Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Godfulness-konsepti inspiraatioksi hiljentymiseen ja hengellisyyden hoitamiseen 

Kaipaatko inspiraatiota hiljentymiseen? Käy tutustumassa uuteen verkkosivustoon Godfulness.fi, joka tarjoaa erilaisia keho- ja luontohengellisyysharjoituksia sekä raamattuhiljentymisen menetelmiä tukemaan kokonaisvaltaista rauhoittumista Jumalan läsnäolossa. 

Oksista tehty vaakakuppi. Teksti Tie kutsuu sinua löytämään rauhan ja tasapainon itsesi, toisten ja Jumalan...

Kuva: Kuvakenguru

Sivustolla on monipuolista ja inspiroivaa materiaalia, joka auttaa ihmistä elämään tasapainossa itsensä, kanssaihmistensä, luonnon ja Jumalan kanssa. Godfulness-harjoitusten avulla on mahdollista keskittyä Jumalan hoivaan ja läsnäoloon esimerkiksi kehollisten rukousten, virtuaalisten luontopolkujen sekä luontohiljentymisten kautta. Näissä hiljentymishetkissä voi parhaimmillaan vahvistua luottamus tulevaan ja Jumalaan. Harjoitusten tavoitteena on välittää myös luonnon rentouttavaa ja rukouksen rauhoittavaa vaikutusta. Kaiken materiaalituotannon perustana on kirkon hengellinen traditio sekä kristillinen ihmis- ja Jumalakäsitys, joiden mukaan Jumala ilmoittaa itsensä ensisijaisesti kolmessa asiassa: luomakunnassa, Jeesuksessa Kristuksessa ja Raamatussa. Konseptin kehittäjää, Hannele Siltalaa, onkin innoittanut se, miten luonnon kautta voi luontevan raikkaasti sanoittaa ja lähestyä syvällisiäkin hengellisiä teemoja. Lisäksi sivustolta löytyy vinkkejä ekoaskeleiden ottamiseen ja siihen, miten luomakunnasta voi pitää huolta. 

Godfulness.fi -sivuston rentouttavia mietiskely-, rauhoittumis- ja rukousharjoituksia voi tehdä kuka tahansa ajasta ja paikasta riippumatta. Niillä on mahdollista tauottaa vaikkapa työpäivää, ne voi ottaa mukaan omalle luontokävelylle tai niiden avulla voi saatella itsensä iltaisin uneen. Materiaalia tuotettaessa sisällöstä on pyritty tekemään visuaalisen kaunis, inspiroiva ja esteetön, jotta se on jokaisen kuulijan ja kokijan saavutettavissa. 


Sivuston on avannut Raision seurakunta. Konseptin on ideoinut ja kehittänyt ympäristöasiantuntija MMM, FM Hannele Siltala. Siltala on Suomessa yksi harvoja seurakunnan palveluksessa olevia ympäristöasiantuntijoita ja hänelle on myönnetty kirkon ympäristökasvatuspalkinto vuonna 2015. Sivustoa on ollut tekemässä Siltalan kanssa moniammatillinen osaajajoukko, mm. kirjailija Anna-Mari Kaskinen, psykologit TiIa Hassila ja Orvokki Julkunen sekä audiovisuaalisiin palveluihin erikoistuneet yrittäjät Jenni ja Riku Kankaro

 

Linkki Godfulness-sivustolle 
 

7.7.2021 13.19