Ruoka-apu

Seurakunta jakaa EU-ruokaa ja järjestää maksuttomia lounaita. Käy ensin diakoniatyöntekijän vastaanotolla. Ota mukaan tositteet, joista ilmenee taloudellinen tilanne, esimerkiksi toimeentulotukipäätös.

Diakoniaruokailu

Diakoniaruokailu järjestetään kolme kertaa viikossa talvikaudella. Maksuttomaan ruokailuun oikeuttavat ateriakortit anotaan etukäteen oman alueen diakoniatyöntekijöiltä.

• Tiistaisin klo 12 - 13 Ristinummen seurakuntakeskus, Kappelinmäentie 8
  • Keskiviikkona klo 12 - 13 A-kilta (ent. Treffis), Raastuvankatu 28
  • Torstaina kello 12 - 13 Palosaaren seurakuntatalon diakoniatoimistoToivonkulma, Kapteeninkatu 14 - 16

Vaasan seurakuntayhtymän ruokapankki

Ruokapankin apua voi hakea seurakuntien (Vaasan suomalainen seurakunta, ruotsalainen seurakunta ja Vähänkyrön seurakunta) diakoniatyöntekijöiden vastaanotoilta. Asiakkaaksi hakeutuminen edellyttää henkilökohtaista tapaamista diakoniatyöntekijän kanssa. Yhteiskunnan tukitoimiin ruoka-avun saaminen ei vaikuta. Ruokapankin apua voivat saada ne henkilöt tai kotitaloudet, joiden perustoimeentulo ei ole riittävä.

Ruokakassin saat alueittain kassinjakopisteistä ruokakassipassilla. Passin saat oman alueesi vastaanotolta.
Passilla voit hakea kassin myös muilta alueilta.

Ruokakassin jaot:

• Palosaaren seurakuntatalossa diakoniatoimisto Toivonkulmassa tiistaisin klo 9 - 11, Kapteeninkatu 14 - 16
  • Seurakuntatalon pienessä seurakuntasalissa klo 9 - 11.30, Koulukatu 26 A
  • Ristinummn seurakuntakeskuksessa perjantaisin klo 9-11.30 os. Kappelinmäentie 8

Ruoka-apu on tilapäistä, maksutonta apua, ja se täydentää yhteiskunnan tarjoamia tukimuotoja väliaikaisena ratkaisuna.

Ruokapankin tuotteet ovat osaksi EU-ruokaa ja osaksi seurakuntayhtymän rahoittamaa. Tuotteet ovat peruselintarvikkeita.

Ristinummen seurakuntakeskus, kuva ulkopuolelta iltahämärässä, Kappelinmäentie 8, Vaasa
Ristinummen seurakuntakeskus, Kappelinmäentie 8, Vaasa