Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Tuomas Laatu ja Arto Ristolainen konsertoivat Vaasan kirkossa

Musiikkia romantiikannälkäisille -konsertti pidetään Vaasan kirkossa sunnuntaina 14.11. klo 18 alkaen. Tuomas Laatua säestää uruilla kanttori, urkuri Arto Ristolainen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Tuomas Laatu, baritoni, Tampereen tuomiokirkon kanttori

Tuomas Laatu ja Arto Ristolainen kuvassa.

 Tuomas Laatu laulu, Arto Ristolainen urut. Vapaa pääsy. Ohjelmistossa mm. Julius Reubken Urkusonaatti.

 

Ohjelma 

  • Franz Schubert: Litania
  • Franz Schubert: Ave Maria
  • Felix Mendelssohn: Aria oratoriosta Elias ”Es ist Genug”
  • Arto Ristolainen: urkuimprovisaatio
  • Charles Gounod: Le Calvaire
  • Jean-Baptiste Faure: Crucifix
  • Felix Mendessohn: Aria oratoriosta Paulus ”Gott, sei mir Gnädig”
  • Julius Reubke: Sonaatti psalmiin 94 

Tuomas Laatu toimii ylimmän asteen kanttorina Tampereen tuomiokirkossa.  Aiemmin hän on toiminut kanttorina Vaasassa ja Vantaalla. 
Laatu on opiskellut laulua Sibelius-Akatemiassa mm. R. Eerolan ja M. Pasasen opeissa. Lisäksi hän on osallistunut useille mestarikursseille. Laatu on esiintynyt soololaulujana useissa kirkkokonserteissa ja toiminut isojen kuoroteosten solistina. Hän on laulanut neljällä sooloäänitteellä ja vuoden aikana äänittänyt Fridrich Brukin   joululaulusarjan. 

Laatu on myös säveltänyt laulumusiikkia ja opiskellut urkuimprovisointia. Hän on esiintynyt säännöllisesti kotimaassa ja ulkomailla. Laatu on laulanut mm. Virossa, Ruotsissa, Englannissa, Saksassa ja Unkarissa. 

Tuomas Laatu on Tampereen tuomiokirkon kanttori. Laatu toimi kanttorina Vaasan suomalaisessa seurakunnassa 1997-2004.

 

Arto Ristolainen valmistui musiikinmaisteriksi Kuopion Sibelius-Akatemista syksyllä 1997. Urkujensoiton A-tutkinnon hän soitti syksyllä
1998 opettajanaan Jaana Ikonen. Lisäksi Ristolainen on suorittanut urkuimprovisaatiosta korkeimman mahdollisen tutkinnon Suomessa parhain arvosanoin opettajinaan Olli Linjama, Mikko Korhonen ja Kaj-Erik Gustafsson. Hän on osallistunut useiden mestarien mestarikursseille mm. Wolfgang Rübsam, Günther Kaunzinger, Ludger Lohman, Peter van Dijk, Kari Jussila ja Rudolf Lutz. Hän on toiminut vuodesta 1999 Vaasan suomalaisen seurakunnan urkurina. Arto Ristolainen on konsertoinut Ruotsissa, Virossa ja Suomessa useilla paikkakunnilla suomessa urkurina sekä solistina, että eri laulajien ja kuorojen ja muiden instrumenttien kanssa. Ristolainen on tehnyt radionauhoituksen Suomen yleisradiolle ja omakustanne cd- levyjä Jari Parviaisen kanssa sekä osallistunut useampiin levyprijekteihin. 

 

 

Urkuimprovisaation taituri Arto Ristolainen on Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori. 

10.11.2021 09.48