Vetokannaksen kirkko

Gerbyntie 27 , 65230 Vaasa

Vetokannaksen kirkko on avoinna tilaisuuksien aikana ja muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kolmionmuotoinen valkoinen kirkko, jossa punainen tiilikatto

Vasa kyrkliga stiftelse omistaa Vetokannaksen kirkon ja Vaasan seurakuntayhtymä on vuokrannut kirkon säätiöltä monien vuosien ajan. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti 11.4.2018 irtisanoa Vetokannaksen kirkon vuokrasopimuksen. Seurakuntien toiminta kirkossa on lopetettu ja toiminta siirretty Vaasan seurakuntayhtymän omistamiin muihin tiloihin.

Vasa kyrkliga stiftelse on kuitenkin päättänyt antaa ruotsalaisen seurakunnan käyttää kirkkosalia maksutta.

Gösta Bergmanin suunnittelema Vetokannaksen kirkko valmistui vuonna 1961. Kirkkosalissa on istumapaikat 150 hengelle. Kirkkosalin lisäksi kirkossa on seurakuntasali, keittiö, kerhotilat ja diakoniavastaanotto. Kirkon omistaa Vasa kyrkliga stiftelse.

Vetokannaksen kirkko peruskorjattiin vuonna 1997. Marianne Sundellin (s. Pulli) suunnittelema kellotapuli rakennettiin vuonna 2001.

Kirkkosalin ikkunoiden kauniit lasimaalaukset ovat vuodesta 2004. Taiteilija Hilkka Rintamäki-Keisanen on tehnyt lyijykoteloidut kolmimuotoiset taideteokset, joista jokaisessa on erilainen motiivi jotka viittaavat raamatunteksteihin ja kirkon historiaan.

Kirkkosalissa on 10- äänikertaiset urut (H. Heinrich) sekä piano.

Tilavaraukset:

Vasa svenska församlingin jäsenet saa käyttää Vetokannaksen kirkkoa kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten. Tilaisuudet varataan seurakunnan kirkkoherranviraston kautta.

Linkki verkkosivulle Pastorskansliet i Vasa svenska församling.

Kirkkoa voidaan myös varata yksityistilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Dragnäsbäcks kyrkas vänners hallituksen kautta:
Olav Jern, ordf. olav.jern@gmail.com tai 044 320 6567,
Ulla Salmenheimo-West, 044 230 3963,
Christel Lax, 050 597 0838,
Niclas Carlsson, 040 543 0911 tai
Olle Victorzon, 044 091 9369.

Lastenhoitohuone