Erityisryhmät

Näkövammaiset

Näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28 perjantaisin kello 13.-14.30. Kevätkauden kokoontumiset ovat 10.1., 7.2., 6.3. ja 3.4.Tiedustele kerhosta lisää diakoni Sanna Ala-Välkkilältä, puh. 044 480 8265.

5.12. Näkövammaisten pikkujoulu Österhankmon leirikeskuksessa. Bussikuljetus Koulukatu 26:n edestä. Hinta 20€ sisältää bussikuljetuksen, jouluruuan ja kahvit. Ilmoittaudu kirkkoherranvirastoon viimeistään 23.11. puhelimitse 06 - 326 1209.

8.5. Näkövammaisten kevätretki Österhankmon leirikeskukseen. Bussikuljetus Koulukatu 26:n edestä. Päivän hinta on 20€, sisältäen bussikuljetuksen ruuan, kahvit. Ilmoittaudu kirkkoherranvirastoon viimeistään 27.4. puhelimitse 06 - 324 1209.

Pistekirjoitusvirsikirjat ovat saatavilla pääosassa Vaasan kirkkoja ja -seurakuntasaleja.

Näkövammaisten diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilän vastaanotto on tiistaisin kello 9.-11.00 Vaasanpuistikko 3 E:ssä, tai ajanvarauksella.

Viittomakieliset

Viittomakielisten lähetyspiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin kello 13.-14.30 Pitkäkatu 77:n seurakuntasalissa. Kevätkauden kokoontumiset ovat 15.1., 12.2., 11.3. ja 22.4. Tiedustele lisää diakoni Sanna Ala-Välkkilältä, puh. 044 480 8265.

Järjestämme myös muita viittomakielisiä tilaisuuksia, retkiä ja juhlia.

Kuurojen diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilän vastaanotto on tiistaisin kello 9.-11.00 Vaasanpuistikko 3 E:ssä, tai ajanvarauksella.

Kirkon viittomakieliseen työhön voit tutustua tarkemmin Ev.lut. kirkon nettisivuilla.
Hiljainen seurakunta on kirkon kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Alueellamme palvelevat Lapuan hiippakunnan kuurojenpappi Marja Saukkonen sekä Porvoon hiippakunnan kuurojenpappi Maria Lindberg.

Kehitysvammaiset

Kehitysvammaiset voivat osallistua kaikkeen seurakunnan toimintaan ja seurakunnan tiloihin on esteetön pääsy.

Kehitysvammaisille järjestetään lisäksi omia hengellisiä tilaisuuksia yhdessä Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän pastorien kanssa. Kehitysvammaisille on oma adventtihartaus ja pääsiäishartaus. Isokyrön rovastikunta järjestää kerran vuodessa kehitysvammaisten kirkkopyhän vuorotellen rovastikunnan eri seurakunnissa. Kehitysvammaisille järjestetään tarvittaessa oma rippikoululeiri. Sinne ilmoittaudutaan samoin kuin muillekin rippikoululeireille. Vaasan kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetään kehitysvammaisten leirejä ja retkiä.

Pastori Marja-Liisa Latvatalo vierailee erikseen sovittuina aikoina asumisyksiköissä ja päivätoimintakeskuksissa.

Diakoniatyöntekijä Anna-Liisa Kiviaho-Leinonen vierailee pyydettäessä kehitysvammaisten asumisyksiköissä ja tekee kotikäyntejä.

Nuorisotyöntekijä Kristiina Brisk-Mosander järjestää erityistä tukea tarvitseville nuorille kerran kuukaudessa nuortenillan nuorisotila Crossissa.

Vaasan seudun kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa yhdessä järjestetään joulujuhla.

Katso tarkemmat tiedot Tapahtumat -osiosta, josta voit hakea  tämän ryhmän tapahtumia esimerkiksi hakusanalla kehitysvammaiset tai näkövammaiset tai viittomakieliset

Omaishoitajat

Omaishoitajille on vertaistukiryhmä. Lisäksi järjestetään omaishoitajien virkistyspäiviä ja leirejä yhteistyössä Vaasan seudun omaishoitajat ry:n kanssa.

Kuva omaishoitajien virkistyspäivästä Österhankmon leirikeskuksesta, jossa pelataan biljardia.

Kirkon selkokieliset sivut

Näillä sivuilla kerrotaan Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Täällä kerrotaan selkokielellä miten kirkko toimii ja mitä kirkko opettaa Jumalasta ja Jeesuksesta. Selkokieltä on helppo lukea.