Koulukatu 26-28

Koulukadun seurakuntakeskuksessa sijaitsee sekä Vaasan suomalaisen että ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastot. Kiinteistössä on myös seurakuntien keskeisimpien toimintamuotojen toimistot, taloustoimisto, kiinteistötoimisto, seurakuntasalit ja toimituskappeli.

Iso seurakuntasali

Isoa seurakuntasalia Koulukadulla 28 käytetään lähinnä seurakuntien omaa toimintaa varten. Salissa on flyygeli, äänentoistojärjestelmä, induktiosilmukka sekä videotykki. Tilassa on istumapaikat 140 hengelle. Salitilasta on yhteys valmistuskeittiöön. Liikuntaesteisten kulku isoon seurakuntasaliin tapahtuu Koulukadun 26 sisäpihan kautta.

Pieni seurakuntasali

Pieni seurakuntasali Koulukadulla 26 sopii muistotilaisuuksia ja tapahtumia varten. Tilassa on pieni tarjoilukeittiötila ja piano. Salissa on istumapaikat 40 hengelle.

Tiloissamme on kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia. Tilojen kokoontumisrajoitukset on koottu yhdelle sivulle.

Linkki verkkosivulle, jossa kokoontumisrajoitukset Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa koronapandemian takia

Muut tilat

Koulukadun 28 kellarikerroksessa sijaitseva toimituskappelissa sopii vihkimisiä ja kasteita varten. Kappelissa on piano. Tilassa on istumapaikat 50 hengelle.

Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston pääsisäänkäynti on Koulukadulla 28. Virasto sijaitsee toisessa kerroksessa. Liikuntaesteiset pääsevät virastoon Koulukadun 26 B sisäänkäynnin kautta jossa on hissi. Ruotsalaisen seurakunnan virastoon pääsee sisäänkäynneistä Koulukadulla 26 A ja B. Virasto sijaitsee toisessa kerroksessa ja molemmissa portaikoissa on hissit.

Historia

Seurakuntakeskuksen vanha osa on rakennettu vuonna 1956. Rakennuksen on suunnitellut Arkkitehtitoimisto Harmia & Backman. Koulukadun uusi osa rakennettiin vuonna 1978 suunnittelijana Arkkitehtitoimisto A. Nurminen. Virastotalokiinteistökokonaisuus on peruskorjattu vuosina 1998 ja 2003.

Kiinteistöissä on kameravalvontajärjestelmä.

Linkki Koulukadun pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilavaraukset:

Pienen seurakuntasalin voi varata kastejuhlia ja muistotilaisuuksia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuille
Linkki Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki Vasa svenska församlingin verkkosivulle PastorskanslietLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkoherranvirasto palvelee arkisin klo 9–15.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
wc wc