Hautajaiset

Olet kohdannut läheisesi menetyksen. Menetys on saattanut olla odotettavissa tai olet kohdannut sen täysin odottamatta ja valmistautumattomana. Surusi on tuore ja elämänvaiheesi erityisen raskas.

Läheisen kuoltua

Läheisensä menettänyt joutuu surunsa keskellä muutaman päivän aikana valmistelemaan hautajaiset ja huolehtimaan monista niihin liittyvistä asioista. Vaasan suomalainen seurakunta on jäsentensä tukena surussa ja apuna käytännön järjestelyissä.

Hautauksen käytännön järjestelyissä auttaa ja neuvoo kirkkoherranvirasto, jossa sovitaan siunaustilaisuuden paikka, ajankohta, siunauksen toimittavat pappi ja kanttori, sekä muistotilaisuuden viettopaikka. Hautausmaan toimisto palvelee hautapaikan valinnassa ja hautojen hoitoon liittyvissä sopimuksissa.

Omaiset joutuvat asioimaan myös hautaustoimistossa, josta hankitaan mm. arkku ja tarvittaessa uurna. Omaisten ja papin tapaamisessa sovitaan siunauksen kulku ja keskustellaan vainajan elämänvaiheista.

Vaasassa vainaja voidaan siunata isossa tai pienessä kappelissa tai kirkoissa. Siunauspäivät ovat keskiviikko, torstai, perjantai ja lauantai. Siunauksen jälkeen pidettävä muistotilaisuus voidaan pitää seurakuntasaleissa.

Sanomakellot on vanha tapa ilmoittaa seurakunnan jäsenen poismenosta. Kellojen soittamisen ajankohdasta voi sopia kirkkoherranvirastossa.

Jos vainaja haudataan muualle kuin kotikuntansa hautausmaalle, hautapaikkaan ja siunaustilaisuuteen liittyvät järjestelyt hoidetaan kyseisen seurakunnan kanssa.

Hautaan siunaaminen
Arkku ja kukkavihko
Koulukatu 28, PL 78
65100  Vaasa

Avoinna klo 9–15. Kiirastorstaina 18.4. sekä ti 30.4. avoinna klo 9–13.

Vöyrinkatu 1
65100  Vaasa