Ruoka-apu

Seurakunta jakaa EU-ruokaa ja järjestää ilmaisia lounaita. Käy ensin diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Ota mukaan tositteet, joista ilmenee taloudellinen tilanne, esimerkiksi toimeentulotukipäätös.

Diakoniaruokailu

Diakoniaruokailu järjestetään kolme kertaa viikossa talvikaudella. Maksuttomaan ruokailuun oikeuttavat ateriakortit anotaan etukäteen oman alueen diakoniatyöntekijöiltä.

Tiistaisin kello 12-13 Ristinummen seurakuntakeskus, Kappelinmäentie 8

Keskiviikkona kello 12-13 A-kilta (ent. Treffis), Raastuvankatu 28

Torstaina kello 12-13 Palosaaren seurakuntakeskuksen diakoniatoimistoToivonkulma, Kapteeninkatu 14-16

Vaasan seurakuntayhtymän ruokapankki

Ruokapankin apua voi hakea seurakuntien (suomenkielisen-, ruotsinkielisen- ja Vähänkyrön seurakunnan) diakoniatyöntekijöiden vastaanotoilta. Asiakkaaksi hakeutuminen edellyttää henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Yhteiskunnan tukitoimiin ruoka-avun saaminen ei vaikuta. Ruokapankin apua voivat saada ne henkilöt / kotitaloudet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä.

Ruokakassin saat alueittain kassinjakopisteistä ruokakassipassilla. Passin saat oman alueesi vastaanotolta.
Passilla voit hakea kassin myös muilta alueilta.

Kassinjako Palosaarella seurakuntakeskuksen diakoniatoimisto Toivonkulmassa tiistaisin klo 9-11.00 os. Kapteeninkatu 14-16

Kassinjako  Koulukadulla Seurakuntatalon pienessä seurakuntasalissa klo 9-11.30 os. Koulukatu 26 A

Kassinjako Ristinummella seurakuntakeskuksessa perjantaisin klo 9-11.30 os. Kappelinmäentie 8

Ruoka-apu on tilapäistä apua, ja se täydentää yhteiskunnan tarjoamia tukimuotoja väliaikaisena ratkaisuna. Ruoka-apu on maksutonta.

Ruokapankin tuotteet ovat osaksi EU-ruokaa ja osaksi seurakuntayhtymän rahoittamaa. Tuotteet ovat peruselintarvikkeita.

Haluatko lahjoittaa tuotteita tai rahaa Ruokapankille?

Voit ottaa yhteyttä Ruokapankin työntekijään puh. 044 480 8262. Ruokapankki ottaa rahalahjoituksia vastaan tilille: FI92 8000 1200 6715 10 viesti: Ruokapankki.

Ristinummen seurakuntakeskus, kuva ulkopuolelta iltahämärässä, Kappelinmäentie 8, Vaasa
Ristinummen seurakuntakeskus, Kappelinmäentie 8, Vaasa