Erityisryhmät

Näkövammaiset

Näkövammaisten kerho kokoontuu kerran kuukaudessa isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28 perjantaisin kello 13.-14.30. Syyskauden 2020 kokoontumiset ovat 4.9., 2.10. ja 6.11. Näkövammaisten adventtijuhla pidetään 4.12. Österhankmon leirikeskuksessa. Tiedustele kerhosta lisää diakoni Sanna Ala-Välkkilältä, puh. 044 480 8265.

Pistekirjoitusvirsikirjat ovat saatavilla pääosassa Vaasan kirkkoja ja -seurakuntasaleja.

Näkövammaisten diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilän vastaanotto on tiistaisin kello 9.-11.00 Vaasanpuistikko 3 E:ssä, tai ajanvarauksella. Koronaviruksen tartuntavaaran vuoksi vastaanottoaika on tarjolla vain puhelimitse. Puhelinnumero on 044 480 8265 (myös whatsapp), skype: diakonisanna, sähköpostia voi lähettää muodossa etunimi.sukunimi@evl.fi.

Viittomakieliset

Viittomakielisten lähetyspiiri kokoontuu kerran kuussa keskiviikkoisin kello 13.-14.30 Pitkäkatu 77:n seurakuntasalissa.
Syyskauden 2020 lähetyspiirit ovat 9.9., 7.10., 4.11. ja 2.12.

Kuurojen diakoniatyöntekijä Sanna Ala-Välkkilän vastaanotto on tiistaisin kello 9.-11.00 Vaasanpuistikko 3 E:ssä, tai ajanvarauksella.
Koronaviruksen tartuntavaaran vuoksi vastaanotot ovat vain puhelimitse. Voit ottaa yhteyttä tekstiviestillä, videopuhelulla tai sähköpostilla. Puhelinnumero on 044 480 8265 (myös whatsapp), skype: diakonisanna, sähköposti: etunimi.sukunimi@evl.fi.

Ajankohtainen tiedotus kirkon kuurojentyöstä löytyy Teksti-Tv:n sivulta 558.

Kirkon viittomakieliseen työhön voit tutustua tarkemmin ev.lut. kirkon nettisivuilla.
Hiljainen seurakunta on kirkon kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Dövas församlingsblad on kirkon suomenruotsalaisen kuurojentyön valtakunnallinen lehti, jota voi lukea myös netissä.
Viittova seurakunta tarjoaa katsottavaksi viittomakielisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia sekä tiedottaa koko Suomen kirkon viittomakielisestä työstä. Viittovalla seurakunnalla on oma Youtube -kanava sekä sivusto Facebookissa.
Alueellamme palvelevat Lapuan hiippakunnan kuurojenpappi Marja Saukkonen sekä Porvoon hiippakunnan kuurojenpappi Maria Lindberg.

Tiedoksi: Keväällä 2020 lähetetään YLE TV1:n kautta viittomakielelle tulkattuja Studiokirkkoja Tampereen seurakunnasta. Katso lähetykset 17.5., 24.5. ja 31.5. kello 10. Studiokirkoista lähetetään uusinta seuraavana maanantaina, ja lähetykset ovat katsottavissa Yle Areenassa noin 30 päivää.

Kehitysvammaiset

Toistaiseksi kehitysvammaisille ei ole kokoavaa toimintaa pandemian takia.

Kirkon Selko Youtube-kanavalla on selkokielisiä hartauksia ja jumalanpalveluksia katsottavissa.

Yleensä kehitysvammaisille järjestetään lisäksi omia hengellisiä tilaisuuksia yhdessä Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymän pastorien kanssa. Kehitysvammaisille on oma adventtihartaus ja pääsiäishartaus. Isokyrön rovastikunta järjestää kerran vuodessa kehitysvammaisten kirkkopyhän vuorotellen rovastikunnan eri seurakunnissa. Kehitysvammaisille järjestetään tarvittaessa oma rippikoululeiri. Sinne ilmoittaudutaan samoin kuin muillekin rippikoululeireille. Vaasan kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetään kehitysvammaisten leirejä ja retkiä.

Pastori Marja-Liisa Latvatalo vierailee erikseen sovittuina aikoina asumisyksiköissä ja päivätoimintakeskuksissa.

Diakoniatyöntekijä Anna-Liisa Kiviaho-Leinonen vierailee pyydettäessä kehitysvammaisten asumisyksiköissä ja tekee kotikäyntejä.

Nuorisotyöntekijä Kristiina Brisk-Mosander järjestää erityistä tukea tarvitseville nuorille kerran kuukaudessa nuortenillan nuorisotila Crossissa.

Vaasan seudun kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa yhdessä järjestetään joulujuhla.

Katso tarkemmat tiedot Tapahtumat -osiosta, josta voit hakea  tämän ryhmän tapahtumia esimerkiksi hakusanalla kehitysvammaiset tai näkövammaiset tai viittomakieliset

Omaishoitajat

Omaishoitajille on vertaistukiryhmä. Lisäksi järjestetään omaishoitajien virkistyspäiviä ja leirejä yhteistyössä Vaasan seudun omaishoitajat ry:n kanssa.

Kuva omaishoitajien virkistyspäivästä Österhankmon leirikeskuksesta, jossa pelataan biljardia.

Kirkon selkokieliset sivut

Näillä sivuilla kerrotaan Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta. Täällä kerrotaan selkokielellä miten kirkko toimii ja mitä kirkko opettaa Jumalasta ja Jeesuksesta. Selkokieltä on helppo lukea.