Seurakuntavaalien ehdokkaiden rekrytointi käynnissä

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa ja Vaasassakin valitaan uudet ihmiset päättämään seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon. Nykyiset valtuutetut miettivät, asettuvatko ehdolle, ja uusi ehdokkaita kysellään. Vaalien ehdokasasettelu päättyy syyskuun 15. päivä. Ehdokkaaksi voi asettua konfirmoitu kirkon jäsen, joka täyttää 18 vuotta viimeistään vaalipäivänä. 

Liity valitsijayhdistykseen tai perusta oma


Seurakuntavaaleissa ehdokkaita asettavat valitsijayhdistykset. Päättäjäksi voi pyrkiä valitsijayhdistyksen listalta tai perustamalla oman valitsijayhdistyksen. 

Valitsijayhdistyksessä pitää olla nimetty asiamies, joka hoitaa paperipuolen ja yhdistykseen pitää kuuluu vähintään kymmenen äänioikeutettua seurakuntalaista. 

Valitsijayhdistyksen takana on yleensä teema tai ajatusmaailma. Taustalla voi herätysliike, poliittinen puolue, kirkon uudistaminen, tasa-arvon edistäminen tai nuorten aseman vahvistaminen kirkossa. 

Lue lisää ehdokasasettelusta ja vaaleista seurakuntavaalit.fi-sivustolta (linkki)

Kahdet vaalit samalla kertaa

Vaasassa seurakunnat kuuluvat seurakuntayhtymään, jolloin vaaleja on kaksi. Toisella vaalilla valitaan jäsenet yhtymää johtavaan kirkkovaltuustoon ja toisella seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa. Vaasassa seurakuntayhtymään kuuluu kolme seurakuntaa: Vaasan suomalainen seurakunta, Vasa svenska församling ja Vähänkyrön seurakunta. 

Ehdokkaan on mahdollista asettua molempiin vaaleihin tai pelkästään toiseen. Henkilö voi olla ehdolla esimerkiksi suomalaisen seurakunnan seurakuntaneuvostoon, vaikka ei pyrkisi yhteiseen kirkkovaltuustoon. 

Vaaliviestintä seurakunnan omissa viestintäkanavissa

•    Ehdokkaita asettavien valitsijayhdistysten ehdokkaiden kuvat ja tiedot julkaistaan viikolla 44 ilmestyvässä seurakuntalehti Loistossa. Seurakuntalehti jaetaan seurakunnan jäsentalouksiin, minkä lisäksi lehti on jaossa mm. seurakunnan toimitiloissa, palvelutaloissa, kirjastoissa. Lisäksi valitsijayhdistykset esitellään seurakuntalehdessä. 

Lisätietoa seurakunnan viestintätoimistosta vastaava tiedottaja Sari Mäenpäältä. 

 

Ota yhteyttä

hallintokappalainen

Ystävyysseurakuntatyö, kansainvälinen diakonia.

vastaava tiedottaja
Viestintäpalvelut
Koulukatu 26, 2. krs
65100 Vaasa

Viestinnän suunnittelu ja kehittäminen, seurakuntalehti Loiston tuotanto, joulu- ja pääsiäisohjelmat, mediapalvelu Seurakuntavaalien viestintä