Nuoret pitävät toisiaan kädestä ja iloitsevat rippileirillä.

Ystäviä, elämyksiä, kokemuksia

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi rippikouluun, jossa luot elämänmittaisia muistoja. Tästä löydät perustiedot Vaasan suomalaisen seurakunnan järjestämistä rippikouluista sekä ilmoittautumisesta. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on runsaasti! Kaikki rippikoulut kestävät noin puoli vuotta, eli yhteisiä kokoontumisia on noin 10 ennen varsinaista leiri- tai kaupunkijaksoa. Seurakuntajakso on tärkeä osa rippikoulua. Se sisältää mm. tutustumista omaan rippikouluryhmään ja opettajiin, osallistumista seurakunnan toimintaan, oppitunteja sekä vanhempainillan ja infotilaisuuden rippikoulun yksityiskohdista. Kaukorippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri tai 2–4 rippikoulupäivää kaupungissa. Kaikki seurakunnan rippikoulut ovat savuttomia.

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua rippikouluun mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2022 loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Jos kirkkoon kuulumaton osallistuu konfirmaatioon, on hänen liityttävä kirkkoon. 12–17-vuotias voi huoltajiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka vanhemmat eivät kirkkoon kuuluisikaan.

Vuoden 2022 rippikouluihin ilmoittautuminen  on 20.9. - 17.10.2021 verkkosivujen kautta. Lista vuoden 2022 rippikouluista julkaistaan ennen ilmoittautumisen avaamista. Seurakunnan työntekijät kiertävät viikoilla 38 - 41 yläkouluilla kertomassa rippikouluun ilmoittautumisesta sekä erilaisista rippikouluvaihtoehdoista.

Rippikouluesite 2022

 

Ilmoittautuminen vuoden 2022 rippikouluihin on päättynyt 17.10.2021. Tiedustellaksesi vapaita rippikoulupaikkoja ota yhteyttä Mikko Matkoskeen (virkavapaalla 1.2.2022 alkaen) tai Terhi Nissilään. 

 

Muualle rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä myös jonkun kirkollisen tai muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntajakso omassa seurakunnassa. Jos olet löytänyt mieleisesi rippikoulun muualta kuin Vaasan suomalaisesta seurakunnasta, ilmoittaudu mukaan seurakuntajaksolle alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Näin varmistat, että saat kutsun seurakuntajaksoon Vaasassa. Tästä jaksosta saat todistuksen vietäväksi varsinaisen rippikoulusi opettajille.

Ilmoittautuminen rippikouluun

Rippikouluun ilmoittaudutaan syys-lokakuun aikana. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään vähintään viisi rippikouluvaihtoehtoa, joten kannattaa miettiä ne valmiiksi. Lomakkeessa kysytään myös sähköpostiosoite, johon lähetetään tietoa rippikoulusta sekä myöhemmin linkki rippikoulumaksuun. Kaikki ilmoittautumiset käsitellään ilmoittautumisen sulkeutumisen jälkeen, joten nopeus ei ratkaisen rippikoulupaikkoja. Mikäli et jostain syystä pysty ilmoittautumaan netissä, voit ottaa yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin, joiden yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Kaverin kanssa rippikouluun

Yksi rippikoulun hauskimpia asioita on uusien kavereiden saaminen. Jos kuitenkin ehdottomasti haluat tutun kaverin kanssa samaan rippikouluun, toimi seuraavasti: Sovi kaverin kanssa, mihin rippikouluihin haette ja kuka täyttää ensimmäisenä ilmoittautumislomakkeen netissä. Ryhmävaihtoehtoja täytyy olla vähintään viisi. Ensimmäisenä ilmoittautunut kaveri saa oman kaverikoodin, jonka hän voi antaa kahdelle kaverilleen. Nämä kaverit laittavat ilmoittautumislomakkeeseen saamansa kaverikoodin, jolloin lomakkeeseen tulee automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin kaverilla. Kaveriporukan koko voi olla enintään kolme henkeä. Suurempien ryhmien pääsyä samalle leirille emme voi luvata.

Tieto rippikoulupaikastasi

Marras–joulukuun vaihteessa lähetämme sähköpostin, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt ja milloin ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran. Valitettavasti emme voi antaa puhelimitse tietoa, joten sähköpostia kannattaa odottaa kärsivällisesti! Yhteen rippikoululeiriryhmään mahtuu enintään 25 leiriläistä.

Kaksi tyttöä hyppää korkealle meren rannalla auringon laskiessa taustalla.

Ota yhteyttä

ma. nuorisotyönohjaaja
Vaasanpuistikko 3 E, 3. krs
65100 Vaasa

Rippikoulu

ma. seurakuntapastori

Huutoniemen - Ristinummen alue, rippikoulutyö, kesäteologien esimies