Aamukaste

Aamukaste-päivä lauantaina 19.9.2020 Vaasan kirkossa.

Tämän helpompaa kasteen järjestäminen tuskin voi olla. Aamukasteessa ihan kaikki on tehty valmiiksi perheen puolesta kakkukahveista kirkon koristeluun. Aamukaste on helppo mutta yhteisöllinen ja juhlallinen tilaisuus kastaa perheen pienempi tai isompi lapsi. Mukaan kutsutaan varsinkin alle 7-vuotiaita kastamattomia seurakunnan jäseniä, joiden perheitä seurakunta lähestyy myös henkilökohtaisella kutsulla. Ilmoittaudu mukaan 31.8. mennessä!

Vieraat ovat tervetulleita kastejuhlaan

Mukaan kannattaa ottaa perheen lähimmät ihmiset juhlimaan suurta asiaa ja nauttimaan seurakunnan tarjoamat kakkukahvit. Aamukasteessa lauletaan tuttuja lastenvirsiä pianolla säestettynä. Tilaisuuden kulku määrittyy sen mukaan, kuinka paljon kastettavia on ja mikä on heidän ikäjakaumansa.

Lapsen voit pukea juhlaa varten yhtä hyvin suvun kastemekkoon, hänen omiin vaatteisiinsa tai seurakunnalta lainattuun kastepukuun. Lainattavissa on myös erikokoisia lasten alboja.

Kastetoimituksessa jokaiselle perheelle varataan tunnin aika. Perhekohtaisten aikojen lisäksi on varattu aikaa yhteiskasteelle, johon useampi perhe voi tuoda lapsensa kastettavaksi samaan aikaan muiden kanssa.  Kirkkoherranvirasto ottaa yhteyttä ilmoittautumisen päätyttyä perheisiin, jolloin myös sovitaan perheen kastetapahtuman kellonaika.

Ilmoittautumislomake löytyy täältä.

Huomioon otettavaa kasteeseen liittyen

Alle 12-vuotiaan kastettavan toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua. Kastettavalla tulee olla kaksi kummia, kirkkoherran luvalla yksi kummi riittää. Kummien tulee olla konfirmoituja ev.lut. kirkon jäseniä.

Tiedustelut: seurakuntapastori Anne Bexar puh. 044 480 8221 kirkkoherranvirasto arkisin klo 9–15 puh. 06 326 1206.

Paikalla on myös valokuvaaja Camilla Andersson, mikäli perhe haluaa kuvia otettavaksi. Kuvat on mahdollista lunastaa itselleen maksutta, mikäli antaa kuvien käyttöoikeudet seurakunnan viestinnälle. Maksusta kuvat on lunastettavissa henkilökohtaiseen käyttöön.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vasa svenska församlingin kanssa.

Ensimmäinen Aamukaste-tapahtuma järjestettiin vuonna 2012 Tampereella. Sittemmin niitä on järjestetty säännöllisesti, pääasiassa isoimmissa kaupungeissa.