitakin talouteen liittyviä asioita tarkasteltavana. 

Peltola asetetaan virkaan toisena pääsiäispäivänä 1. huhtikuuta. Kuluvan kevään aikana hän tutustuu seurakuntaelämään ja osallistuu jumalanpalveluksiin eri puolilla seurakuntaamme.
-    Olen tottunut ottamaan isompia kokonaisuuksia haltuun ja tekemään tarvittaessa nopeitakin päätöksiä. Osaan myös ottaa tarvittavan ajan harkinnalle, jotta päätökset syntyvät perustelluille näkemykselle.

Tuoreen vaasalaisen kirkkoherran voi vapaa-ajalla löytää kuntosalilta, uimasta tai ulkoilemasta. Kielet, lukeminen ja äänikirjat kuuluvat vapaa-ajan harrastuksiin myös. 
-    Laitan myös yleensä etnistä ruokaa, usein intialaista, marokkolaista tai muuta Välimeren alueen ruokaa. Olen surkea leipomaan, mutta hyvä tekemään ruokaa, Peltola naurahtaa.  

1.3.2024 14.59