Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Diakonia liittyi Vaasan etsivän vanhustyön verkostoon

Vaasan suomalaisen seurakunnan diakoniatyö on liittynyt kotona asuvien ikäihmisten toimintakykyä tukevaan Vaasan etsivän vanhustyön verkostoon. Verkoston tavoitteena on lisäksi lievittää yksinäisyyttä. 

Käsi kädessä

Kuva: Pixabay

Verkoston jäsenet toimivat yhteisen verkkoasiakasohjauskanavien kautta. Yhteisellä alustalla voi välittää vanhuksen puolesta pyynnön ystävästä tai toiveen ryhmätoiminnasta. Verkoston eri toimijat voivat vastata tarpeeseen ja tarjota palvelujaan alustalla. Seurakunnan diakoniatyö välittää alustalla vapaaehtoisia ystäviään ikäihmisille sekä tarjoaa ikäihmisten ryhmätoimintaa niitä etsiville. 

Seurakunnan lisäksi verkostossa toimivat Vaasan seudun Muistiyhdistys, Vaasan Setlementti, Punainen Ristin Vaasan suomalainen osasto sekä Vaasan kaupungin arviointiyksikkö, muistipoliklinikka ja vapaaehtoistyö. 

Vaasan kaupungin koordinoima pilottihanke on käynnissä syksyn 2021.

Yhteisö ja ystäviä seurakunnasta

Vaasan suomalaisella seurakunnalla on ikäihmisille tarjolla erilaisia yhteisöllisiä ryhmiä, joissa keskustellaan, järjestetään ruoka- ja leivonnaismyyjäisiä, tehdään käsitöitä lahjoitettaviksi tarvitseville, tutustutaan Raamattuun tai lauletaan hengellisiä lauluja. Ikääntyville on tarjolla myös eläkeläispiirejä ja yhteisiä kokoontumisia ruokailun merkeissä. Seurakunnan lähimmäispalvelun vapaaehtoiset erityisesti ovat karkottamassa yksinäisyyttä. Ystäväpalvelumme kautta voi saada ystävän, jolta saa esimerkiksi apua kaupassakäyntiin tai jonka kanssa voi käydä vaikka kirkossa. 

Tiedustelut: diakoniajohtaja Hanna Ehrnrooth puh. 044 480 8260.
 

14.9.2021 15.09