Kokoontumisrajoitukset tiloissamme koronapandemian aikana

Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa on kuuden henkilön enimmäisrajoitus 3.–31.3.2021.

Päätös perustuu Aluehallintoviraston ohjeisiin, jotka on annettu 26.2.2021.

Seurakuntayhtymän tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja jumalanpalveluksissa voi olla läsnä kuusi henkilöä ja sen lisäksi tarvittavat työntekijät. (Lapuan hiippakunnan ohjeistus)

Seurakuntien tilaisuuksiin osallistuville, seurakuntayhtymän tiloja käyttäville sekä tiloissa asioiville yli 12-vuotiaille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Jokainen hankkii omat kasvomaskinsa ensisijaisesti itse.

Yksityistilaisuuksissa suositellaan enintään kuusi henkilöä

• Kodeissa ja tai muissa yksityistiloissa järjestettävien kirkollisten toimitusten ja muiden tilaisuuksien osalta osallistujamäärä suositellaan rajoitettavaksi kuuteen henkilöön.

• Seurakuntayhtymän tiloissa järjestettävissä yksityistilaisuuksissa henkilömäärä suositellaan rajoitettavaksi enintään kuuteen henkilöön pl. seurakunnan työntekijät.

Leirit ja päivärippikoulu

• Seurakuntayhtymän tiloissa järjestettävissä päivärippikouluissa voi olla läsnä 30 nuorta sekä ohjaajaa jaettuna pienempiin ryhmiin 07.03.2021 saakka. 08.03.2021 lähtien noudatetaan kuuden henkilön rajaa.
  • Leiritoiminta keskeytetään maaliskuun ajaksi.

Aikuisten ryhmätoiminta

•    Pienimuotoinen aikuisten ryhmätoiminta, enintään kuusi henkilöä, edellyttää mahdollisuutta pitää kahden metrin turvavälit.

Yleisiä ohjeita

Noudatamme viranomaisten ohjeita ja sääntöjä koronatilanteen johdosta. Yksityisjuhlien ja muiden yksityisten tilaisuuksien järjestäjien tulee noudattaa alla olevia ohjeita Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa:

1. Jokaista tilaisuutta varten pitää olla nimetty vastuuhenkilö. Nimi, sekä yhteystiedot kirjataan yhtymän varausohjelmaan. Vastuuhenkilön tehtävä on huolehtia, että alla olevia ohjeita noudatetaan.
  2. Tilaisuuksissa suositellaan kasvomaskien tai muun kasvosuojaimen käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille.
  3. Tilojen maksimihenkilömäärä ei saa ylittyä.
  4. Turvaväli on kaksi metriä (ei koske samassa taloudessa asuvia).
  5. Osallistujat pesevät ja tai desinfioivat kätensä sisään tullessaan sekä ennen ruokailua.
  6. Tarjoilun yhteydessä ottimia tulee vaihtaa usein ja kaiken ruoan ei tule olla esillä samanaikaisesti. Kahden metrin turvaväliä tulee noudattaa.
  7. Osallistujille kerrotaan etukäteen, ettei tilaisuuteen saa osallistua sairaana.

Yllä olevien ohjeiden lisäksi järjestäjien tulee noudattaa viranomaisten yleisiä ohjeistuksia ja suosituksia koskien muun muassa riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden osallistumista sekä yleisiä karanteenimääräyksiä.