Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Perhepartio käynnistää toimintansa

Perhepartio aloittaa toimintansa keskiviikkona 29.9. kokoontumalla Pilvilammen eteläisellä portilla klo 17 alkaen. Perhepartio on koko perheen harrastus, johon jo 0-7-vuotiaat voivat tulla mukaan yhdessä vanhempien kanssa tutustumaan partiotoimintaan. 

Poika ja aikuinen lämmittelevät käsiään nuotion ääressä.

Kuva: Matthias Zomer, Pixabay

Perhepartion aloitustapahtuma Pilvimajalla

Käänny Höstvedentieltä Rörvikinkujalle ja 100m päästä oikealle nimettömälle tielle. Jatka 600m uudelle P-paikalle. Tästä ajetaan yhdessä Kalliolammelle ja kävellään kilometrin matka Pilvimajalle. Takaisin autoilla ollaan iltahämärässä noin klo 19. Mukaan tarvitaan säänmukaiset vaatteet, lamppu, istuinalusta ja omat eväät. Perillä tehdään nuotio. 

Perhepartiota vetävät Anssi Tervonen ja Teemu Lindelä.

Perhepartio kokoontuu jatkossa noin kerran kuukaudessa. 

Partio tarjoaa seikkailuja myös aikuisille 

Yleisin tapa aloittaa partio on sudenpentuna kouluun mentäessä, mutta perhepartion voi aloittaa huoltajan kanssa jo paljon aiemmin. Perhepartio on perheille hyvä mahdollisuus yhteiseen harrastukseen luonnossa liikkuen. Yhteinen harrastus tutustuttaa koko perheen partioon ja tarjoaa luontokokemusten lisäksi yhteisöllisyyttä. 

Aikuisia tarvitaan toiminnan järjestämiseen. Aikuisen rooli partiossa on toimia vapaaehtoisena ja harrastuksen mahdollistajana lapsille. Toiminnan kautta aikuinen saa ystäviä, työelämässä hyödynnettävää osaamista sekä uusia kokemuksia esimerkiksi luonnon ääressä.  

Partiossa kaikenikäiset partiolaiset oppivat uusia asioita ja taitoja. Partiossa tulevat tutuksi esimerkiksi ensiaputaidot, retkikeittimen käyttö, nuotion sytytys ja karttamerkit tai vaikka purjehdus. Jokainen oppii ja kehittyy omaan tahtiin omia mielenkiinnonkohteita painottaen.  

 

Tiedustelut: Arto Lehtineva puh. 044 480 8222.

 

Lue lisää perhepartiosta Vaasan Siniset partiolaiset.fi-sivustolta. Linkki sivulle.

24.9.2021 10.32