Villasukkia pyykkinarulla

Vapaaehtoistyö

Seurakunnassa on erilaisia mahdollisuuksia toimia vapaaehtoisena niin arjessa kuin pyhässä. Voit etsiä valmiita tehtäviä vapaaehtoistyo.fi -sivuston kautta, jättää omat yhteystietosi alla olevalla lomakkeella tai olla suoraan yhteydessä tuntemaasi työntekijään.

Vapaaehtoistyön projekti

Vaasan suomalaisessa seurakunnassa on käynnissä vapaaehtoistyön projekti, jolla kehitetään erityisesti diakoniaan liittyvää vapaaehtoistyötä. Keskeisiä toimintalinjauksia ovat seurakuntalaisten osallistaminen ja vapaaehtoistyön vahvistaminen. Projektiin palkattu projektityöntekijä tukee näiden tavoitteiden mukaisen toiminnan toteutumista ja kehittämistä. Projektin tavoitteina ovat:

• vapaaehtoistyön profiilin nostaminen
  • uusien vapaaehtoistehtävien etsiminen yhteistyössä yli työalarajojen ja eri verkostoissa
  • seurakuntalaisuuden vahvistaminen ja seurakuntalaisten osallisuuden lisääminen
  • yhteistyön vahvistaminen seurakunnan sisällä sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Vapaaehtoistyo.fi

Löydä oma tapasi auttaa Vapaaehtoistyo.fi -sivuston kautta (linkki).

Vapaaehtoistyo.fi on yleishyödyllinen, ei-kaupallinen ja voittoa tavoittelematon vapaaehtoistehtäviä Suomessa kokoava sivusto. Se tarjoaa vapaaehtoisille mahdollisuuksia auttaa ja palvella sekä koota yhteen eri paikkakuntien vapaaehtoistehtäviä.

Vaasan suomalaisessa seurakunnassa voit toimia, ajankohdasta riipuen, vapaaehtoisena lähimmäistyöntekijänä, lipaskerääjänä, kuorolaisena, jumalanpalvelusten striimaajana, lahjoitusvaatteiden lajittelijana, arkunkantaja, Palvelevassa puhelimessa tai saattohoidon vapaaehtoisena.

Tilaa projektin uutiskirje tästä

Seuraa projektia!