Yhteistä iloa leirillä

Ystäviä, elämyksiä, kokemuksia

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi rippikouluun, jossa luot elämänmittaisia muistoja. Tästä löydät perustiedot Vaasan suomalaisen seurakunnan järjestämistä rippikouluista sekä ilmoittautumisesta. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on runsaasti! Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta, eli yhteisiä kokoontumisia on noin 10 ennen varsinaista leiri- tai kaupunkijaksoa. Seurakuntajakso on tärkeä osa rippikoulua. Se sisältää mm. tutustumista omaan rippikouluryhmään ja opettajiin, osallistumista seurakunnan toimintaan, oppitunteja sekä vanhempainillan ja infotilaisuuden rippikoulun yksityiskohdista. Kaukorippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri tai 2–4 rippikoulupäivää kaupungissa. Kaikki seurakunnan rippikoulut ovat savuttomia.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Voit ilmoittautua rippikouluun mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2018 loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Jos kirkkoon kuulumaton osallistuu konfirmaatioon, on hänen liityttävä kirkkoon. 12–17-vuotias voi huoltajiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka vanhemmat eivät kirkkoon kuuluisikaan.

 

Muualle rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä myös jonkun kirkollisen tai muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntajakso omassa seurakunnassa. Jos olet löytänyt mieleisesi rippikoulun muualta kuin Vaasan suomalaisesta seurakunnasta, ilmoittaudu mukaan seurakuntajaksolle alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Näin varmistat, että saat kutsun seurakuntajaksoon Vaasassa. Tästä jaksosta saat todistuksen vietäväksi varsinaisen rippikoulusi opettajille.

Ilmoittautuminen rippikouluun

Rippikouluun ilmoittaudutaan lokakuussa. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään vähintään neljä rippikouluvaihtoehtoa, joten kannattaa miettiä ne valmiiksi. Lomakkeessa kysytään myös sähköpostiosoite, johon lähetetään tietoa rippikoulusta sekä myöhemmin linkki rippikoulumaksuun. Kaikki ilmoittautumiset käsitellään määräpäivnä jälkeen, joten nopeus ei ratkaisen rippikoulupaikkoja. Mikäli et jostain syystä pysty ilmoittautumaan netissä, voit tulla kysymään neuvoa kirkkoherranvirastosta. Virasto on auki arkipäivinä klo 9-16.  

Kaverin kanssa rippikouluun

Yksi rippikoulun hauskimpia asioita on uusien kavereiden saaminen. Jos kuitenkin ehdottomasti haluat tutun kaverin kanssa samaan rippikouluun, toimi seuraavasti: Sovi kaverin kanssa, mihin rippikouluihin haette ja kuka täyttää ensimmäisenä ilmoittautumislomakkeen netissä. Ryhmävaihtoehtoja täytyy olla vähintään neljä. Ensimmäisenä ilmoittautunut kaveri saa oman kaverikoodin, jonka hän voi antaa kahdelle kaverilleen. Nämä kaverit laittavat ilmoittautumislomakkeeseen saamansa kaverikoodin, jolloin lomakkeeseen tulee automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin kaverilla. Kaveriporukan koko voi olla enintään kolme henkeä. Suurempien ryhmien pääsyä samalle leirille emme voi luvata.

Tieto rippikoulupaikastasi

Marras–joulukuun vaihteessa lähetämme sähköpostin, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt ja milloin ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran. Valitettavasti emme voi antaa puhelimitse tietoa, joten sähköpostia kannattaa odottaa kärsivällisesti! Rippikoululeireille voi tulla enintään 25 leiriläistä.

Rippikouluvaihtoehdot

Harrasterippikoulut

Laskettelurippikoulu

Laskettelurippikoulu pidetään hiihtolomalla Ylläksellä, jossa tukikohtana on nuoriso- ja leirikeskus Muotkavaara. Rippikouluun kuuluu myös viikonloppuleiri, joka pidetään seurakunnan omassa leirikeskuksessa Österhankmossa. Lapinjaksoon kuuluu sekä laskettelua että opiskelua. Mukaan tarvitset reipasta mieltä ja kiinnostusta lasketteluun!

