Erityisryhmät

Näkövammaiset

Näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28, perjantaisin kello 13-14.30.

Pistekirjoitusvirsikirjat ovat saatavilla pääosassa Vaasan kirkkoja ja seurakuntasaleja.

Viittomakieliset

Viittomakielisten lähetyspiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin kello 13.-14.30 Pitkäkatu 77:n seurakuntasalissa.

Ajankohtainen tiedotus kirkon kuurojentyöstä löytyy Teksti-Tv:n sivulta 558.

Kirkon viittomakieliseen työhön voit tutustua tarkemmin ev.lut. kirkon nettisivuilla.
Hiljainen seurakunta on kirkon kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Dövas församlingsblad on kirkon suomenruotsalaisen kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Kuurojen Lähetys tekee arvokasta työtä maailmalla kuurojen hyväksi.
Viittova seurakunta tarjoaa katsottavaksi viittomakielisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia sekä tiedottaa koko Suomen kirkon viittomakielisestä työstä. Viittovalla seurakunnalla on oma Youtube -kanava sekä sivusto Facebookissa.
Alueellamme palvelevat Lapuan hiippakunnan kuurojenpappi Marja Saukkonen sekä Porvoon hiippakunnan kuurojenpappi Maria Lindberg.

Näkövammaisten ja viittomakielisten diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilä

• Vastaanotto ajanvarauksella osoitteessa Vaasanpuistikko 3 E
  • Puhelinnumero ja Whatsapp 044 480 8265
  • Skype: diakonisanna
  • Sähköpostia voi lähettää muodossa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Kehitysvammaiset

Erityistä tukea tarvitsevien nuorten ja nuorten aikuisten ( alle 40-vuotiaille) Cross-illat  syksyllä 2022 lauantaina 10.9, 15.10, 12.11 ja 10.12 kello 16-19. Osoite on Kauppapuistikko 4. Tila on esteetön. Oman avustajan kanssa voit tulla yhdessä.

Kirkon Selko Youtube-kanavalla on selkokielisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia katsottavissa.

Selkokielinen jouluhartaus Vaasan kirkko 15.12.2022 kello 10.

Kehitysvammaisille järjestetään hengellisiä tilaisuuksia yhdessä Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän pastorin kanssa. Kehitysvammaisille järjestetään oma rippikoululeiri. Sinne ilmoittaudutaan samoin kuin muillekin rippikoululeireille. Vaasan kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetään kehitysvammaisten leirejä ja retkiä.

• Pastori Marja-Liisa Latvatalo vierailee erikseen sovittuina aikoina asumisyksiköissä ja päivätoimintakeskuksissa.
  • Diakonissa Minna Hirvilammi vierailee pyydettäessä kehitysvammaisten asumisyksiköissä ja tekee kotikäyntejä.
  • Vaasan seudun kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa yhdessä järjestetään joulujuhla 11.12.2022 kello 13-15.30 Iso seurakuntasali Koulukatu 28. Joulujuhlaan ilmoittaudutaan myöhemmin syksyllä.

Katso tarkemmat tiedot Tapahtumat -osiosta, josta voit hakea  tämän ryhmän tapahtumia esimerkiksi hakusanalla kehitysvammaiset tai näkövammaiset tai viittomakieliset

Omaishoitajat

Omaishoitajille on vertaistukiryhmä. Lisäksi järjestetään omaishoitajien virkistyspäiviä ja leirejä yhteistyössä Vaasan seudun omaishoitajat ry:n kanssa.

Kuva omaishoitajien virkistyspäivästä Österhankmon leirikeskuksesta, jossa pelataan biljardia.

Kirkon selkokieliset sivut

Näillä sivuilla kerrotaan Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Täällä kerrotaan selkokielellä miten kirkko toimii ja mitä kirkko opettaa Jumalasta ja Jeesuksesta. Selkokieltä on helppo lukea.