Diakoniatyön järjestämä ruoka-apu

Lounasruokailut

Seurakunta järjestää maksuttomia lounaita vähävaraisille. Käy ensin diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Ota mukaan tositteet, joista ilmenee taloudellinen tilanne, esimerkiksi toimeentulotukipäätös ja 2 kuukauden tiliotteet. Taloustietojen perusteella sinulle voidaan myöntää ateriakortti, jolla voit käydä syömässä ilmaisen lounaan 1-3 päivänä viikossa.

Diakoniaruokailut annosjakeluna toistaiseksi: Tiistaina kello 12 Ristinummen seurakuntakeskuksella, keskiviikkona kello 12 A-killan tiloissa ja torstaina kello 12 Palosaaren seurakuntakeskuksella.

Tule hakemaan diakoniaruokailu annos. Jos olet sairaana, voit soittaa, niin voimme tuoda sen ovellesi. Älä tule sairaana hakemaan ruoka-annosta.

Ruokakassit

Ruokapankin apua voi hakea seurakuntien (Vaasan suomalainen seurakunta, ruotsalainen seurakunta ja Vähänkyrön seurakunta) diakoniatyöntekijöiden vastaanotoilta. Asiakkaaksi hakeutuminen edellyttää henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Yhteiskunnan tukitoimiin ruoka-avun saaminen ei vaikuta. Ruokapankin apua voivat saada ne henkilöt tai kotitaloudet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä.

Ruokakassin saat alueittain kassinjakopisteistä ruokakassipassilla. Passin saat oman alueesi diakoniatyöntekijältä.
Passilla voit hakea kassin myös muilta alueilta.

Tammikkuussa 2021 ruokakassiajaot jatkuu viikolla 2

• Keskikaupunki seurakuntatalon pienessä seurakuntasalissa tiistaisin klo 9 - 11, Koulukatu 26 A
  • Palosaari diakoniatoimiston eteinen tiistaisin klo 9-11, Kapteeninkatu 14-16
  • Ristinummen seurakuntakeskuksessa keskiviikkoisin klo 9-11, Kappelinmäentie 8

Ruoka-apu on tilapäistä, maksutonta apua, ja se täydentää yhteiskunnan tarjoamia tukimuotoja väliaikaisena ratkaisuna.

Ruokapankin tuotteet ovat osaksi EU-ruokaa ja osaksi seurakuntayhtymän rahoittamaa. Tuotteet ovat peruselintarvikkeita.

Ethän tule ruokakassijakoihin sairaana.

Ristinummen seurakuntakeskus, kuva ulkopuolelta iltahämärässä, Kappelinmäentie 8, Vaasa
Ristinummen seurakuntakeskus, Kappelinmäentie 8, Vaasa