Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Teijo Peltola Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi

Seurakuntaneuvosto äänesti tänään 13.12. kokouksessaan Vaasan suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen apulaislähetysjohtaja Teijo Peltolan.

Teijo Peltola_kuva Philippe Gueissaz_muokattu.jpg

Kuva: Philippe Gueissaz

Seurakuntaneuvoston äänestyksessä äänet jakautuivat siten, että Peltola sai 9 ääntä ja Vaasan suomalaisen seurakunnan vt. kirkkoherra Tiina Keinänen 7 ääntä. Ypäjän seurakunnan vt. kirkkoherra Arto Antturi vetäytyi vaalista tänään 13.12. ennen seurakuntaneuvoston kokouksen alkua. 

-    Hakijat täyttivät muodolliset kelpoisuusvaatimukset. Teijo Peltola ja Tiina Keinänen olivat tasavertaisia hakijoita ja arvioinnit heistä samantyyppisiä, ja molemmilla oli selkeitä vahvuuksia tehtävään. Tiukka vaali käytiin kahden hyvän hakijan kesken, seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Jari Jaskari sanoo. 


Tietoa ehdokkaista kertyi prosessin aikana runsaasti haastatteluista ja soveltuvuusarvioinneista. Lisäksi ehdokkaat toimittavat jumalanpalveluksen ja osallistuivat vaalipaneeliin. Jokainen hakija julkaisi myös vaalivideon. 


Suunnitelmana on, että uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässä 1.3.2024.
 

Lisätiedot

13.12.2023 20.03