Vaasan kirkko

Kirkkopuisto, 65100 Vaasa
044 480 8460 (ylivahtimestari) , 044 480 8461 (vahtimestari-siivooja)

Vaasan kirkko on avoinna ti–pe klo 13–15 sekä kirkkotilaisuuksien aikana. Kesällä kirkko toimii tiekirkkona, jolloin se on avoinna ti–pe klo 10–18.

Vaasan kirkko

Vaasan kirkko palvelee sekä suomen- että ruotsinkilisiä vaasalaisia. Kirkko on Vaasan suomalaisen seurakunnan ja Vasa svenska församlingin pääkirkko. Kirkkoon kokoonnutaan jumalanpalveluksiin, konsertteihin ja kirkollisiin toimituksiin.

Englantilaista uusgotiikkaa edustava C. A. Setterbergin suunnittelema Vaasan kirkko on rakennettu vuonna 1862.

Kirkon arvokkain maalaus on Albert Edelfeldtin vuonna 1894 maalaama alttaritaulu "Paimenten kumarrus". Paimenten kumarruksen vasemmalla puolella on R.W. Ekmanin vuonna 1861 maalaama alttaritaulu ”Pyhän ehtoollisen asettaminen”. Oikealla puolella on L. Sparren vuonna 1897 valmistunut taulu ”Kristuksen hautaanlaskeminen”

Vaasan kirkossa on kastepuu, johon ripustetaan kyyhkynen jokaiselle kastetulle lapselle. Kyyhkynen symbolisoi rauhaa, kastetta ja Pyhää Henkeä ja kyyhkysen valkoinen väri symbolisoi viattomuutta ja puhtautta. Puu symbolisoi seurakuntaa.

Kirkossa on 45-äänikertaiset Marcussén & Sonin pääurut ja 4,5-äänikertaiset Ryde & Bergin kuoriurut sekä piano ja sähköpiano.

Kirkossa on laadukas äänentoistojärjestelmä miksereineen, induktiosilmukka sekä av-laitteita. Jumalanpalvelukset radioidaan joka sunnuntai. Kirkossa on kameravalvontajärjestelmä.

Kirkon tilat

Kirkkosalissa ja lehterillä on istumapaikkoja yhteensä noin 900 ja kellaritason kryptassa 100 hengelle.

Kirkossa on wc ja inva-wc sekä kryptan yhteydessä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokailukalusto. Kirkossa on morsiushuone. Liikuntaesteisille on hissi, kirkkosalin alttarille on esteetön kulku.

Vaasan kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Vaasan kirkko sijaitsee Kirkkopuistossa, jossa pysäköinti on sallittua ainoastaan inva-pysäköinti sille merkityllä alueelle, sekä huoltoajopysäköinti. Muu ajoneuvopysäköinti on kiellettyä

Tilavarukset:

Vaasan kirkkoa voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta: Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto ja pastorskansliet i Vasa svenska församling.

Kirkko voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9–11, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Lastenhoitohuone

Kirkkopuisto, 65100 Vaasa

Päivän aihe: Jeesus ilmaisee jumalallisen voimansa

Kirkkopuisto, 65100 Vaasa

Arkipäivän rukoushetki

Aamurukoushetki kirkossa joka tiistai.