Vetokannaksen kirkko

Gerbyntie 27, 65230 Vaasa
040 911 2528 (vahtimestari)

Vetokannaksen kirkko on avoinna tilaisuuksien aikana ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Vetokannaksen kirkko

Yhteinen kirkkovaltuusto päätti 11.4.2018 irtisanoa Vetokannaksen kirkon vuokrasopimuksen. Seurakuntien toiminta kirkossa lopetetaan viimeistään 31.5.2019 lukien ja toiminta siirretään Vaasan seurakuntayhtymän omistamiin muihin tiloihin.

Gösta Bergmanin suunnittelema Vetokannaksen kirkko valmistui vuonna 1961. Kirkkosalissa on istumapaikat 150 hengelle. Kirkkosalin lisäksi kirkossa on seurakuntasali, keittiö, kerhotilat ja diakoniavastaanotto. Kirkon omistaa Vasa kyrkliga stiftelse.

Vetokannaksen kirkko peruskorjattiin vuonna 1997. Marianne Sundellin (s. Pulli) suunnittelema kellotapuli rakennettiin vuonna 2001.

Kirkkosalin ikkunoiden kauniit lasimaalaukset ovat vuodesta 2004. Taiteilija Hilkka Rintamäki-Keisanen on tehnyt lyijykoteloidut kolmimuotoiset taideteokset, joista jokaisessa on erilainen motiivi jotka viittaavat raamatunteksteihin ja kirkon historiaan.

Kirkkosalissa on 10- äänikertaiset urut (H. Heinrich) sekä piano.

Tilavaraukset:

Vetokannaksen kirkon voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta: Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto ja pastorskansliet i Vasa svenska församling.

Kirkko voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9–11, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi