Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Alskatissa pakattu tuhansia ruoka-annoksia Vaasan Ruoka-avun jaettavaksi

Alskatin leirikeskuksen keittiöhenkilökunta on urakoinut parin kuukauden aikana 6 000 ruokapakkausta jaettavaksi Vaasan Ruoka-avun ja seurakuntien diakoniatyön kautta apua tarvitseville. Tuotteet ja raaka-aineet on saatu lahjoituksina.

Valokuvissa Alskatin leirikeskuksen keittiövastaava Benny Ingves.

Alskatin leirikeskuksen keittiövastaava Benny Ingves. Valokuvat: Johanna Backholm

Seurakuntayhtymän ja Vaasan Ruoka-avun yhteistyö alkoi, kun Atria tarjosi seurakuntayhtymän keittiötoimelle ylijäämätuotteitaan hyväntekeväisyyteen jaettavaksi. Kaksi seurakuntayhtymän työntekijää on työskennellyt ruoan valmistamisen ja pakkaamisen parissa. Vaasan Ruoka-avulta saatiin pakkausmateriaali ja pakkauskone.

Vaasan seurakuntayhtymän ruokapalvelun päällikölle Tiina Ravimolle oli itsestään selvää tarttua tilaisuuteen.
– Tärkeintä on, että ruoka menee tarvitseville eikä roskiin, Ravimo sanoo.

Vaasan Ruoka-apu toimittaa raaka-aineet Alskathemmetiin, missä ruoka tarvittaessa kypsennetään, pakataan ja säilytetään. Vaasan Ruoka-apu noutaa ruoat ja kuljettaa eteenpäin jakelupisteisiin. Pääsääntöisesti ruoka vain pakataan leirikeskuksessa, mutta broileri kypsennetään ennen pakkaamista. Broilerin lisäksi jaettavaksi on lahjoitettu esimerkiksi makkaraa, nautaa ja kalkkunaa.

Poikkeuksellisesti on myös joskus valmistettu valmiita ruoka-annoksia, kuten pizzaa saatujen raaka-aineiden mukaan.
Raaka-aineita on saatu Atrian lisäksi kaupoista, tukuista, ravintoloista sekä kouluista, mikäli sovittuja koululounasannoksia ei olla haettu.

 

 

7.5.2020 08.18