Vaasan kirkko

Kirkkopuisto , 65100 Vaasa
044 480 8460 (ylivahtimestari) , 044 480 8461 (vahtimestari-siivooja)

Vaasan kirkko on avoinna ti–pe klo 13–15 sekä kirkkotilaisuuksien aikana. Kesällä kirkko toimii tiekirkkona, jolloin se on avoinna ti–pe klo 9–17.

Punatiilinen uusgoottinen kirkko jonka pääsisäänkäynnin puolella korkea torni. Katto on vaaleanvihreä peltikatto.

Vaasan kirkko palvelee sekä suomen- että ruotsinkielisiä vaasalaisia. Kirkko on Vaasan suomalaisen seurakunnan ja Vasa svenska församlingin pääkirkko. Kirkkoon kokoonnutaan jumalanpalveluksiin, konsertteihin ja kirkollisiin toimituksiin.

Englantilaista uusgotiikkaa edustava C. A. Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on rakennettu vuonna 1862.

Kirkon arvokkain maalaus on Albert Edelfeldtin vuonna 1894 maalaama alttaritaulu "Paimenten kumarrus". Paimenten kumarruksen vasemmalla puolella on R.W. Ekmanin vuonna 1861 maalaama alttaritaulu ”Pyhän ehtoollisen asettaminen”. Oikealla puolella on L. Sparren vuonna 1897 valmistunut taulu ”Kristuksen hautaanlaskeminen”

Vaasan kirkossa on kastepuu, johon ripustetaan kyyhkynen jokaiselle kastetulle lapselle. Kyyhkynen symbolisoi rauhaa, kastetta ja Pyhää Henkeä ja kyyhkysen valkoinen väri symbolisoi viattomuutta ja puhtautta. Puu symbolisoi seurakuntaa.

Kirkossa on 45-äänikertaiset Marcussén & Sonin pääurut ja 4,5-äänikertaiset Ryde & Bergin kuoriurut sekä flyygeli ja sähköpiano.

Kirkossa on laadukas äänentoistojärjestelmä miksereineen, induktiosilmukka sekä av-laitteita. Jumalanpalvelukset radioidaan joka sunnuntai. Kirkossa on kameravalvontajärjestelmä.

Linkki Vaasan kirkon pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Vaasan kirkon aulassa on sydäniskuri.

Kirkon tilat

Kirkkosalissa ja lehterillä on istumapaikkoja yhteensä noin 900 ja kellaritason kryptassa 100 hengelle.

Tiloissamme on kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia. Tilojen kokoontumisrajoitukset on koottu yhdelle sivulle.

Linkki verkkosivulle, jossa kokoontumisrajoitukset Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa koronapandemian takia

Kirkossa on wc ja inva-wc sekä kryptan yhteydessä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokailukalusto. Kirkossa on morsiushuone. Liikuntaesteisille on hissi, kirkkosalin alttarille on esteetön kulku.

Vaasan kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Vaasan kirkko sijaitsee Kirkkopuistossa, jossa pysäköinti on sallittua ainoastaan inva-pysäköinti sille merkityllä alueelle, sekä huoltoajopysäköinti. Muu ajoneuvopysäköinti on kiellettyä

Tilavaraukset:

Vaasan kirkkoa voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuille
Linkki Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki Vasa svenska församlingin verkkosivulle PastorskanslietLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkoa voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9.30–11.30, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Linkki Vaasan seurakuntayhtymän sähköiseen tilavarauslomakkeeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lastenhoitohuone

Vietämme syksyn pääsiäistä

Tule rukoilemaan yhdessä.

Lapsensa menettäneiden ilta

Sinulle, joka ikävöit lastasi. Aloitamme illan klo 17 sytyttämällä kynttilät Inkerinpatsaalla Kauppapuistikon eteläpäässä.
Ilta jatkuu Vaasan kirkossa klo 18 alkaen.

Lämminhenkinen messu

Kohtaamispaikkamessu

Kohtaamispaikkamessu yhteustyössä Kansanlähetyksen kanssa.

Tule rukoilemaan yhdessä.

Kirkkopuisto, 65100 Vaasa

Valoisa huominen - runon ja musiikin ilta

Runon ja musiikin illassa vierailijoina mm. kaupunginjohtaja Tomas Häyry, kaupunginteatterin johtaja Seppo Välinen ja professori emeritus Kari Uusikylä. Musiikkia esittävät nuorisokuoro Merina ja Kamarikuoro Canticum Maris, huilisti Erica Nygård ja Tarja Viitanen piano. Hartaus Tuomo Klapuri.

Arkipäivän rukoushetki

Tule rukoilemaan yhdessä toisten kanssa.