Huutoniemen kirkko

Kuninkaantie 1 , 65300 Vaasa
044 480 8462 (vahtimestari), 044 480 8463 (vahtimestari-siivooja)

Huutoniemen kirkko on avoinna tilaisuuksien aikana, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Kirkko rakennettu isoista sementtipaloista

Professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Huutoniemen kirkko on rakennettu vuonna 1964 ja kirkko edustaa 1960-luvun modernismia, minimalistista arkkitehtuuria.

Kirkkosali on omaperäinen ja elävä tila, joka kauniilla tavalla liittyy rakennuksen kokonaismuotoon. Valo lankeaa korkealla sijoitetusta kolmionmuotoisesta ikkunasta suoraan alttarin ympäristöön.

Kirkkosalissa on istumapaikat 350 hengelle. Kirkkosalin yhteydessä on kaksi seurakuntasalia, joissa on istumapaikat 120 ja 100 hengelle.

Tiloissamme on kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia. Tilojen kokoontumisrajoitukset on koottu yhdelle sivulle.

Linkki verkkosivulle, jossa kokoontumisrajoitukset Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa koronapandemian takia

Kirkossa on 23-äänikertaiset urut (Kangasalan Urkutehdas). Kirkkosalissa on äänentoistojärjestelmä miksereineen ja induktiosilmukka. Seurakuntasaleissa on piano.

Kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Rakennuksessa on myös monipuoliset kerhotilat, diakonian vastaanottotilat sekä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokakalusto.

Kiinteistössä on kameravalvontajärjestelmä.

Liikuntaesteisille on pysäköintialue ja sisäänkäynti Mannerheimintie 2.

Linkki Huutoniemen kirkon pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki Huutoniemen kirkon asuinrakennuksen pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilavaraukset:

Huutoniemen kirkon voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuille
Linkki Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki Vasa svenska församlingin verkkosivulle PastorskanslietLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkoa voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9.30–11.30, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Linkki Vaasan seurakuntayhtymän sähköiseen tilavarauslomakkeeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Äiti Teresa-piiri

Äiti Teresa -piirissä tehdään käsitöitä. Käsityöt lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Tule mukaan tekemään diakoniatyötä.

Äiti Teresa-piiri

Perhejumalanpalvelus ja 4-vuotissynttärit

Kaikille avoin jumalanpalvelus, johon kutsutaan erityisesti 4-vuotiaita. Mukana Jakke Jääkarhu.

Diakonia -ja palvelupiiri

Tule mukaan auttamaan ja tekemään diakonityötä!