Info ja asiointi

Kaste-, vihki- ja hautaustoimitusten aika-, henkilö- ja tilavaraukset

Avoinna: ma-pe klo 9–15
Sähköposti: vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi
Puh.: 06 326 1209
Postitusosoite: PL 78, 65101 Vaasa
Käyntiosoite: Koulukatu 26, 2. kerros

Kirkkoherranviraston poikkeavat aukioloajat
ke 15.12. avoinna klo 9–13.30.
to 23.12. avoinna klo 9–12.
ma 27.12. suljettuna.
ti-to 28.–30.12. avoinna klo 9–13.
pe 31.12. suljettuna.

Sähköpostitse asioitaessa kirkkoherranviraston palveluihin liittyvät tiedustelut ja tilaukset viraston yhteiseen palveluosoitteeseen  vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi. Henkilökohtaiseen sähköpostiin tulevat yleiset tiedustelut ja tilaukset ohjataan edellä mainittuun sähköpostiosoitteeseen.

Avioliiton esteiden tutkinta

Verkossa tehty avioliiton esteiden tutkinta välittyy automaattisesti seurakunnan käsiteltäväksi.

Virkatodistukset, sukuselvitykset ja sukututkimukset

Aluekeskusrekisterin Vaasan toimipisteestä

Hautausjärjestelyt

Kirkkoherranvirastossa sovitaan siunaustilaisuuden ja muistotilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittava pappi ja kanttori.

Hautausmaan toimistosta (linkki avautuu uudessa välilehdessä)Linkki avautuu uudessa välilehdessä vaasan.hautaustoimi@evl.fi varataan hautapaikka ja tehdään hautojen hoitoon liittyvät sopimukset, ja vastaavat näiden laskutuksesta.

Kaste

Muutaman viikon kuluessa lapsen syntymästä vanhemmat saavat kotiin Lapsen tietojen ilmoittaminen -lomakkeen. Lomakkeen mukana lähetetään tietoa lapsen etunimen ja sukunimen valintaan liittyen. Mikäli teillä on kysyttävää lapsen nimistä, voitte ottaa yhteyttä Vaasan suomalaiseen seurakuntaan tai Länsi- ja Sisä-Suomen maistraattiin.Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kasteaika ja -paikka sovitaan kirkkoherranvirastossa puhelimitse tai paikan päällä. Mikäli lasta kastamaan halutaan jonkun muun kuin oman seurakunnan pappi, vanhempien tulee itse olla suoraan yhteydessä kyseiseen pappiin. Tällöin kasteperheen tulee huolehtia itse kaste- ja kummitodistukset sekä kastekynttilä kastetilaisuuteen, nämä ovat noudettavissa kirkkoherranvirastosta.

Ennen kastetilaisuutta pappi käy vanhempien kanssa kastekeskustelun. Keskustelu voidaan käydä joko perheen kotona tai seurakunnan tiloissa. Keskustelussa muun muassa sovitaan kasteeseen liittyvistä käytännön järjestelyistä.

Seurakunnalta voi lainata veloituksetta lapselle kastemekon. Voit kertoa tästä toiveesta kastetilaisuutta varatessasi.

Kirkoon liittyminen

Voit liitty kirkkoon verkkopalelussa liitykirkkoon.fi (linkki)

Voit myös keskustella aiheesta päivystävän papin kanssa: ma, ti, ke, pe klo 10–14, to klo 12–14 puh. 044 480 8220

Tilavaraukset

Aluekeskusrekisterin Vaasan toimipiste

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisterin Vaasan toimipiste toimii Vaasan suomalaisen seurakunnan kumppanina. Aluekeskusrekisteri hoitaa osan aiemmin kirkkoherranvirastolle kuuluneista tehtävistä, kuten kirkollisten toimitusten rekisteröinnit sekä ylläpitää kirkon jäsenrekisteriä. Uudistuksen myötä esimerkiksi virkatodistusten saaminen helpottuu. Jatkossa asiakas, joka on asunut useilla paikkakunnilla, saa koko virkatodistusketjun yhdestä paikasta.

Koronavirusepidemian aiheuttaman poikkeustilan aikana aluekeskusrekisteri palvelee puhelimitse ja sähköpostitse, sekä ajanvarauksella. Avoinna arkisin klo 9–15, käyntiosoite Koulukatu 26, 2. kerros.

Tutustu

Uudelle vaasalaiselle
Kirkon uutishuone
Pöytäkirjat