Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Seurakunta avustaa Ukrainan sodasta kärsiviä - Lipaskeräyksellä kolmessa tunnissa yli 1 000 euroa

Venäjän hyökkäys ja sotatoimet Ukrainassa ovat käynnistäneet Vaasan seurakuntayhtymässä avustuskeräyksiä. Yhteinen kirkkoneuvosto päättää seuraavassa kokouksessaan 24. maaliskuuta hätäavusta Ukrainaan.

-    Viime pyhänä keräsimme kolehdin Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoon. Jatkossakin kevään mittaan kohdennamme kolehtituottoja Ukrainaan, kirkkoherra Tuomo Klapuri sanoo.  

Vaasan suomalaisen seurakunnan lipaskeräys torstaina 3. maaliskuuta tuotti kolmessa tunnissa huikeat 1 011,70 euroa. Hätäapukeräyksellä kerätään varoja Ukrainassa kodeistaan Venäjän hyökkäyksen takia paenneiden perheiden auttamiseksi Kirkon Ulkomaanavun kautta. 

KUAn lipaskerääjä

 

Vapaaehtoisia kerääjiä tarvitaan lisää-    Tuotto oli loistava siihen nähden, että pystyimme keräämään niin lyhyen ajan. Seurakunta järjestää lipaskeräykset vielä torstaina 10.3. Prismassa ja perjantaina 11.3. Keskustan Citymarketissa. Tarvitsemme seurakunnassa vapaaehtoisia kerääjiä auttamaan, jotta voisimme kerätä koko päivän, diakonissa Johanna Båtman viestittää. 

Ukrainalaiset tarvitsevat sodan keskellä kiireesti suojaa, ruoka-apua ja perustarvikkeita. Tapahtumat ovat nostaneet pintaan halun auttaa sodasta kärsiviä.


-    Ihmiset halusivat jutella tapahtuneesta. Lahjoituksia tuli todella paljon, jotkut antoivat jopa satoja euroja, Båtman tietää.   

Lipaskerääjä ei tarvitse aikaisempaa kokemusta ja kerätä voi juuri sen ajan kuin itse haluaa. Seurakunnalta saa keräysliivin ja -lippaan sekä tarvittavan perehdytyksen keräämiseen. Ilmoittautuminen onnistuu helposti joko vapaaehtoistyo.fi-verkkosivuston (linkki) kautta tai ottamalla yhteyttä suoraan Johanna Båtmaniin tai Johanna Yli-Oppaaseen Vaasan suomalaisessa seurakunnassa. Linkki yhteystietoihin. 

 

Rauhanrukous Vaasan kirkossa


Vaasan kirkossa on maaliskuun joka torstai klo 13 rukoushetki rauhan puolesta. Päiväksi valikoitui torstai, joka on sodan alkamisen päivä. Seurakunta haluaa tukea paitsi rahallisella tuella myös keskusteluavulla ja rukoushetkillä, jotka helpottavat Ukrainan sodan aiheuttamaa pelkoa ja ahdistusta.  Samalla vastustetaan kaikkea syrjintää ja vihamielisyyttä.
 

 

 

Ukrainan kriisi koskettaa meitä kaikkia, sanoo diakoni Päivi Kemell. Yksi keino auttaa on ilmoittautua vapaaehtoiseksi lipaskerääjäksi torstain 10.3. tai perjantain 11.3. lipaskeräyksiin. 

 

Otsikko ja tekstiä kauttaaltaan täydennetty ja päivitetty 4.3.

4.3.2022 13.29