Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Monipuolinen musikaalinen sekoitus kesän iltamusiikkisarjassa

Kesän iltamusiikkisarjassa urut ja piano ovat hyvin edustettuina, mutta myös laulua, trumpettia ja selloa kuullaan useassa konsertissa. Konsertit pidetään Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30 paria konserttia lukuun ottamatta. Konsertteihin on vapaa pääsy. Konsertit suoratoistetaan myös seurakuntien Youtube-kanavilla sekä Sundom TV:ssä.

004 Iltamusiikki artisteja 2021.jpg

Kesän konserttisarjan artisteja yhteiskuvassa Vaasan kirkossa. Kuva: Johanna Backholm

 

 

Vaasan kirkossa paikan päällä voi tilarajoitusten mukaisesti olla paikalla kirkkosalin puolella 160 henkilöä ja lehterillä 100 henkilöä. Tervetuloa kirkkoon konserttiin!

Mikäli  haluat seurata konsertteja verkosta, konsertit suoratoistetaan seuraavasti: Vaasan suomalaisen seurakunnan Youtube-kanavalla suoratoistetaan konsertit 2.6., 16.–7.7. sekä 27.7. ja Vasa svenska församlingin Youtube-kanavalla konsertit 9.6., 14.–21.7. ja 12.8. 

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan Youtube-kanavalle

Linkki Vaasan ruotsalaisen seurakunnan Youtube-kanavalle

 

 

Trumpetti- ja urkusoitto aloittavat konserttisarjan

Ensimmäisessä konsertissa 2.6. Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttorit Tarja Viitanen ja Jimi Järvinen konsertoivat trumpetilla ja uruilla. Konsertissa kuulla Aleksandr Grigorjevitš Arutjunjan Trumpettikonsertto ja Franz Liszn Fantasia ja fuuga koraalista Ad nos, ad salutarem undam.

Tarja Viitanen

 

Jimi Järvinen

 

Tonaalista ja harmonista musiikkia Vokalensemblen Röster -kuoron ja Dan Anderssonin konsertissa 9.6. 

Konsertissa 9.6. esiintyvät Vokalensemblen Röster -kuoro ja Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori Dan Andersson. Vokalensemblen Röster -kuoron esittää vaativaa ohjelmistoa, joka haastaa ja koskettaa sekä yleisöä että laulajia. Kirsi Tunkkari on johtanut kuoroa syksystä 2017 lähtien. Urkuri Dan Andersson on tehnyt omaa musiikkia ja tekstejä jo nuoresta lähtien. Tyylit ja ilmaisutavat vaihtelevat, mutta enimmäkseen ohjelmistossa on tonaalista ja harmonista musiikkia. Konsertissa hän soittaa  Agnus Dei- ja Rest-sävellyksensä.

 

Vokalensemblen Röster -kuoro

 

Dan Andersson, Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori

 

Sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola konsertoi kanttori Arto Ristolaisen säestämänä 16.6.

Kesäkuun 16. päivänä Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori Arto Ristolainen pitää urkukonsertin. Ristolainen on konsertoinut Ruotsissa, Virossa sekä useilla paikkakunnilla Suomessa urkurina sekä solistina että eri laulajien ja kuorojen ja muiden instrumenttien kanssa. Tällä kertaa Ristolaisen seurana konsertissa on sopraano Anna-Maria Jurvelin-Pesola.

Arto Ristolainen, Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori

 

Selli Elena Hämäläinen ja kitaristi Vesa Kuokkanen 23.6. konsertissa 


Sello ja kitara ovat pääosissa konsertissa 23.6., kun Elena Hämäläinen tarttuu selloon ja Vesa Kuokkanen kitaraan. Hämäläinen työskentelee nykyään Vaasan kaupunginorkesterissa, ja Kuokkanen toimii kitaransoiton opettajana Vaasan seudun musiikkioppilaitoksissa. Konsertissa kuullaan Per Nørgårdin, Franz Schubertin ja Arvo Pärtin sävellyksiä.

 

Kuula-opiston muusikot esiintyvät 30.6. 


