Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun. Jes. 43:1

Aamukaste

Aamukaste-päivä lauantaina 30.10.2021 klo 12-17 Palosaaren kirkossa

Vaasan suomalainen seurakunta kutsuu nyt jokaista kastamatonta lasta, pientä ja suurta, Aamukasteelle, joka pidetään Palosaaren kirkossa lauantaina 30.10. klo 12–17.

Tämän helpompaa kasteen järjestäminen tuskin voi olla. Aamukasteessa ihan kaikki on tehty valmiiksi perheen puolesta kakkukahveista kirkon koristeluun. Aamukaste on helppo, mutta yhteisöllinen ja juhlallinen tilaisuus kastaa perheen pienempi tai isompi lapsi. Mukaan kutsutaan varsinkin pieniä kastamattomia seurakunnan jäseniä, joiden perheitä seurakunta lähestyy syksyn aikana myös henkilökohtaisella kutsulla.

Vieraat ovat tervetulleita kastejuhlaan

Mukaan kannattaa ottaa perheen lähimmät ihmiset juhlimaan suurta asiaa ja nauttimaan seurakunnan tarjoamat kakkukahvit. Aamukasteessa lauletaan tuttuja lastenvirsiä pianolla säestettynä. Tilaisuuden kulku määrittyy sen mukaan, kuinka paljon kastettavia on ja mikä on heidän ikäjakaumansa.

Lapsen voit pukea juhlaa varten yhtä hyvin suvun kastemekkoon, hänen omiin vaatteisiinsa tai seurakunnalta lainattuun kastepukuun. Lainattavissa on myös erikokoisia lasten alboja.

Kastetoimituksessa jokaiselle perheelle varataan tunnin aika. Perhekohtaisten aikojen lisäksi on varattu aikaa yhteiskasteelle, johon useampi perhe voi tuoda lapsensa kastettavaksi samaan aikaan muiden kanssa.  Kirkkoherranvirasto ottaa yhteyttä ilmoittautumisen päätyttyä perheisiin, jolloin myös sovitaan perheen kastetapahtuman kellonaika.

Ilmoittautumislinkki Aamukasteelle

Huomioon otettavaa kasteeseen liittyen

Alle 12-vuotiaan kastettavan toisen huoltajan on kuuluttava kirkkoon. Yli 12-vuotiaan kohdalla riittää huoltajien suostumus. Yli 15-vuotiailta edellytetään rippikoulua. Kastettavalla tulee olla kaksi kummia, kirkkoherran luvalla yksi kummi riittää. Kummien tulee olla konfirmoituja ev.lut. kirkon jäseniä.

Kysy lisää!
Seurakuntapastori Tuuli Kela puh. 044 480 8216
Kirkkoherranvirasto puh. 06 326 1209

Aamukaste, pappi ja poika kirkossa