Ylintä päätösvaltaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto

Seurakuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa käyttää seurakuntavaaleilla seurakuntien jäsenistä valittu yhteinen kirkkovaltuusto.

Vaasan seurakuntayhtymässä yhteiseen kirkkovaltuustoon kuuluu 51 kirkollisilla vaaleilla valittua edustajaa. Edustajiksi ovat kelpoisia kristillisestä vakaumuksesta tunnetut seurakunnan konfirmoidut jäsenet, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta viimeistään ensimmäisenä vaalipäivänä.

Jäseneksi ei kuitenkaan voida valita seurakuntayhtymän tai siihen kuuluvan seurakunnan viranhaltijaa tai työsopimussuhteessa olevaa päätoimista työntekijää. Valtuutettujen toimikausi kestää neljä vuotta eli aina seuraaviin seurakuntavaaleihin saakka. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään syksyllä 2022.

Kirkkovaltuuston päätösvaltaan kuuluvat mm. kirkon ja seurakunnan omaisuudesta päättäminen, seurakunnalle tarpeellisten rakennusten rakentaminen, hautausmaan perustaminen ja laajentaminen, maksujen määrääminen hautapaikoista, seurakuntien virkojen perustaminen ja lakkauttaminen, talousarvion vahvistaminen, seurakunnan omaisuuden, hallinnon ja hoidon valvonta sekä kaikki määräenemmistöä tai alistusta vaativat päätökset.

Kirkkovaltuuston kokoukset ovat avoimia. Yleisö on tervetullut seuraamaan kokouksia, jotka pidetään Vaasassa osoitteessa Koulukatu 28, iso seurakuntasali. Tervetuloa!

Nykyinen kirkkovaltuusto on valittu vuosiksi 2019-2022.

KIRKKOVALTUUSTO | VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ

Yhdessä ylitse rajojen
Olli Autio
Jukka Bergström
Elisa Finne
Ilkka Garaisi
Pekka Haapanen
Marko Heinonen
Matias Juupaluoma
Jukka Kiviniemi
Tuulikki Kouhi
Tarja Launonen
Kai Luoma
Tiina Mäki
Kai Niemelä
Karoliina Saharinen
Anssi Tervonen
Mauri JV Öljymäki

Vaasan sosialidemokraattien ja sitoutumattoman seurakuntaväen ehdokaslista
Pauli Karhu
Janina Lepistö
Matias Mäkynen
Helle Pellinen
Merja Piipponen
Markku Saari
Erkki Teppo
Linnea West

Kristillisten perusarvojen puolesta -ehdokaslista
Heikki Hurtig
Jani Muikku
Tauno Tuomisto

Kotikirkko läheiseksi -ehdokaslista
Arja Höykinpuro
Maija-Liisa Mäenpää
Anne Rintamäki

Perussuomalaiset -ehdokaslista
Risto Helin
Juha Rantala