Vaasan kirkko

Punatiilinen uusgoottinen kirkko jonka pääsisäänkäynnin puolella korkea torni. Katto on vaaleanvihreä peltikatto.

044 480 8461 ylivahtimestari

044 480 8460 vahtimestari-siivooja

900

Kirkko on Vaasan suomalaisen seurakunnan ja Vasa svenska församlingin pääkirkko. Kirkkoon kokoonnutaan jumalanpalveluksiin, konsertteihin ja kirkollisiin toimituksiin.

Englantilaista uusgotiikkaa edustava C. A. Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on rakennettu vuonna 1862.

Kirkon arvokkain maalaus on Albert Edelfeldtin vuonna 1894 maalaama alttaritaulu "Paimenten kumarrus". Paimenten kumarruksen vasemmalla puolella on R.W. Ekmanin vuonna 1861 maalaama alttaritaulu ”Pyhän ehtoollisen asettaminen”. Oikealla puolella on L. Sparren vuonna 1897 valmistunut taulu ”Kristuksen hautaanlaskeminen”.

Linkki alasivulle, jossa enemmän tietoa kirkon historiasta ja valokuvia

Kirkossa on 45-äänikertaiset Marcussén & Sonin pääurut ja 4,5-äänikertaiset Ryde & Bergin kuoriurut sekä flyygeli ja sähköpiano.

Kirkossa on laadukas äänentoistojärjestelmä miksereineen, induktiosilmukka sekä av-laitteita. Jumalanpalvelukset radioidaan joka sunnuntai. Kirkossa on kameravalvontajärjestelmä.

Kaikki lapset ovat tervetulleita!

Vaasan kirkossa on kastepuu, johon ripustetaan kyyhkynen jokaiselle kastetulle lapselle. Kyyhkynen symbolisoi rauhaa, kastetta ja Pyhää Henkeä ja kyyhkysen valkoinen väri symbolisoi viattomuutta ja puhtautta. Puu symbolisoi seurakuntaa.

Vaasan kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Hyvä tietää

Kirkossa on wc ja inva-wc sekä kryptan yhteydessä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokailukalusto. Kirkossa on morsiushuone. Liikuntaesteisille on hissi, kirkkosalin alttarille on esteetön kulku.

Vaasan kirkko sijaitsee Kirkkopuistossa, jossa inva-pysäköinnin lisäksi muutama pysäköintipaikka sille merkityllä alueella.

Vaasan kirkon aulassa on sydäniskuri.

Kirkkosalissa ja lehterillä on istumapaikkoja yhteensä noin 900 ja kellaritason kryptassa 100 hengelle.

Kaste- hää- ja hautajaisvaraukset

Vaasan kirkkoa voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuille
Linkki Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki Vasa svenska församlingin verkkosivulle PastorskanslietLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkit

Vaasan kirkko on avoinna ti–pe klo 13–15 sekä kirkkotilaisuuksien aikana. Kesällä kirkko toimii tiekirkkona, jolloin se on avoinna ti–pe klo 9–17.

Tiedustelut ja varaukset:

044 480 8403 Tilaisuuksien ja konserttien varaukset arkisin klo 9.30–11.30

vaasan.tilavaraukset@evl.fi Linkki tilanvarauslomakkeeseen
Sydäniskuri Sydäniskuri
Esteetön wc Esteetön wc
Hissi Hissi
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Lastenhoitohuone Lastenhoitohuone
Leikkinurkkaus Leikkinurkkaus
Lähes esteetön tila Lähes esteetön tila
Pysäköintipaikka liikuntaesteisille Pysäköintipaikka liikuntaesteisille
Tilaa vaunuille Tilaa vaunuille
wc wc
Videotykki
Valkokangas
Piano/flyygeli
Äänentoistolaite
Kastemalja
Vahtimestari paikalla

Messu

Tammisunnuntain messu. Messun yhteydessä luottamushenkilöiden siunaaminen. Kirkkokahvit.

Vauvakirkko ja brunssi

Tervetuloa kolmen vartin vauvakirkkoon, jossa on leikin lumoa ja pyhän kosketusta. Vauvakirkkoa vietämme körötellen, kirkkomuskarilauluja yhdessä laulaen ja leikkien. Kaikki ovat tervetulleita alttarille siunattaviksi.

Ennen vauvakirkko brunssi kryptassa klo 9 - 9.50. Kastekyyhkyt noudettavissa kirkkohetken jälkeen. Vauvan kastekyyhkyn voi myös noutaa kirkkoherranvirastosta vauvakirkon jälkeen 23.2. mennessä, minkä jälkeen kyyhkyset postitetaan.

Petri Laaksosen konsertti Eläköön elämä! - 60 vuotta Pohjantähden alla

Petri Laaksosen konserttiin liput myynnissä ennakkoon Lippu.fi-lippupalvelussa 25 €. Konsertin tuotto ohjataan vuoden 2023 Yhteisvastuunkeräyksen hyväksi, jonka teema on Nuoret väkivaltaisessa maailmassa.

Laulaja-säveltäjä Petri Laaksonen täytti viime elokuussa 60 vuotta. Petri juhlistaa synttäreitään ja pitkää laulajan- ja musiikintekijän uraansa Eläköön elämä - 60 vuotta Pohjantähden alla juhlakonserteilla eri puolilla maata.

Juhlakonsertin ohjelmisto on tuhti kattaus Laaksosen monipuolisesta ja rakastetusta tuotannosta "maan ja taivaan väliltä". Petri laulaa konsertissaan myös juhlavuoden kunniaksi ilmestyneeltä Timanttia-levyn kappaleita. Edellinen Laaksosen pitkäsoitto In Memoriam käsitteli kuolemaa ja jäähyväisten kipeyttä laulajan menetettyään vuoden sisällä äitinsä ja veljensä.

Iltaehtoollinen

Arki-illan ehtoollinen

Messu

Tervetuloa Vaasan kirkon messuun!

Yhdessä ystävän kanssa -konsertti

A capella -yhtye Club for Five konsertoi hyväntekeväisyyskonsertissa.