Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Oranssit päivät seurakunnissa

Vaasan evankelis-luterilaiset seurakunnat osallistuvat lauantaina 25. marraskuuta alkavaan Oranssit päivät -kampanjaan valaisemalla Vaasan ja Vetokannaksen kirkot oranssiksi 10. joulukuuta saakka.

Ryhmäkuva koulutukseen osallistuneista oransseja vaatteita päällä

Kuvateksti: Naisiin kohdistuvan väkivallan asiantuntija Elina Viitasaari (kuvassa oikealla) koulutti seurakuntien työntekijöitä naisiin kohdistuvasta väkivallasta 24.11. Hän on myös Vaasan suomalaisen seurakunnan luottamushenkilö.

Vaasan suomalainen seurakunta osallistuu myös Rewell Centerissä järjestettävään Oranssit päivät -tapahtumaan (linkki) lauantaina 25. marraskuuta. Luvassa on mm. musiikkiesityksiä sekä naisiin kohdistuvan väkivallan asiantuntija Elina Viitasaaren ja vs. kirkkoherra Tiina Keinäsen puheenvuorot.

Kampanja kutsuu aktiivisesti toimimaan naisten ja tyttöjen kohtaaman väkivallan lopettamiseksi. Tapahtumalla halutaan rohkaista myös kaikkia osallistumaan kampanjaan vähintään pukeutumalla oranssiin tai käyttämällä oransseja somisteita. Oranssi väri symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.
Oranssit päivät alkavat YK:n kansainvälisenä naisten kohtaaman väkivallan teemapäivänä. 25.11. on erikseen nimetty myös lasten kokeman hyväksikäytön ja väkivallan lopettamiseksi. Maailmalla keskeisiä julkisia rakennuksia valaistaan kampanja-aikana oranssiksi.

Vaasan suomalainen seurakunta kannustaa seurakuntalaisiaan osallistumaan väkivallan vastaiseen työhön! Lisää tietoa ja vinkkejä kampanjaan osallistumiseen löydät YK:n tasa-arvojärjestö UN Women Suomen sivuilta www.unwomen.fi


#pukeuduoranssiin #klädigiorange #wearorange
#orangetheworld #endviolenceagainstwomen #väkivaltaavastaan #motvåld
#vaasa #vaasanevlutkirkko

 

24.11.2023 16.20