Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset seurakunnassa 1.6. alkaen

Jumalanpalveluksia ja kirkollisia toimituksia, kuten kasteita, avioliittoon vihkimisiä ja hautaan siunaamisia, järjestetään 1.6. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tiettyjen tilojen ulkopuolisille vuokraaminen on mahdollista 15.6. alkaen.

Vaasan kirkon kellotorni


Jumalanpalveluksiin ja kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkilöä, mikäli turvaväli- ja hygieniasäännöt toteutuvat. Kirkollisen toimituksen jälkeen järjestettävät kaste- ja hääjuhlat tai muistotilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia. Yksityistilaisuuksia koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä.

Kastekahveja, muistotilaisuuksia ja muita perhejuhlia voidaan 15.6.2020 alkaen järjestää seuraavissa Vaasan seurakuntayhtymän tiloissa:

  • Palosaaren seurakuntatalon iso seurakuntasali
  • Huutoniemen seurakuntakeskuksen  iso seurakuntasali
  • Vanhan Vaasan pappila
  • Sundomin pappila
  • Vähänkyrön seurakuntatalo

Ruokatarjoilu tapahtuu ohjeiden mukaisesti (esimerkiksi ei tarjoilla noutopöydästä) ja että käsihygieniasta pidetään huolta.

Yllä mainittuja tiloja voidaan myös vuokrata ulkopuolisille yksityistilaisuuksia varten 15.6.2020 alkaen samoilla ehdoilla kuin perhejuhlien suhteen. Yleisötilaisuuksia, kuten konsertteja kyseisiä tiloja ja kirkkoja vuokrataan vuokrata ulkopuolisille 1.9.2020 alkaen.

**************************

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispojen tarkennettu ohje  seurakunnille kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osalta 1.6.2020 alkaen  

Lapuan hiippakunta 19.5.2020 

 

***

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispojen tarkennettu ohje  seurakunnille kokoontumisrajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osalta 1.6.2020 alkaen  

Lapuan hiippakunta 19.5.2020  

Suomen evankelisluterilaisen kirkon piispat antoivat Valtioneuvoston linjaukseen perustuen 5.5.2020 ohjeen jumalanpalvelusten ja kirkollisten toimitusten osallistujamäärästä. Valtioneuvoston 6.5. tekemän periaatepäätöksen perusteella piispat tarkentavat ohjettaan seuraavasti:  

 
Jumalanpalvelukset  

Jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.  

Ehtoollisen vietosta hiippakunnat antavat ohjeita erikseen.  

Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon (video- tai audiostriimaus) suositellaan jatkettavaksi edelleen.  

Kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.  

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia.  

Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta ja päätösten toimeenpanon ohjauksesta vastaavat aluehallintovirastot.  

 

Tiedote Lapuan hiippakunnan verkkosivuilla.

22.5.2020 08.21