Huutoniemen kirkko

Kuninkaantie 1 , 65300 Vaasa
044 480 8462 (vahtimestari), 044 480 8463 (vahtimestari-siivooja)

Huutoniemen kirkko on avoinna tilaisuuksien aikana, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kirkko rakennettu isoista sementtipaloista

Professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Huutoniemen kirkko on rakennettu vuonna 1964 ja kirkko edustaa 1960-luvun modernismia, minimalistista arkkitehtuuria.

Kirkkosali on omaperäinen ja elävä tila, joka kauniilla tavalla liittyy rakennuksen kokonaismuotoon. Valo lankeaa korkealla sijoitetusta kolmionmuotoisesta ikkunasta suoraan alttarin ympäristöön.

Kirkkosalissa on istumapaikat 350 hengelle. Kirkkosalin yhteydessä on kaksi seurakuntasalia, joissa on istumapaikat 120 ja 100 hengelle.

Tiloissamme on kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia. Tilojen kokoontumisrajoitukset on koottu yhdelle sivulle.

Linkki verkkosivulle, jossa kokoontumisrajoitukset Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa koronapandemian takia

Kirkossa on 23-äänikertaiset urut (Kangasalan Urkutehdas). Kirkkosalissa on äänentoistojärjestelmä miksereineen ja induktiosilmukka. Seurakuntasaleissa on piano.

Kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Rakennuksessa on myös monipuoliset kerhotilat, diakonian vastaanottotilat sekä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokakalusto.

Kiinteistössä on kameravalvontajärjestelmä.

Liikuntaesteisille on pysäköintialue ja sisäänkäynti Mannerheimintie 2.

Huutoniemen kirkon aulassa on sydäniskuri.

Linkki Huutoniemen kirkon pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki Huutoniemen kirkon asuinrakennuksen pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilavaraukset:

Huutoniemen kirkon voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuille
Linkki Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki Vasa svenska församlingin verkkosivulle PastorskanslietLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkoa voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9.30–11.30, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Linkki Vaasan seurakuntayhtymän sähköiseen tilavarauslomakkeeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Huutoniemen pyhäkoulu

Tervetuloa pyhäkouluun, lasten omaan kirkkohetkeen!

Messu

Jotain uutta, jotain vanhaa. Tänään muistelemme reformaatiota ja mietimme, miten kirkon ja miten meidän itse kunkin tulee uudistua ajassa - ja mitä vanhaa saamme iloiten säilyttää. Messun jälkeen on kirkkokahvit, kirkkokahvittajat Rauhanyhdistyksestä.

Huutoniemi tenavatuokio

Tenavatuokio on kaikille avoin perhekerho.

Leopardit sudenpenturyhmä

7-9-vuotiaille partiosta kiinnostuneille.

Aamupiiri

Sanaa, säveltä, työntekijävierailuja ja kahvittelua.

Avoimet ovet pienoissähköautoradalla

Huutoniemen kirkon 45 metriä pitkällä sähköautoradalla on avoimet ovet keskiviikkoisin. Ei ilmoittautumista.

Huutoniemi lastenparkki

Peruttu 28.10. Huutoniemen lastenparkki

Perheiden toimintailta

Tervetuloa mukaan koko perheen voimin.