Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Sello ja urut vahvasti esillä kesäiltojen iltamusiikkisarjassa 

Kesän iltamusiikkisarja tarjoaa monipuolisen kattauksen musiikillisia elämyksiä. Sello ja urut soivat useassa konsertissa, mutta yleisö voi myös nauttia laulusta sekä pianon, harpun, viulun ja klarinetin sävelistä.

Iltamusiikki FB banner vihreä pohja-0.png

Vaasan evankelis-luterilaisten seurakuntien järjestämät konsertit Vaasan kirkossa keskiviikkoisin kello 19.30. Konsertteihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

5.6. Exploring Bach
Ensimmäisessä konsertissa 5.6. tutustutaan Bachin tuotantoon, kun Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori Karolin Wargh ja sellisti, musiikkipedagogi ja musiikkitieteilijä Carolina Bjon esiintyvät. Wargh soittaa urkuja ja Bjon barokkiselloa. Konsertissa muusikot lähestyvät Johann Sebastian Bachin musiikkia eri näkökulmista. Alkukappale, Lisztin Präludium und Fuge über den Namen Bach, rakentuu nuoteista B-A-C-H ja seuraavat kappaleet soolosellolle asettavat Bachin sävellykset soittimelle historialliseen kontekstiin.

12.6. Musiikkia hetkeen
Mariam Junolainen lumoaa yleisön harpullaan ja Vladimir Reshetko sellollaan 12. kesäkuuta pidettävässä konsertissa. Junolainen on esiintynyt sekä soolo- että kamari- ja orkesterimuusikkona ympäri Eurooppaa, Japania ja Kiinaa. Vladimir Reshetko on toiminut Vaasan kaupunginorkesterin soolosellistinä syyskuusta 2017 lähtien. Ohjelmistossa on esimerkiksi Henry Purcellin Music for a while ja Maurice Ravelin Pièce en forme de Habanera.

19.6. Pienistä puroista suureksi virraksi
Urkuri Liisa Aaltola on erikoistunut Bachin musiikkiin ja on muun muassa esittänyt Bachin koko urkutuotannon kirkkovuoden aiheiden mukaan viiden vuoden mittaisessa konserttisarjassa. Tässäkin konsertissa Aaltola tulkitsee Bachin sävellystä An Wasserflüssen Babylon BWV 653. Aaltola soittaa sekä urkuja että pianoa konsertissaan 19.6.

26.6. Urkuvoimaa ja sellon suloa
Duo Toivio-Hyryn konsertissa 26.6. soivat klassinen sello, laulu ja urut. Ohjelmassa kuullaan Johann Sebastian Bachin, Aarre Merikannon, Toivo Kuulan ja Armas Järnefeltin tuttuja teoksia. Seeli Toivio tulkitsee yli 200-vuotiaalla sellollaan muun muassa Bachin sellosarjoja ja hän laulaa kotimaista liediä. Aarre Merikannon haikeankaunis Kesäyö sekä Toivo Kuulan Ave Maria luovat konserttiin tunnelmaa. Pauliina Hyry soittaa konsertissa sekä pianoa että urkuja. Duo on esiintynyt useissa konserteissa kotimaan kirkoissa ja on myös levyttänyt kaksi levyä.

3.7. Bach to you
Konsertissa 3.7. pianisti Jouni Somero esittää Johanna Sebastian Bachin kappaleita, kuten Das Wohltemperierte Klavier I. Somero on soittanut yli 3 300 konserttia eri puolilla maailmaa Euroopassa, Aasiassa ja Pohjois-Amerikassa ja tehnyt yhteistyötä useiden kotimaisten ja ulkomaisten laulajien, instrumentalistien ja kapellimestarien kanssa.

10.7. Säveliä kesäillassa
Vaasan suomalaisen seurakunnan kanttori Valtteri Tuomisto laulaa ja soittaa pianoa ja urkuja konsertissa 10.7. yhdessä siskonsa pianisti, urkuri Loviisa Tuomiston kanssa, joka myös hän laulaa konsertissa.

17.7. Nuorta voimaa
ISBU trion jäsenet ovat pianisti Isabella Pätiälä (s. 2007), viulisti Albert Sahlström (s. 2003) ja sellisti Saima Malmivaara (s. 2006). ISBU trio aloitti toimintansa syksyllä 2021 ja on saanut opetusta muun muassa Petri Aarniolta, Teppo Koivistolta, Tuomas Lehdolta sekä Janne Malmivaaralta. ISBU trio valittiin vuoden 2023 alussa suoritettavaan viikonmittaiseen vaihtoon Los Angelesiin, Colburn Music Academyyn, jossa trioa opettivat Fabio Bidini, Clive Greensmith, Martin Beaver ja Jean-Yves Thibaudet. Trio on palkittu Ilmari Hankikainen pianokamarimusiikkikilpailussa alkuvuodesta 2023. Trio on esiintynyt useilla festivaaleilla, kuten Loviisan Sibeliuspäivillä sekä Porvoo-Borgå festivaaleilla.

Tiistai 23.7. Pohjalaisia – Mykkäelokuva ja urkuimprovisaatio
Jalmari Lahdensuon mykkäelokuva Pohjalaisia (1925) sijoittuu 1800-luvun Etelä-Pohjanmaalle. Tarina Kauhavan vallesmannista ja häjyistä on vielä nykypäivänäkin erittäin tunnettu. Pohjalaisia on hieno kuvaus tavallisten pohjalaisten kamppailusta oikeudenmukaisuuden puolesta. Vaasalainen urkuri Jimi Järvinen on säveltänyt ja sovittanut musiikin Pohjalaisia-elokuvaan ja esittää säestyksen konsertissaan tiistaina 23.7. Konsertti toteutetaan yhteistyössä Korsholman Musiikkijuhlien kanssa.

7.8. Romantiikan aallot
Konserttisarjan viimeisessä konsertissa 7.8. esiintyy Vaasan ruotsalaisen seurakunnan kanttori, sopraano Monica Heikius, urkuri Birgitta Forsman ja klarinetisti Pertti Ahonen.
 

Tiedustelut:

Tarja Viitanen
Tarja Viitanen
kanttori

Vapaapäivät ovat pääsääntöisesti maanantait ja tiistait.

5.6.2024 15.05