Koronapandemiaan liittyviä turvallisuusohjeita ja -rajoituksia seurakunnassa

Tilanteen muuttuessa ohjeita päivitetään tälle sivulle. Ajantasaista tietoa muutoksista seurakunnan toiminnassa tiedotetaan seurakunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa sekä kirkollisissa keskiviikkoisin Vaasan Ikkunassa ja perjantaisin Ilkka-Pohjalaisessa.

Osallistujarajoitukset 2.12.2020 alkaen

Tiukentuneiden koronasuositusten vuoksi Vaasan suomalaisen seurakunnan jumalanpalveluksia ja tilaisuuksia koskee 20 henkilön osallistujarajoitus mukaan lukien seurakunnan työntekijät. Varhaiskasvatuksen kerhot, diakoniaruokailut ja ruokakassien jako jatkuvat edelleen.

Osallistu verkossa

Joulukuussa verkossa järjestettävät tilaisuudet löydät myös joulu2020-sivulta (linkki).

Seurakunta palvelee

Seurakunnan palvelutoimistot (kirkkoherranvirasto, hautausmaan toimisto ja kassa) palvelevat puhelimitse ja sähköpostitse joulukuun loppuun saakka. Tarvittaessa varaamalla ajan etukäteen on mahdollista asioida paikan päällä.

Kasteet, häät ja hautajaiset

Perhejuhlien osallistujamäärää on rajattu uusien ohjeistusten mukaisesti 20:een. Turvallisimmin nämä tilaisuudet voi järjestää seurakunnan tiloissa, kuten kirkoissa.

Jo sovituista tilaisuuksista kannattaa olla yhteydessä pappiin, jonka kanssa voi keskustella tilaisuuden järjestelyistä.

Linkki tilakohtaisiin henkilömäärärajoituksiin

Toiminta- ja turvallisuusohjeet seurakunnan tilaisuuksiin osallistujille

Koronavirus (SARS-CoV-2) tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii tai aivastaa. Lähikontaktissa korona voi tarttua myös kosketuksen välityksellä, jos sairastunut on esimerkiksi yskinyt käsiinsä ja on sen jälkeen koskenut toiseen ihmiseen.

Jokainen voi omalla toiminnallaan hidastaa koronaviruksen leviämistä. Arkielämässä tartuntoja voi ehkäistä huolehtimalla käsihygieniasta ja välttämällä lähikontakteja muihin ihmisiin.

Muistathan, kun osallistut seurakunnan tilaisuuksiin

• Osallistut vain täysin terveenä.
  • Huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Seurakunnan tiloissa on käytettävissä käsien desinfioimisaineita.
  • Pidät 1 - 2 metrin turvavälit muihin ihmisiin.
  • Vältät lähikontaktia kuten kättelemistä.
  • Käytät kasvomaskia tai muuta kasvosuojainta.
  • Lepäät ja sairastat kotona, mikäli sinulla on hengitystieinfektion tai flunssan oireita.
  • Vältä tarpeetonta liikkumista julkisissa tiloissa, mikäli olet
    • viimeisen kahden viikon aikana ollut tekemisissä flunssaoireisen henkilön kanssa tai altistunut COVID-19-taudille.
    • olet ollut ulkomaanmatkalla ja saapunut Suomeen viimeisen kahden viikon aikana.
  • Tarkempaa tietoa suojautumisesta löytyy THL:n sivuilta. Linkki THL:n sivuille.

Turvallisen toiminnan edellytykset

• Seurakunnan tiloissa on käytössä tilakohtaiset henkilömäärärajoitukset. Vahtimestarit seuraavat tilaisuuksien kävijämääriä sekä ohjeistavat tilojen käytössä. Linkki Tilakohtaiset enimmäishenkilömäärät Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa.
  • Käytössä olevia tiloja siivotaan tehostetusti.
  • Yleiset turvallisuusohjeet, kuten 1 - 2 metrin turvavälit ja käsihygieniasta huolehtiminen, koskevat seurakunnan kaikkia tilaisuuksia.
Piirroskuva, jossa ihmiset istuvat penkeissä pitäen toisiinsa etäisyyttä.