Liikuntarippikoulut ja toimintaripari

Liikuntarippikoulut on tarkoitettu kaikille liikkumisesta kiinnostuneille. Sinun ei tarvitse olla minkään tietyn lajin harrastaja, jotta voit tulla liikuntarippikouluun. Liikuntarippikouluissa on mahdollista kokeilla monia lajeja. Kerro meille, jos sinulla on omia lajitoiveita!

Toimintariparilla on erilaisia harrastusmahdollisuuksia kädentaidoista musiikkiin sekä liikunta- ja luontoelämyksiin. Liikunta- ja toimintariparit pidetään Nuorisokeskus Piispalassa Kannonkoskella. Piispalan erikoisuuksia ovat mm. mahdollisuus seinäkiipeilyyn, keilailuun ja jousiammuntaan.

ULKOMAANRIPPIKOULUT

Itävallan rippikoulu

Itävallan rippikoulu on täynnä elämyksiä. Ramingsteinissa sijaitsevaan leiripaikkaan, Burg Finstergrüniin matkustetaan lentokoneella ja bussilla. Burg Finstergrün on Itävallan evankelisen kirkon nuorisokeskus ja nimensä mukaisesti se on ihan oikea vanha linna! Rippikouluun sisältyy päiväretkiä, joissa kävellään huikeissa alppimaisemissa. Itävallan rippikouluun tarvitset mukaan oma-aloitteisuutta, kykyä sitoutua yhteisiin sääntöihin sekä hyvän peruskunnon ja reipasta mieltä!

Pärnun rippikoulut

Pärnun rippikoulut ovat kesäkuussa. Matka Viroon kuljetaan bussilla ja laivalla. Pärnussa majoittaudutaan kylpylähotelli Estoniassa. Lähistöllä on Euroopan huikeimmat hiekkarannat ja kaunis kaupunki. Pärnun rippikouluun tarvitset mukaan oma-aloitteisuutta, kykyä sitoutua yhteisiin sääntöihin sekä reipasta mieltä!

Kaupunkirippikoulut

Pienryhmärippikoulu iltarippikouluna

Pienryhmärippikoulussa on mahdollisuus yksilölliseen opetukseen ja henkilökohtaisten tarpeiden huomioimiseen. Kokoontumiset ovat noin kaksi kertaa viikossa klo 17–19 tai sopimuksen mukaan. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä. Rippikoulu toteutuu, jos ilmoittautuneita on vähintään kolme henkilöä.

Kaupunkirippikoulu päiväkouluna

Kaupunkirippikoulua pidetään kesäkuun alussa arkipäivisin klo 9–14 kahden viikon ajan. Kaupunkirippikoulussa yövyt kotona.

Leirit seurakunnan leirikeskuksissa

Rippikoululeirit Alskathemmetissä ja Östehankmossa kestävät kahdeksan päivää. Leireillä koet monenlaisia elämyksiä sekä opiskelun, että yhteisen vapaa-ajan merkeissä. Leirillä majoitut 2–5 hengen huoneissa. Leirimuotoisessa rippikoulussa on tärkeää sitoutua yhteisiin sääntöihin ja ottaa huomioon toiset rippikoululaiset, isoset, ohjaajat ja leirikeskuksen henkilökunta.

Leiri-päiväripari-MIX

Kesän 2019 rippikoulukokeilussa ”miksataan” päiväripari ja leiri, jolloin käyt päiväkoulua viisi päivää ja leirillä vietät kolme vuorokautta. Tämä ripari on mahdollista toteuttaa myös pienelle ryhmälle.

