Siunauskappeli

Vöyrinkatu 1 , 65100 Vaasa

Hautaustoimi palvelee ma–pe klo 8.15–11 ja 12–15

Kaunis kattokuploi salissa jossa kirstu. Ikkunoiden läpi näkyy takanaoleva hautausmaa.

Siunauskappeli sijaitsee Uudella hautausmaalla. Kappelissa pidetään hautajaisten lisäksi myös konsertteja ja hartauksia.

Vuonna 1973 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Juhani Katainen. Rakennuksessa on kaksi kappelisalia, joista pienemmässä on istumapaikat 60 hengelle ja isommassa 140 hengelle.

Pienen kappelisalin lasiseinää koristaa taiteilijaprofessori Lauri Ahlgrenin lasimosaiikkiteos vuodelta 1997.

Pienen kappelisalin urut ovat 11-äänikertaiset ja ison kappelisalin urut ovat 13 + 3-äänikertaiset ja ne on valmistanut Paschen Kiel Orgelbau GmbH vuonna 2000.

Kesällä 2020 kun vielä noudatamme turvaetäisyyksien määräyksiä koronaepidemian takia, Siunauskappelin isoon saliin otetaan 50 henkilöä ja pieneen kappeliin 40 henkilöä.

15.6.2020 alkaen on mahdollista järjestää kastekahveja, muistotilaisuuksia ja muita perhejuhlia seuraavissa tiloissa:

- Palosaaren seurakuntatalon iso seurakuntasali
- Huutoniemen kirkon iso seurakuntasali
- Vanhan Vaasan pappila
- Sundomin pappila
- Vähänkyrön seurakuntatalo

Perhejuhlat ovat yksityisiä ja niihin voi osallistua enintään 50 henkilöä, tilan salliessa turvavälit huomioiden.

Jokaisen juhlanjärjestäjän on varausta tehdessä ilmoitettava juhlan vastuuhenkilö, joka vastaa siitä, että sallittu henkilömäärä ei ylity, turvaväleistä pidetään kiinni, ruokatarjoilu tapahtuu ohjeiden mukaisesti (esimerkiksi ei tarjoilla noutopöydästä) ja että käsihygieniasta pidetään huolta.