Huutoniemen kirkko

Professori Aarno Ruusuvuoren suunnittelema Huutoniemen kirkko on rakennettu vuonna 1964 ja kirkko edustaa 1960-luvun modernismia, minimalistista arkkitehtuuria.

Kirkkosali on omaperäinen ja elävä tila, joka kauniilla tavalla liittyy rakennuksen kokonaismuotoon. Valo lankeaa korkealla sijoitetusta kolmionmuotoisesta ikkunasta suoraan alttarin ympäristöön.

Kirkkosalissa on istumapaikat 350 hengelle. Kirkkosalin yhteydessä on kaksi seurakuntasalia, joissa on istumapaikat 120 ja 100 hengelle.

Tiloissamme on kokoontumisrajoituksia koronapandemian takia. Tilojen kokoontumisrajoitukset on koottu yhdelle sivulle.

Linkki verkkosivulle, jossa kokoontumisrajoitukset Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa koronapandemian takia

Kirkossa on 23-äänikertaiset urut (Kangasalan Urkutehdas). Kirkkosalissa on äänentoistojärjestelmä miksereineen ja induktiosilmukka. Seurakuntasaleissa on piano.

Kirkon takaosassa on lastenpaikka joka on sisustettu pehmeällä matoilla, istuintyynyillä ja lasten kokoisilla tuoleilla, pöydällä ja alttarina toimivalla kaapilla. Siellä on leluja, kirjoja ja piirustustarvikkeita.

Rakennuksessa on myös monipuoliset kerhotilat, diakonian vastaanottotilat sekä jakelukeittiö, jossa on kahvi- ja ruokakalusto.

Kiinteistössä on kameravalvontajärjestelmä.

Liikuntaesteisille on pysäköintialue ja sisäänkäynti Mannerheimintie 2.

Huutoniemen kirkon aulassa on sydäniskuri.

Linkki Huutoniemen kirkon pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki Huutoniemen kirkon asuinrakennuksen pelastussuunnitelmaan (toinen www-sivusto)Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tilavaraukset:

Huutoniemen kirkon voi varata kasteita, vihkimisiä ja hautajaisia varten seurakuntien kirkkoherranvirastojen kautta.

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuille
Linkki Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherranviraston verkkosivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Linkki Vasa svenska församlingin verkkosivulle PastorskanslietLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkkoa voidaan myös varata tilaisuuksia ja konsertteja varten. Nämä varaukset tehdään Vaasan seurakunatyhtymän tilavarausten kautta puhelimitse, sähköpostilla tai sähköisen tilavarauslomakkeen kautta.

Puhelinpalvelu arkisin klo 9.30–11.30, 044 480 8403
sähköposti: vaasan.tilavaraukset(a)evl.fi

Linkki Vaasan seurakuntayhtymän sähköiseen tilavarauslomakkeeseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Huutoniemen kirkko on avoinna tilaisuuksien aikana, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Lapsiparkki

Lapsiparkissa leikin lumoa ja hiljaisuutta.

Perhekonsertti

Perhekonsertissa esiintyy Pekka Laukkarinen ja Matti Laitinen. Kello 17-18 on tarjolla keittopäivällinen.

Huutoniemen pyhäkoulu

Tervetuloa messun aikana kokoontuvaan pyhäkouluun

Huutoniemen raamattupiiri

Lapsiparkki

Lapsiparkissa leikin lumoa ja hiljaisuutta.

Huutoniemen Iltatenavatuokio

Avoin perhekerho, jossa jaetaan lapsiarkea yhteisen tekemisen lomassa.