Kesäillassa 30.6. Kuula-opisto esittää musiikkia barokista romantiikkaan. Laulun lehtori, diplomioopperalaulaja Katariina Korkman on luonut monikymmenvuotisen, kansainvälisen laulu-uran Sibelius-Akatemian ja Saksan Folkwang-taidekorkeakoulun opintojensa jälkeen. Serene Erhie on edistynyt klassisen laulun opinnoissaan poikkeuksellisen nopeasti ja on oppilaskonserttien lisäksi ehtinyt esiintyä kaupunginteatterin musikaaleista häihin ja ristiäisiin. Anton Ylikallio on vaasalainen pianisti ja soitonopettaja, joka vaikuttaa paikalliseen musiikkielämään monessa eri roolissa. Oskari Riihimäki on soittanut pianoa jo yli kymmenen vuotta. Hän on osallistunut lukuisiin musiikkijuhliin ja pianokilpailuihin, ja on soittanut myös solistina Vaasan kaupunginorkesterin kanssa.

 

Katariina Korkman

 

Anton Ylikallio

 

Trumpetisti Jouko Harjanne ja pianisti, urkuri Satu Ranta 7.7. konserttissa

Konsertissa 7.7. esiintyy trumpetisti Jouko Harjanne ja Satu Ranta pianolla ja uruilla. Harjanteen soittoa leimaa kokonaisvaltainen musikaalisuus, jossa vaikuttavalla tavalla yhdistyvät instrumentin täydellinen hallinta, rikas ilmaisu ja silkkisen soljuva ääni. Hänen virtuoosinen instrumenttinsa käsittely nosti hänet maailman vaskimuusikoiden kermaan viimeistään yhteisessä esiintymisessä ja levytyksessä Kiri Te Kanawan kanssa Englannissa joulukuussa 1994 sekä Rodion Shchedrinin trumpettikonserton Euroopan kantaesityksessä Moskovassa syksyllä 1995. Nykyisin solistiesiintymiset vievät häntä ympäri maailmaa. Nurmijärven seurakunnan kanttori Satu Ranta on monipuolinen muusikko, urkuri, pianisti, laulaja ja harrastajatrumpetisti.

Jouko Harjanne

 

Satu Ranta

 

Viulisti Albert Sahlström ja pianisti Liisa Malmivaara 14.7.

Konsertissa 14.7. esittäytyy nuoret lahjakkaat muusikot viulisti Albert Sahlström ja pianisti Liisa Malmivaara.

Albert Sahlström

 

Liisa Malmivaara

Laulua sekä sello- ja pianomusiikia 21.7. konsertissa

21.7. vuorossa ovat vasa ruotsalaisen seurakunnan kanttori ja laulaja Monica Heikius, freelance-muusikkona toimiva sellisti Tuomas Roos ja Laihialta lähtöisin oleva pianisti Anna Roos, joka työskentelee tällä hetkellä Kuula-opistossa pianonsoiton opettajana ja säestäjänä. Konsertissa kuullaan Robert Schumann ja Leevi Madetojan sävellyksia sekä yhteisesiintymisenä Oskar Merikanton Rukous ja Franz Lachnerin Frauenliebe und -leben.

Monica Heikius

Yhteiskonsertti Korsholman Musiikkijuhlien kanssa 27.7.

Yhteiskonsertissa Korsholman Musiikkijuhlien kanssa tiistaina 27.7. klo 20 esiintyy urkuri Pétur Sakari.

 

Meditatiivinen laulu- ja urkukonsertti 12.8. päättää konserttisarjan


Kesämusiikkisarjan viimeisessä konsertissa 12.8. kuullaan mezzosopraano Erica Backia ja Vasa svenska församlingin kanttori Karolin Warghia. Konsertti ”Kuunteleva Maria” on meditatiivinen laulu- ja urkukonsertti, jonka äänimaailma kuljettaa 1800-luvun ranskalaisista urkusävyistä kotimaisten säveltäjiemme ja runoilijoiden tekstiin.

 

Erica Back

 

Karolin Wargh

 

 

Yleisö on tervetullut konsertteihin Vaasan kirkkoon. Konsertteja voi seurakunta Verkkokirkossa ja Sundom TV:n kanavapaikalla 951.  

Vaasan suomalaisen seurakunnan Youtube-kanavalla suoratoistetaan konsertit

2.6., 16.–7.7. sekä 27.7. 

Linkki Vaasan suomalaisen seurakunnan Youtube-kanavalle

Vasa svenska församlingin Youtube-kanavalla suoratoistetaan konsertit 9.6., 14.–21.7. ja 12.8.

Linkki Vaasan ruotsalaisen seurakunnan Youtube-kanavalle

3.6.2021 15.26