Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Kuninkaantien kesäkahvila Huutoniemen kirkolla toimii vapaaehtoisten voimin

Aiemmin Martin kesäkahvilana tunnetun Kuninkaantien kesäkahvilan avajaisia vietetään torstaina 1.7. klo 17 Huutoniemen kirkon sisäpihalla. 

Jukka Bergström soittaa kitaraa Huutoniemen kirkon sisäpihalla. Lähikuva miehestä ja kitarasta.

Kuninkaantien kesäkahvila on varsinainen alueen yhteisöjen vapaaehtoistyön voimannäyte, sillä kahvilan toiminnasta vastaavat vapaaehtoiset aktiiviset seurakuntalaiset. Alueen asukasyhdistykset, Ristinummen Martat, Huutoniemen kirkkokuorolaiset ja aamupiiriläiset sekä Huutoniemen alueneuvoston jäsenet ovat yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa ideoineet monipuolista ohjelmaa kahvilan aukiolopäiville. Yhteisöt myös vastaavat kahvilan toiminnasta omilla vuoroillaan. Kahvila on avoinna tiistaisin ja torstaisin 3. elokuuta saakka klo 17–19. 

Avajaisissa palkitaan kirkon ulkoseinälle nostetun 4 x 6 metrisen mainoslakanan tekstin ja kuvan ideoinut Sinikka Sepänmaa. Alueneuvoston järjestämän banderollikilpailun tavoitteena oli ideoida iloa Huutoniemen kirkon alueelle.  


-     Iloa tuovat toki ennen kaikkea ihmiset, jotka kokoontuvat yhteen kirkon pihakahvilaan ja kirkolle. Kirkko voi olla mahdollistamassa seurakuntalaisten kaipaamaa osallisuutta ja yhteisöllisyyttä, sanoo vastaava aluekappalainen Maaria Perälä.

Kahvilassa on tarjolla kahvin, mehun ja teen lisäksi makeaa ja suolaista purtavaa. Vapaaehtoisen kahvimaksun tuotoilla avustetaan alueen diakoniatyön asiakkaita. 
 

Kuninkaantien kesäkahvilan ohjelmassa on sisältöä kaikenikäisille: 

 

  • to 1.7.     Avajaiset ja banderollin ideointikilpailun voittajan Sinikka Sepänmaan palkitseminen. Järj. seurakunnan alueen työntekijät
  • ti 6.7. ja 8.7.    Yhteislaulua ja jousiammuntaa. Järj. Huutoniemen kirkkokuoro
  • ti 13.7.     Museoajoneuvo näytillä. Järj. Asukasyhdistykset
  • to 15.7.     Kesäkirkko. Järj. srk. ja asukasyhdistykset
  • ti 20.7.     Ilpo Karinen ja harmonikka, solistina Susanna Starck. Järj. Huutoniemen aamupiiri
  • to 22.7.     Jukka Bergström ja kitara. Järj. Huutoniemen-Ristinummen alueneuvosto
  • Ti 27.7. ja to 29.7. Bingo. Järj. Ristinummen Martat
  • ti 3.8.    Trubaduuri Raimo Kivistö. 


Pienoissähköautorata on avoinna kahvilan aukioloaikoina tiistaisin.

 

 

Jukka Bergström musisoimassa kesän 2016 kesäkahvilan päätösillassa. Jukka on tänäkin kesänä lauteilla torstain 22.7. kesäkahvilassa. 

22.6.2021 10.23