Siunauskappeli

Vöyrinkatu 1 , 65100 Vaasa

Hautaustoimi palvelee ma–pe klo 8.15–11 ja 12–15

Kaunis kattokuploi salissa jossa kirstu. Ikkunoiden läpi näkyy takanaoleva hautausmaa.

Siunauskappeli sijaitsee Uudella hautausmaalla. Kappelissa pidetään hautajaisten lisäksi myös konsertteja ja hartauksia.

Vuonna 1973 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Juhani Katainen. Rakennuksessa on kaksi kappelisalia, joista pienemmässä on istumapaikat 60 hengelle ja isommassa 140 hengelle.

Pienen kappelisalin lasiseinää koristaa taiteilijaprofessori Lauri Ahlgrenin lasimosaiikkiteos vuodelta 1997.

Pienen kappelisalin urut ovat 11-äänikertaiset ja ison kappelisalin urut ovat 13 + 3-äänikertaiset ja ne on valmistanut Paschen Kiel Orgelbau GmbH vuonna 2000.

Hautaan siunaamisten yleisenä rajana koronavirusaikoina on kymmeneen osanottajaan. Tämän peruste on vakava tartuntatautitilanne ja pyrkimys hillitä koronaviruksen leviämistä, mikä voi olla vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat toivovat yleislinjassaan 18.3. kaikkien ymmärrystä tälle tosiasialle.

Jos hautaan siunaamisesta muodostuu lähiomaisten siihen osallistuessa yli 10 hengen tilaisuus, tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä esimerkiksi niin, että osallistujat ovat siunauskappelissa tai haudalla riittävän etäällä toisistaan. Luonnollisesti on selvää, ettei vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön tule osallistua siunaustilaisuuteen.

Koronavirusepidemian aikana Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa ei järjestetä muistotilaisuuksia. Muistotilaisuuksia voi järjestää yksityisesti muissa tiloissa, mutta seurakuntiemme työntekijät eivät osallistu muistotilaissuteen, Muistotilaisuuden voi myös järjestää myöhemmässä vaiheessa.