Virkatodistus, sukuselvitys ja sukututkimus

Vaasan suomalaisesta seurakunnasta tilataan virkatodistus, joka koskee vain Vaasan suomalaista seurakuntaa. Vähänkyrön seurakunnan ja Vaasan ruotsalaisen seurakunnan virkatodistukset tilataan heidän kirkkoherranvirastostaan.

Virkatodistus on sisällöltään sukuselvitys tai sukututkimus. Sukuselvitys on ote henkilöä tai perhettä koskevista kirkonkirjaan tehdyistä merkinnöistä. Sukuselvityksessä näkyy myös päähenkilön puoliso ja lapset sekä näiden nykyiset seurakunnat, tätä tarvitaan esimerkiksi perunkirjoitusta varten.

Vainajasta tulee tilata sukuselvitys 15 ikävuodesta lähtien kaikista seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa henkilö on ollut kirjoilla. Viimeisimmän seurakunnan todistus kattaa vainajan perhesuhdetiedot kuolemaa edeltävältä ajalta seurakunnan jäsenyyden osalta takautuvasti 1.10.1999 asti. Todistukset vainajasta 1.10.1999 edeltävältä ajalta on tilattava kaikista niistä ev.lut. seurakunnista tai muista rekistereistä, joissa hän on ollut kirjoilla.

Joissakin tapauksissa sukuselvityksiä tehdään myös elossa olevista henkilöistä, esim. perinnöstä luopumista varten.

Henkilöstä voidaan tehdä myös virkatodistus esimerkiksi niin sanottu elää-todistus perunkirjoitukseen. Elää-todistus pyydetään siitä seurakunnasta, missä henkilö on kirjoilla. Todistusta varten tarvitaan henkilön koko nimi ja henkilötunnus.

Tilaa virkatodistus

Sähköisesti

Sähköiseen lomakkeeseen. Noudata lomakkeen ohjeita. Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.

Lataa, täytä ja toimita

Lataa virkatodistustilaus-lomake

1. Täytä lataamaasi lomaakkeeseen tiedot ja postita tuloste osoitteeseen:
    KirkkoherranvirastO
    PL 78, 65101 Vaasa
  2. Tai lähetä sähköpostilla vaasan.kirkkoherranvirasto@evl.fi
    Huomaathan, että lomake sisältää arkaluonteisia henkilötietoja. Suosittelemme käyttämään suojattua sähköpostia lomakkeen lähettämiseen.

Tilaa puhelimitse

Virkatodistustilaukset puh. 06 326 1209

Asioi virastossa

1. Voit tilata virkatodistuksen Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastosta, Koulukatu 28, 2. krs
  2. Tarkistathan aukioloaikamme, ajankohtainen tieto löytyy muun muassa tämän sivun oikeasta alareunasta.
Koulukatu 28, PL 78
65100  Vaasa

Avoinna klo 9–16, 1.6.–31.8. klo 9–15. Poikkeavat aukioloajat: ke 12.12. klo 9-13.30 ja ma 31.12. klo 9-13.