Pajunkissat vihreällä taustalla

Pääsiäisen iloa!

TIMANTTI
​​​​​​​
​​​​​Sinulla on kaunis - - - timantti.


​​​​​​​Äidillä oli jo vähän sanat sekaisin, kun istuin vuosia sitten hänen vuoteensa äärellä. Mutta ymmärsin kyllä, että hän tarkoitti kaulassani roikkuvaa ristiinnaulitunkuvaa, krusifiksia. Se on arvokas ja kaunis, vaikka kertoo kärsimyksestä. Mutta onko kärsimyksessä mitään arvokasta?
Sitähän minä olen lapsesta asti ihmetellyt, että miksi Jeesuksen piti kuolla. Kysymykseen on ehkä löytynyt vastaus, kun olen pohtinut elämän muita suuria kysymyksiä: Miksi viaton kärsii? Miksi rakkaimmat riistetään? Miten voin luottaa siihen, että joku rakastaa?

Jeesuksen piti kärsiä ja kuolla, jotta tietäisin hänen olevan siellä missä kärsitään ja kuollaan. Hänen piti joutua epätoivoon, ettei minun tarvitsisi. Ristinkuolemallaan hän teki näkyväksi Jumalan rakkauden.

Nyt minulla on uusi krusifiksi. Tai oikeastaan se on vanha, käytettynä ostettu Maarian Taskulan risti, jäljennös hautalöydöstä, joka ajoittuu 1000-luvulle. Silloin kristinusko oli vasta hiljakkoin tullut Suomeen. Ristin toisella puolella on ristiinnaulittu Jeesus, toisella puolella ristiinnaulittu Maria, hänen äitinsä. Äiti kärsi Pojan kanssa. Kristus on mukana äitien ja lasten kivuissa.

Ystävä Helena Autio lähetti minulle kerran runon, jossa sanotaan, että olemme timanttia arvokkaampia, koska Jumala maksoi meistä hinnan, timanttia kalliimman – hän maksoi meistä Poikansa hengen. Timantit ovat ikuisia, ja niin olet sinäkin. Sinusta on maksettu kallis hinta, ja kuolema on kuolemalla voitettu.

Maaria Perälä
​​​​​​​rovasti, Huutoniemen–Ristinummen aluekappalainen

Usko, toivo, rakasta

Kokoonnumme Verkkokirkossa seurakunnan Youtube-kanavalla ja kirkoissa pääsiäisenä voimassa olevien rajoitusten mukaisesti. Ajankohtaista tietoa rajoituksista sekä muusta toiminnasta seurakunnan verkkopalvelussa ja Vaasan Ikkunan viikkoilmoituksessa.

Verkkokirkon lisäksi osa messuista lähetetään Radio Vaasan kanavalla 99,5 MHz ja tai Sundom TV:n kanavapaikalla 951.
Verkkokirkko osoitteessa: www.youtube.com/c/vaasansuomalainenseurakunta/1

​​​​​​​Jumalanpalvelukset suoratoistona Verkkokirkossa, minkä jälkeen ne säilyvät tallenteena Youtube-kanavalla kaksi viikkoa.

PALMUSUNNUNTAI 28.3.

Perhekirkko klo 10 Verkkokirkossa ja Radio Vaasassa. Maaria Perälä, Tarja Viitanen, Marita Juuti, Hanna Seppälinna, Tuija Storbacka, Malla Lepistö. Messun jälkeen kirkkokahvirupattelu radiokanavalla. Tilaisuus Vaasan kirkossa.

Messu klo 13 Verkkokirkossa. Jani Muikku, Jimi Järvinen. Tilaisuus Ristinummen seurakuntakeskuksessa.

MAANANTAI 29.3.

Musiikkia ja sanaa paastonaikaan klo 19 Verkkokirkossa. Eva Thölix, Johanna Välimäki, viulistit Veera Folk-Linna ja Ingrid Linna. Tilaisuus Palosaaren kirkossa.

TIISTAI 30.3.

Kuula-opiston musiikki-ilta klo 19 Verkkokirkossa. Kuula-opiston laulajat, ohjaajana Katariina Korkman, säestäjänä Anton Ylikallio. Puhe Maaria Perälä. Lähetys Huutoniemen kirkosta.

KESKIVIIKKO 31.3.

Kohti ristiä - hiljaisen viikon musiikkihartaus klo 19.30 Verkkokirkossa. Tarja Viitanen, Arto Ristolainen, Tuuli Kela.

KIIRASTORSTAI 1.4.

Kiirastorstain messu klo 20 Verkkokirkossa ja Sundom TV:ssä. Eva Thölix, Jani Muikku, Arto Ristolainen, Tarja Viitanen. Tilaisuus Vaasan kirkossa.

PITKÄPERJANTAI 2.4.

Sanajumalanpalvelus klo 10 Verkkokirkossa, Sundom TV:ssä ja Radio Vaasassa. Tuija Storbacka, Tarja Viitanen. Tilaisuus Vaasan kirkossa.

