Kuorolaulua aikuisille

Kuorolaulu on eri tavoin hyvää tekevä harrastus. Tutkimukset kertovat, että kuorolaulu pidentää ikää, tuo terveyttä, luo yhteisöllisyyttä ja tuottaa iloa. Kun oma ääni sulautuu kokonaisuuteen, syntyy vahva kokemus siitä, että yhdessä olemme enemmän kuin yksin. Kuorolaulu sopii kaikenikäisille.

Seurakunnassamme on erityyppisiä kuoroja, jotka ilomielin ottavat mukaansa uusia laulajia milloin vain. Aluksi voi tulla vaikka vain seuraamaan ja kuuntelemaan harjoituksia, eikä heti tarvitse olla täysinoppinut stemmalaulaja. Nuotinlukutaitoakaan ei kaikissa kuoroissa välttämättä vaadita.

Kamarikuoro Canticum Maris

Tule mukaan laulamaan upeita kirkkomusiikin suurteoksia! Canticum Maris etsii riveihinsä kokeneita kuorolaulajia, jotka haluavat kehittyä laulajina, olla mukana valmistelemassa suuriakin teoksia ja samalla rikastuttaa Vaasan kirkon jumalanpalveluksia ja konserttielämää vaativammalla ohjelmistolla.

Tällä hetkellä Canticum Marisiin otetaan lisää ainoastaan mieslaulajia.

Canticum Maris harjoittelee torstaisin klo 18-20.30 Palosaaren kirkossa.

Syksyllä 2021 Canticum Maris esiintyy seuraavasti

ke 8.12. klo 19 Joulukonsertti Vaasan kirkossa yhdessä Nuorisokuoro Merinan kanssa

su 12.12. klo 19 Kauneimmat joululaulut Vaasan kirkossa

su 26.12. klo 18 Tapaninpäivän Kauneimmat joululaulut

su 16.1. klo 10 Messu Vaasan kirkossa

su 27.3. klo 18 Suomalaisen musiikin konsertti Vaasan kaupungintalolla

toukokuussa osallistuminen Vaasan Kuorofestivaaleille

ke 3.8. klo 19 Vaasan kirkossa Joseph Haydn: Oratorio Vuodenajat (Korsholman musiikkifestivaalit)

to 4.8. klo 19 Seinäjoella Lakeuden risti-kirkossa Joseph Haydn: Oratorio Vuodenajat (Korsholman musiikkifestivaalit)

la 15.10 klo 18 Pietarsaaren kirkossa W.A.Mozart: Requiem CM ja Wasa Sinfonietta

su 16.10. klo 18 Vaasan kirkossa W.A.Mozart: Requiem CM ja Wasa Sinfonietta

Johtaja ja yhteyshenkilö: Tarja Viitanen, tarja.viitanen@evl.fi

Sing the Joy

Sing the Joy on gospelkuoro, joka laulaa hengellistä rytmimusiikkia. Sing the Joy harjoittelee keskiviikkoisin klo 18–20. Gospelkuoro on kaikille nuotinlukutaitoisille, stemmassa pysyville nuorille ja aikuisille. Tule gospelkuoroon, jossa lauletaan hengellistä maailman musiikkia eri kielillä. Koelauluun voi ilmoittautua kuoronjohtajalle ennen kauden alkua.

Johtaja ja yhteyshenkilö: Jimi Järvinen, jimi.jarvinen@evl.fi

Huutoniemen kirkkokuoro

Huutoniemen kirkkokuoro harjoittelee joka keskiviikko klo 18.30 Huutoniemen kirkossa. Kuoron ohjelmisto koostuu kolmi- ja neliäänisestä monipuolisesta hengellisestä musiikista. Kuoro laulaa pääasiassa Huutoniemen kirkon jumalanpalveluksissa ja muissa seurakunnan tilaisuuksissa. Kuorossa äänenkäyttö ja nuotinlukutaito kehittyvät.

Johtaja ja yhteyshenkilö: Lohikoski-Ojala Leena, leena.lohikoski-ojala@evl.fi

Tuomaskuoro

Kuoro on tarkoitettu sinulle uusi, vanha, kokenut, opetteleva laulaja! Harjoitukset ovat keskiviikkoisin noin kolme kertaa kuussa klo 16.30-17.30 Vaasan kirkon Kryptassa. Kuoro vastaa seurakunnan Tuomas- ja Taizé-messujen musiikista ja näin ollen harjoitukset tähtäävät aina seuraavaa messua varten. Tähän kuoroon voi sitoitua messu kerrallaan eli kaksi-kolme harjoituskertaa + messu tai koko kaudeksi.

Tervetuloa tekemään messumusiikkia!

Kuoron kevätkausi alkaa 26.1.2022.
Johtaja ja yhteyshenkilö: Johanna Välimäki, johanna.valimaki@evl.fi

Vaasan kirkkokuoro

Vaasan kirkkokuoro vahvistaa ja monipuolistaa laulua Vaasan kirkon messuissa. Kuoro tekee myös laitosvierailuja. Ohjelma koostuu hengellisestä musiikista. Kuoro harjoittelee keskiviikkoisin Vaasan kirkon Kryptassa.

Johtaja ja yhteyshenkilö: Arto Ristolainen, arto.ristolainen@evl.fi

Airut-kuoro

Airut-kuoro harjoittelee maanantaisin klo 17 Vaasan kirkon kryptassa. Kuoroon ovat tervetulleita kaikki kuorolaulusta ja musiikista kiinnostuneet. Kuoro osallistuu seurakunnassa järjestettäviin erilaisiin tilaisuuksiin, jossa kuorolla on musiikkivastuu, joko seurakunnan yhteisenä esilaulajana tai tuottaa laulua seurakunnalle. Ohjelmistossamme on etupäässä hiljaisuuden lauluja mutta myös ylistysmusiikkia sekä hebrealaisia lauluja.

Yhteyshenkilö: Sinikka Laine, puh. 040 507 2744

Seurakunnan bändit

Haluatko mukaan bändiin?

Ilmoittaudu mukaan, sitoudu, kysy tarkemmin!
Yhteyshenkilö: Jimi Järvinen, jimi.jarvinen@evl.fi

Puuttuuko bändiltäsi treenitilat?

Seurakunnalla on oma bändikämppä Huutoniemen seurakuntakeskuksessa. Bändikämpältä saa treenivuoroja hengellistä musiikkia soittavat nuoret ja nuoret aikuiset. Soittimia löytyy perusbändiä varten.
Yhteyshenkilö: vs. nuorisotyönohjaaja Lotta Fredman

Kamarikuoro Canticum Maris

Johtava kanttori, Huutoniemen - Ristinummen alue, Huutoniemen kirkkokuoro

Keskikaupungin alue