Erityisryhmät

Näkövammaiset

Näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28, perjantaisin kello 13-14.30.

Pistekirjoitusvirsikirjat ovat saatavilla pääosassa Vaasan kirkkoja ja seurakuntasaleja.

Viittomakieliset

Viittomakielisten lähetyspiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin kello 13.-14.30 Pitkäkatu 77:n seurakuntasalissa.

Ajankohtainen tiedotus kirkon kuurojentyöstä löytyy Teksti-Tv:n sivulta 558.

Kirkon viittomakieliseen työhön voit tutustua tarkemmin ev.lut. kirkon nettisivuilla.
Hiljainen seurakunta on kirkon kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Dövas församlingsblad on kirkon suomenruotsalaisen kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Kuurojen Lähetys tekee arvokasta työtä maailmalla kuurojen hyväksi.
Viittova seurakunta tarjoaa katsottavaksi viittomakielisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia sekä tiedottaa koko Suomen kirkon viittomakielisestä työstä. Viittovalla seurakunnalla on oma Youtube -kanava sekä sivusto Facebookissa.
Alueellamme palvelevat Lapuan hiippakunnan kuurojenpappi Marja Saukkonen sekä Porvoon hiippakunnan kuurojenpappi Maria Lindberg.

Näkövammaisten ja viittomakielisten diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilä

• Vastaanotto ajanvarauksella osoitteessa Vaasanpuistikko 3 E
  • Puhelinnumero ja Whatsapp 044 480 8265
  • Skype: diakonisanna
  • Sähköpostia voi lähettää muodossa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Kehitysvammaiset

Erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja nuorten aikuisten ( alle 40-vuotiaille) Cross-illat jatkuvat syksyllä lauantaina 10.9.2022. Osoite on Kauppapuistikko 4.

Kirkon Selko Youtube-kanavalla on selkokielisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia katsottavissa.

Kehitysvammaisille järjestetään hengellisiä tilaisuuksia yhdessä Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän pastorin kanssa. Kehitysvammaisille järjestetään oma rippikoululeiri. Sinne ilmoittaudutaan samoin kuin muillekin rippikoululeireille. Vaasan kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetään kehitysvammaisten leirejä ja retkiä.

• Pastori Marja-Liisa Latvatalo vierailee erikseen sovittuina aikoina asumisyksiköissä ja päivätoimintakeskuksissa.
  • Diakonissa vierailee pyydettäessä kehitysvammaisten asumisyksiköissä ja tekee kotikäyntejä.
  • Vaasan seudun kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa yhdessä järjestetään joulujuhla.

Katso tarkemmat tiedot Tapahtumat -osiosta, josta voit hakea  tämän ryhmän tapahtumia esimerkiksi hakusanalla kehitysvammaiset tai näkövammaiset tai viittomakieliset

Omaishoitajat

Omaishoitajille on vertaistukiryhmä. Lisäksi järjestetään omaishoitajien virkistyspäiviä ja leirejä yhteistyössä Vaasan seudun omaishoitajat ry:n kanssa.

Kuva omaishoitajien virkistyspäivästä Österhankmon leirikeskuksesta, jossa pelataan biljardia.

Kirkon selkokieliset sivut

Näillä sivuilla kerrotaan Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Täällä kerrotaan selkokielellä miten kirkko toimii ja mitä kirkko opettaa Jumalasta ja Jeesuksesta. Selkokieltä on helppo lukea.