Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Valot päällä kirkossa jouluyönä

Jouluyönä sisävalot ovat päällä Vaasan kirkossa, Sundomin kirkossa ja Vähänkyrön kirkossa koko yön. Seurakunnat Vaasassa osallistuvat monen muun seurakunnan kanssa kampanjaan, jossa kirkkojen valot ovat päällä läpi jouluyön, toivon ja rauhan merkkinä.

Punainen valaistu tiilikirkko. Kirkon ulkopuolella on valoilla koristettu joulukuusi. Jouluyönä sisävalot ovat päällä koko yön Vaasan kirkossa.
 

Kampanjan idea on lähtenyt liikkeelle Punkaharjulta, ja tieto ideasta levisi nopeasti seurakunnasta toiseen ja pian mukana oli jo kymmeniä kirkkoja ympäri maata. Kirkon lamput palavat jouluyönä esimerkiksi Helsingissä, Espoossa, Porvoossa ja Turussa.

Vaasan seurakuntien kirkkoherrat kannustivat heti ideaa, kun kuulivat siitä.

– Tämä joulu sisältää paljon sellaista, joka on meille outoa, erilaista ja ehkä myös raskasta. Emme voi kokoontua yhteen laulamaan joululauluja, kuulemaan jouluevankeliumia tai kohtaamaan toisiamme. Tämä on kaipauksen joulu. Tänäkin aikana joulu on totta, vaikka näyttäytyy meille erilaisena, sanoo Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherra Tuomo Klapuri.

– Läpi jouluyön valaistu kirkko muistuttaa Jeesuksen syntymisestä maailman valoksi ja Vapahtajaksi. Valaistu kirkko muistuttaa, että seurakunta on ja toimii, vaikka emme voikaan kokoontua yhteen, toteaa Vähänkyrön seurakunnan kirkkoherra Petri Hautala.

Taustana kampanjalle on, että seurakunnat ympäri Suomea valmistautuvat jouluun hyvin poikkeuksellisissa tunnelmissa: kirkkojen ovet ovat kiinni ja joulunajan tapahtumia perutaan ja siirretään verkkoon. Valaistut kirkot ympäri Suomea luo kuitenkin valoa tähänkin jouluun.

Lähikuva punaisen tiilikirkon ikkunoista. Valot kirkon sisällä ovat päällä.

Läpi jouluyön valaistu kirkko muistuttaa Jeesuksen syntymisestä maailman valoksi ja Vapahtajaksi

22.12.2020 09.10