LAUANTAI 3.4.

Pääsiäisyön messu klo 23 Verkkokirkossa. Tuija Storbacka, Leena Lohikoski-Ojala, musiikkiryhmä. Tilaisuus Palosaaren kirkossa.

I PÄÄSIÄISPÄIVÄ 4.4.

Messu klo 10 Yle Ykkösen ja Radio Vaasan taajuuksilla. Outi Kla-puri, Tuomo Klapuri, Tarja Viitanen, Arto Ristolainen, kamarikuoro. Tilaisuus Vaasan kirkossa.

Pääsiäispäivän perhekirkko klo 10 Verkkokirkossa ja Sundom TV:ssä. Miia Raninen, Anne Bexar, Jenni Lyyski, Jimi Järvinen. Tilaisuus Huutoniemen kirkossa.

II PÄÄSIÄISPÄIVÄ 5.4.

Pääsiäispäivän messu klo 10 Verkkokirkossa ja Radio Vaasassa. Eva Thölix, Monica Metsäranta, Tarja Viitanen. Tilaisuus Vaasan kirkossa.

Ehtoollishetket ilmoittautuneille

Puolen tunnin ehtoollishetkiin voi ilmoittautua 25.–30.3. osoitteessa www.vaasansuomalainenseurakunta.fi/ilmoittaudu tai puhelimitse arkisin klo 9–15 kirkkoherranvirastoon numeroon 06 326 1209.

  • Vaasan kirkossa ke 31.3. klo 15 alkaen, Jani Muikku, Miia Raninen, Jimi Järvinen.
  • Ristinummen seurakuntakeskuksessa to 1.4. klo 18 alkaen, Maaria Perälä, Miia Raninen, Leena Lohikoski-Ojala.
  • Gerbyn seurakuntakodissa 1.4. klo 18 alkaen, Outi Klapuri, Jimi Järvinen.
  • Huutoniemen kirkossa to 1.4. klo 19 alkaen, Maaria Perälä, Miia Raninen, Leena Lohikoski-Ojala.
  • Vaasan kirkossa to 1.4. klo 15 alkaen, Tuomo Klapuri, Timo Kaukomaa, Jimi Järvinen, Tarja Viitanen.
  • Vaasan kirkossa to 1.4. klo 21–22.30, Tuuli Kela, Anne Bexar, Arto Ristolainen.

Vaasan kirkko avoinna hiljentymistä ja rukousta varten

tiistaina 30.3. klo 13–15.
Mikäli haluat keskustella tai rukoilla yhdessä, paikalla on diakoniatyöntekijä.

Pääsiäispolku

Huutoniemen seurakuntakeskuksessa 5.4. saakka
​​​​​​​Omatoimisesti kuljettava pääsiäisen tapahtumista kertova polku esillä Huutoniemen kirkon ikkunoissa. Polku alkaa pääoven vierestä. Sopii kaikenikäisille. Polulla nähtävillä ja kuunneltavissa pääsiäisen keskeiset raamatuntapahtumat. Älypuhelimen ja polulta löytyvällä qr-koodilla voi osallistua laulaen tai kuunnellen pääsiäisen lauluja. Raamatuntekstit ovat ikkunoissa luettavissa ilman älypuhelinta.

Osallistu ideointikilpailuun - voit voittaa lahjakortin!

Keksisitkö sinä toiveikkuutta viestivän sloganin tai kuvan banderolliin Huutoniemen kirkon ulkoseinälle?
​​​​​​​Lähetä ideasi 9.4. mennessä sähköpostitse vaasan.suomalainen.seurakunta@evl.fi tai osoitteeseen Vaasan suomalainen seurakunta, Maaria Perälä, PL 78, 65101 VAASA.

Kaikille osallistujille palkinnoksi etäkahvit, valmiiksi banderolliksi asti toteutuneen idean antajalle 50 euron lahjakortti.

Hiljainen hetki kaivatuille lapsille

Tiistaina 13.4. klo 18 keskussairaalan hiljaisessa huoneessa
​​​​​​​hiljainen hetki niiden pienten lasten muistoksi, jotka ovat kuolleet ennen elämänsä alkua tai aivan elämänsä alussa. Kokoontuminen keskussairaalan pääsisäänkäynnin ulkopuolella. Tiedustelut: sairaalapastori Rose-Maj Friman puh. 040 575 6871.

Uusia vapaaehtoistehtäviä!

Tutustu uusiin, vaihtuviin seurakunnan vapaaehtoistehtäviin osoitteessa www.vapaaehtoistyo.fi/vaasa.

Anna lahja iäkkäälle lähimmäisellesi Yhteisvastuun kautta

  • Verkossa www.yhteisvastuu.fi/vaasa
  • Mobile Pay numero 83461

Kirkkopalvelut ry:n keräyslupa RA/2020/639 voimassa toistaiseksi; Ahvenanmaalla ÅLR 2020/4355 31.08.2021 asti.