Kehitysvammaisten rippikoulu

Elämyksellinen rovastikunnallinen kehitysvammaisten rippileiri pidetään kesällä 2019 Alskathemmetin leirikeskuksessa. Lisätietoja nuorisotyönohjaaja Kristina Brisk-Mosanderilta puh. 044 480 8248.

Rippikoulut 2019

Talvirippikoulut

1. Pienryhmärippikoulu talven aikana

ilta- ja viikonloppukokoontumisia, mahdollista myös intensiivijakso hiihtolomalla.

Konfirmaatio 28.4. Palosaaren kirkko

Hinta: maksuton

2. Laskettelurippikoulu Ylläs, Muotkavaara 23.2.-2.3.

viikonloppuleiri 18.-20.1. Österhankmo

Konfirmaatio 17.3. Vaasan kirkko

Hinta: 357 e *) Hinta ei sisällä hissilippuja tai lasketteluvarusteita.

3. Piispala I, liikuntarippikoulu Kannonkoski, 24.2.-3.3.

Kaupunkijakso 2 päivää

Konfirmaatio 17.3. Huutoniemen kirkko

Hinta: 170 e *)

Kesärippikoulut

Päivärippikoulu Iso seurakuntasali, Koulukatu 28, 3.-14.6.

Konfirmaatio 16.6. Huutoniemen kirkko

Hinta: maksuton

Österi 3.-10.6                           

konfirmaatio 16.6. Vaasan kirkko, hinta: 69,90 e *)

Pärnun rippikoulu I Kylpylähotelli Estonia 3.-10.6.

Kaupunkijakso 3 päivää

Konfirmaatio 16.6. Huutoniemen kirkko

Hinta: 356 e *)

Päiväkoulu-leiri-MIX 

päiväkoulu 5 päivää, leiri 17.-20.6. Alskathemmet

Konfirmaatio 30.6. Vaasan kirkko

Hinta: 30,90 e *)

Pärnun rippikoulu II Kylpylähotelli Estonia 13.-20.6.

Kaupunkijakso 3 päivää

Konfirmaatio 30.6. Huutoniemen kirkko

Hinta: 356 e *)

Österi 24.6.-1.7.

Konfirmaatio 7.7. Vaasan kirkko, hinta: 69,90 e *)

Piispala II, liikuntaripari 24.6.-1.7.

Kaupunkijakso 2 päivää

Konfirmaatio 7.7. Huutoniemen kirkko, hinta: Hinta: 170 e *)

Österi 1.-8.7.

Konfirmaatio 14.7. Vaasan kirkko, hinta: 69,90 e *)

Itävalta 3.-10.7. Ramingstein, Burg Finstergrün

Kaupunkijakso 4 päivää

Konfirmaatio 14.7. Huutoniemen kirkko, hinta: 844 e *) Matkapäivien ruokailut eivät kuulu hintaan.

Österi 9.-16.7.

Konfirmaatio 21.7. Vaasan kirkko, hinta: 69,90 e *)

Alskat 15.-22.7.

Konfirmaatio 28.7. Vaasan kirkko, hinta: 69,90 e *)

Piispala III toimintaripari 15.-22.7.

Kaupunkijakso 2 päivää

Konfirmaatio 28.7. Huutoniemen kirkko, hinta: Hinta: 170 e *)

Österi 17.-24.7.

Konfirmaatio 28.7. Huutoniemen kirkko, hinta: 69,90 e *)

Österi 25.7.-1.8.

Konfirmaatio 4.8. Vaasan kirkko, hinta: 69,90 e *)

Alskat, kehitysvammaisten rippikoulu, 30.7.-3.8.

Konfirmaatio 4.8. Palosaaren kirkko, hinta: 41,20 e *)

 

*) hinta sisältää opetuksen, materiaalin, kuljetukset, täysihoidon ja vakuutuksen.

 

Vaasan ulkopuolelta tulevien rippikoululeirihintoihin lisätään 50 %.

hyppy rannalla