Osallisuuden askeleet työelämään -hanke

Osallisuuden askeleet työelämään on Euroopan Sosiaalirahaston tukema hanke, jonka toiminta-aika on vuosina 2014-2020. Hankkeen tavoitteena on työelämän ulkopuolella olevien työikäisten henkilöiden toimintakyvyn ylläpitäminen sosiaalisen osallistamisen ja yhteisöllisyyden keinoin.

Hankkeessa järjestetään runsaasti kohdejoukon henkilöitä aktivoivaa toimintaa, kuten työpajoja, retkiä, erilaisia aktiviteetteja liikunnasta kulttuuriin ja uuden oppimiseen. Lisäksi on toimintoja, jotka edistävät mielenterveyttä, hyvinvointia ja kuntoutusta sekä auttavat tunnistamaan omat resurssit.

Yhteisön näkökulmasta tavoitellaan kohderyhmän omaehtoista osallistumista paikallisyhteisön verkostoihin ja toimintaan.

Palvelujärjestelmää kehitetään tarjoamalla kohderyhmälle laajapohjaisessa yhteistyössä työ- ja toimintakykyä edistäviä osallisuus-, kuntoutus-, koulutus- ja työllisyyspolkuja.

Kumppanuuden ja osaamisen tavoitteiden mukaisesti sosiaalista osallisuutta ja köyhyyden torjuntaa tukevaa osaamista vahvistetaan ja levitetään yhteistyöverkostoissa.

Hankkeen päätoteuttajana toimii Vaasan kaupunki ja osatoteuttajina Vaasan Seudun Yhdistykset ry, Vaasan Setlementtiyhdistys ry, Vaasanseudun Mielenterveysseura ry, Vaasan Suomalainen seurakunta ja Vähänkyrön seurakunta.

Hankkeen projektityöntekijänä Vaasan Suomalaisessa seurakunnassa toimii Hanna Vainionpää hanna.vainionpaa@evl.fi. Seurakunnan projektityöntekijä päivystää hankkeen toimitilassa os. Olympiakatu 3 Q keskiviikkoisin klo 10-12.

Nuorten naisten ryhmä

Työelämän ulkopuolella olevien nuorten naisten ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 13-15 osoitteessa Olympiakatu 3.
Kokoontumisiin sisältyy kahvitauko, ja ryhmä on maksuton.

7.5. Hyvä itsetunto
14.5. Toivo ja toivon ylläpitäminen
21.5. Terve naiseus, hyvä arki
28.5. Voimaantuminen. Onnistumisen kokemukset.
4.6. Keskusteluharjoituksia. Voin keskustella ilman konflikteja.
11.6. Omat unelmat ja tavoitteet. Missä olen hyvä? Kuinka pääsen tavoitteisiini?
18.6. Loppukokoontuminen. Vapaata keskustelua.

Mukana kokoontumiskerroilla on vierailijoita ja eri alojen ammattilaisia. Teemme tehtäviä ja harjoituksia aiheisiin liittyen.

Ilmoittaudu mukaan ryhmäkokonaisuuteen, tai kysy lisää:
Projektityöntekijä puh. 044 480 8290 tai hanna.vainionpaa@evl.fi

Kevätretki työelämän ulkopuolella oleville

Torstaina 16.5. Alskathemmetin leirikeskukseen

Teemme yhdessä pihatöitä, valmistamme ruokaa ja teemme keväthavaintoja. Tule mukaan, jos kaipaat hetkeksi pois kaupungista!

Retkipäivä on maksuton. Sisältää kuljetuksen, lounaan ja välipalan. Kokoontuminen seurakuntatalon edessä os. Koulukatu 26 klo 8.30. Paluu n. klo 16.

Ilmoittautumiset hanna.vainionpaa@evl.fi tai puh. 044 480 8290.