Huutoniemen kirkko

Kuninkaantie 1, 65300 Vaasa
044 480 8462 (vahtimestari), 044 480 8463 (vahtimestari-siivooja)

Huutoniemen kirkko on avoinna tilaisuuksien aikana, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Huutoniemen kirkko

Professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Huutoniemen kirkko on rakennettu vuonna 1964 ja kirkko edustaa 1960-luvun modernismia, minimalistista arkkitehtuuria.

Kirkkosali on omaperäinen ja elävä tila, joka kauniilla tavalla liittyy rakennuksen kokonaismuotoon. Valo lankeaa korkealla sijoitetusta kolmionmuotoisesta ikkunasta suoraan alttarin ympäristöön.

Kirkkosalissa on istumapaikat 350 hengelle. Kirkkosalin yhteydessä on kaksi seurakuntasalia, joissa on istumapaikat 120 ja 100 hengelle.

Kirkossa on 23-äänikertaiset urut (Kangasalan Urkutehdas). Kirkkosalissa on äänentoistojärjestelmä miksereineen ja induktiosilmukka. Seurakuntasaleissa on piano.

Kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Rakennuksessa on myös monipuoliset kerhotilat, diakonian vastaanottotilat sekä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokakalusto.

Kiinteistössä on kameravalvontajärjestelmä.

Liikuntaesteisille on pysäköintialue ja sisäänkäynti Mannerheimintie 2.

Linkki Huutoniemen kirkon pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)

Linkki Huutoniemen kirkon asuinrakennuksen pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)

Tilavaraukset:

Huutoniemen kirkon voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta: Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranvirastoVähänkyrön seurakunnan kirkkoherranvirasto ja pastorskansliet i Vasa svenska församling.

Kirkko voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9.30–11.30, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Kuninkaantie 1, 65300 Vaasa

Kirkon kerho koululaisille

Kerho alakoululaisille Huutoniemen kirkon alakerrassa. Kerhossa on vapaata olemista ja yhteistä ohjelmaa. Kerhoon voi tulla, kun pääsee koulusta, ei tarvitse tulla heti klo 12. Noin 14.30 on välipala ja hartaus. Kerhossa voi askarrella, ajaa sähköautorataa, pelata lautapelejä ja muita pelejä (esim. pöytäfutis, biljardi ym.) Lisätietoja voi kysellä Tomilta: 0444808 243 tai tomi.hakkarainen@evl.fi. Oheisesta linkistä voi käydä täyttämässä etukäteen tai tutustumisen jälkeen kerholaisen tiedot.

Kuninkaantie 1, 65300 Vaasa

Huutoniemen kirkkopyhäkoulu