Diakoniatyön järjestämä ruoka-apu

Lounasruokailut

Seurakunta järjestää maksuttomia lounaita vähävaraisille. Käy ensin diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Ota mukaan tositteet, joista ilmenee taloudellinen tilanne, esimerkiksi toimeentulotukipäätös ja 2 kuukauden tiliotteet. Taloustietojen perusteella sinulle voidaan myöntää ateriakortti, jolla voit käydä syömässä ilmaisen lounaan 1-3 päivänä viikossa.

Diakoniaruokailut:  Tiistaina kello 12 Ristinummen seurakuntakeskuksella, keskiviikkona kello 12 A-killan tiloissa ja torstaina kello 12 Palosaaren seurakuntakeskuksella.

ÄLÄ TULE DIAKONIARUOKAILUUN, JOS SINULLLA ON JOKIN TARTTUVA TAUTI.

Ruokakassit

Ruokapankin apua voi hakea seurakuntien (Vaasan suomalainen seurakunta, ruotsalainen seurakunta ja Vähänkyrön seurakunta) diakoniatyöntekijöiden vastaanotoilta. Asiakkaaksi hakeutuminen edellyttää henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Yhteiskunnan tukitoimiin ruoka-avun saaminen ei vaikuta. Ruokapankin apua voivat saada ne henkilöt tai kotitaloudet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä.

Ruokakassin saat alueittain kassinjakopisteistä ruokakassipassilla. Passin saat oman alueesi diakoniatyöntekijältä.
Passilla voit hakea kassin myös muilta alueilta.

Ruokakassin jaot:

• Seurakuntatalon pienessä seurakuntasalissa tiistaisin klo 9 - 11, Koulukatu 26 A
  • Ristinummen seurakuntakeskuksessa keskiviikkoisin klo 9-11, Kappelinmäentie 8.

Ruoka-apu on tilapäistä, maksutonta apua, ja se täydentää yhteiskunnan tarjoamia tukimuotoja väliaikaisena ratkaisuna.

Ruokapankin tuotteet ovat osaksi EU-ruokaa ja osaksi seurakuntayhtymän rahoittamaa. Tuotteet ovat peruselintarvikkeita.

Ethän tule ruokakassijakoihin sairaana.

Ristinummen seurakuntakeskus, kuva ulkopuolelta iltahämärässä, Kappelinmäentie 8, Vaasa
Ristinummen seurakuntakeskus, Kappelinmäentie 8, Vaasa