Kirkkoherran valinta 2023

 

Teijo Peltola Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi

(julkaistu 13.12.2023)

Seurakuntaneuvosto äänesti tänään 13.12. kokouksessaan Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolan.

Seurakuntaneuvoston äänestyksessä äänet jakautuivat siten, että Peltola sai 9 ääntä ja Vaasan suomalaisen seurakunnan vt. kirkkoherra Tiina Keinänen 7 ääntä. Ypäjän seurakunnan vt. kirkkoherra Arto Antturi vetäytyi vaalista tänään 13.12. ennen seurakuntaneuvoston kokouksen alkua. 

-    Hakijat täyttivät muodolliset kelpoisuusvaatimukset. Teijo Peltola ja Tiina Keinänen olivat tasavertaisia hakijoita ja arvioinnit heistä samantyyppisiä, ja molemmilla oli selkeitä vahvuuksia tehtävään. Tiukka vaali käytiin kahden hyvän hakijan kesken, seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Jari Jaskari sanoo. 


Tietoa ehdokkaista kertyi prosessin aikana runsaasti haastatteluista ja soveltuvuusarvioinneista. Lisäksi ehdokkaat toimittavat jumalanpalveluksen ja osallistuivat vaalipaneeliin. Jokainen hakija julkaisi myös vaalivideon. 

 

Kirkkoherraehdokkaat toimittavat messun sekä esittäytyvät videoilla ja paneelissa

(Julkaistu 29.9.2023)

Vaasan suomalaisen seurakunnan uuden kirkkoherran valitsee seurakuntaneuvosto 13. joulukuuta.

Ehdolla on kolme pappia: Ypäjän seurakunnan vt. kirkkoherra Arto Antturi, Vaasan suomalaisen seurakunnan vs. kirkkoherra Tiina Keinänen, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola.

Ehdokkaat johtavat ja saarnaavat jumalanpalveluksissa tiettyinä sunnuntaina klo 10 Vaasan kirkossa seuraavasti:

•    sunnuntaina 8.10. Tiina Keinänen 
•    sunnuntaina 15.10. Arto Antturi ja
•    sunnuntaina 22.10. Teijo Peltola.
 

Lisätietoa ehdokkaiden toimittamista jumalanpalveluksista on verkkosivujen tapahtumakalenterissa (linkki).


Jumalanpalvelukset suoratoistetaan seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki) sekä Sundom TV:n kanavalla 951. Jumalanpalvelusten jälkeen Vaasan kirkon kryptassa on tarjolla kirkkokahvit, jolloin seurakuntalaiset voivat tutustua ehdokkaisiin ja kysyä heiltä kysymyksiä. 

Kaikille avoin vaalipaneeli järjestetään Vaasan kirkossa tiistaina 31.10. klo 18. Ehdokkaat ovat paneelissa haastateltavina, jolloin seurakuntalaisilla on mahdollisuus kuulla heidän ajatuksiaan.

Hakijat esittäytyvät myös omilla videoillaan, jotka ovat katsottavissa seurakunnan Youtube-kanavallaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (linkki) keskiviikkona 4.10. klo 9 alkaen.

Seurakunnan aiempi kirkkoherra Tuomo Klapuri siirtyy eläkkeelle 1. joulukuuta alkaen. 

 

Ypäjän seurakunnan vt. kirkkoherra Arto Antturi.

 

Vaasan suomalaisen seurakunnan vs. kirkkoherra Tiina Keinänen.

 

Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltola.