Nuoret pitävät toisiaan kädestä ja iloitsevat rippileirillä.

Korona-ajan ohjeita (22.3.2020)

Rippikouluryhmien kokoontumiset on peruttu toistaiseksi.

Poikkeustilan aikana rippikouluryhmän ohjaajat lähettävät tehtäviä, jotka korvaavat peruuntuneet tapaamiset.
Tiedotamme enemmän, kun suunnitelmat kesän suhteen selkiintyvät. 

Kyselemme perheiden ajatuksia (5.4.2020)

Elämme poikkeusaikoja myös rippikoulun suhteen. Kevään ryhmätapaamisten ja seurakuntaan tutustumisten osalta on jo tehty uudelleenjärjestelyitä. Pitkäkestoisimmat viranomaismääräykset ja rajoitukset ulottuvat toukokuun loppuun asti. Selvää on, että emme voi järjestää leirejä ennen kuin suuremmat kokoontumiset todetaan viranomaisten taholta turvallisiksi.

Tässä vaiheessa on varauduttava siihen, ettei intensiivijaksoja eli leirejä tai päiväkoulua voida järjestää kesäkuussa. Mahdollista on myös, että intensiivijaksot peruuntuvat koko kesältä.

Pidämme intensiivijaksoa tärkeänä osana rippikoulua, mutta on mahdollista, ettemme voi niitä aivan suunnitelmamme mukaan järjestää. Siitä syystä haluamme kuulla mielipiteitänne ennen kuin teemme ratkaisuja.

Rippikouluikäryhmämme koko on yli 400 nuorta. Heistä noin 70 ehdimme konfirmoida ennen poikkeustilan tiukkenemista. Leirikeskus- ja henkilökapasiteetit huomioiden emme voi vain siirtää leirejä eteenpäin. Lisäksi ensi vuoden rippikouluikäluokka on myös iso, joten tarvitsemme heitä varten koko ensi vuoden leirikapasiteetin. Olemme koittaneet miettiä vaihtoehtoja, jotka edes jotenkin olisivat tasapuolisia. On esimerkiksi vaikea ajatella, että peruisimme kaikki kesäkuun leirit ja pitäisimme sitten heinäkuun leirit aivan suunnitelman mukaan. Se ei olisi reilua. Haluamme mahdollistaa jokaisen rippikoulun käymisen. Joillekin etäopiskelu on helpompaa kuin toisille ja siitäkin haluaisimme kuulla ajatuksianne. Olemme kiitollisia, jos jaksatte vastata lähettämäämme kyselyyn 17.4 mennessä. Kysely on lyhyt ja siihen vastataan nimettömästi.

Linkki kyselyyn Webropol-kyselyalustalle:

https://tinyurl.com/riparikyselyvaasa

Terveisin

Mikko Matkoski & Terhi Nissilä

 

Ystäviä, elämyksiä, kokemuksia

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi rippikouluun, jossa luot elämänmittaisia muistoja. Tästä löydät perustiedot Vaasan suomalaisen seurakunnan järjestämistä rippikouluista sekä ilmoittautumisesta. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on runsaasti! Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta, eli yhteisiä kokoontumisia on noin 10 ennen varsinaista leiri- tai kaupunkijaksoa. Seurakuntajakso on tärkeä osa rippikoulua. Se sisältää mm. tutustumista omaan rippikouluryhmään ja opettajiin, osallistumista seurakunnan toimintaan, oppitunteja sekä vanhempainillan ja infotilaisuuden rippikoulun yksityiskohdista. Kaukorippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri tai 2–4 rippikoulupäivää kaupungissa. Kaikki seurakunnan rippikoulut ovat savuttomia.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Voit ilmoittautua rippikouluun mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2020 loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Jos kirkkoon kuulumaton osallistuu konfirmaatioon, on hänen liityttävä kirkkoon. 12–17-vuotias voi huoltajiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka vanhemmat eivät kirkkoon kuuluisikaan.

Rippikoulut 2020

Ilmoittaudu rippikouluun 23.9. - 13.10.2019

Muualle rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä myös jonkun kirkollisen tai muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntajakso omassa seurakunnassa. Jos olet löytänyt mieleisesi rippikoulun muualta kuin Vaasan suomalaisesta seurakunnasta, ilmoittaudu mukaan seurakuntajaksolle alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Näin varmistat, että saat kutsun seurakuntajaksoon Vaasassa. Tästä jaksosta saat todistuksen vietäväksi varsinaisen rippikoulusi opettajille.

Ilmoittautuminen rippikouluun

Rippikouluun ilmoittaudutaan lokakuussa. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään vähintään viisi rippikouluvaihtoehtoa, joten kannattaa miettiä ne valmiiksi. Lomakkeessa kysytään myös sähköpostiosoite, johon lähetetään tietoa rippikoulusta sekä myöhemmin linkki rippikoulumaksuun. Kaikki ilmoittautumiset käsitellään määräpäivnä jälkeen, joten nopeus ei ratkaisen rippikoulupaikkoja. Mikäli et jostain syystä pysty ilmoittautumaan netissä, voit ottaa yhteyttä rippikoulutyöntekijöihin, joiden yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Kaverin kanssa rippikouluun

Yksi rippikoulun hauskimpia asioita on uusien kavereiden saaminen. Jos kuitenkin ehdottomasti haluat tutun kaverin kanssa samaan rippikouluun, toimi seuraavasti: Sovi kaverin kanssa, mihin rippikouluihin haette ja kuka täyttää ensimmäisenä ilmoittautumislomakkeen netissä. Ryhmävaihtoehtoja täytyy olla vähintään viisi. Ensimmäisenä ilmoittautunut kaveri saa oman kaverikoodin, jonka hän voi antaa kahdelle kaverilleen. Nämä kaverit laittavat ilmoittautumislomakkeeseen saamansa kaverikoodin, jolloin lomakkeeseen tulee automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin kaverilla. Kaveriporukan koko voi olla enintään kolme henkeä. Suurempien ryhmien pääsyä samalle leirille emme voi luvata.

Tieto rippikoulupaikastasi

Marras–joulukuun vaihteessa lähetämme sähköpostin, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt ja milloin ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran. Valitettavasti emme voi antaa puhelimitse tietoa, joten sähköpostia kannattaa odottaa kärsivällisesti! Rippikoululeireille voi tulla enintään 25 leiriläistä.

Kaksi tyttöä hyppää korkealle meren rannalla auringon laskiessa taustalla.