Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Kirkonkellot soivat tukea Ukrainalle hyökkäyssodan vuosipäivänä  

Vaasan evankelis-luterilaisten seurakuntien kirkkojen kelloja soitetaan 24.2. kello 12. Kellojen soitolla kirkko osoittaa tukeaan Ukrainalle Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet seurakunnat ympäri Suomen soittamaan kirkonkellojaan. Vaasassa myös ortodoksisen seurakunnan kirkko soittaa kelloja samaan aikaan. 

Vaasan kirkossa alkaa kello 12 myös kaksikielinen rukoushetki, jonka pitävät kirkkoherra Tuomo Klapuri ja kirkkoherra Mikael Forslund. Musiikkiesityksistä vastaavat kanttori Tarja Viitanen  laulu, Oleksandra Shevchenko piano ja Canticum Maris Ensemble.  

Illalla kello 17.30 Kirkkopuiston Luotsipatsaalla voi sytyttää kynttilän osoittaakseen tukeaan ukrainalaisille. Tilaisuuden järjestäjänä toimii Vaasan ruotsinkieliset seurakunnat. 

medium_ukrainan_rauhankellot_1920x1080_FIN_kuva2.jpg

 

Piispojen viesti Venäjän Ukrainaan hyökkäämisen vuosipäivänä 

 

Venäjän laiton hyökkäys Ukrainassa jatkuu. Kärsimyksen ja uhrattujen ihmishenkien määrä on kestämätön. Ukrainalaiset tarvitsevat kaiken saatavilla olevan avun ja tuen. 
 
Sodan vaikutukset ulottuvat laajalle ja synnyttävät huolta myös täällä Suomessa. Tarvitsemme yhteenkuuluvuutta ja keskinäistä huolenpitoa. 

 

Olemme kutsuneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja sodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12. 
 
Seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta vuosipäivää seuraavana sunnuntaina ja edelleen tulevissa jumalanpalveluksissa sekä järjestetään rukoushetkiä ukrainalaisten tueksi. 


Olemme myös rohkaisseet seurakuntia järjestämään tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa. 
 
Kannustamme kaikkia muistamaan Ukrainaa rukouksissa, lahjoittamaan alueella toimiville avustusjärjestöille ja osoittamaan tukea Suomessa oleville ukrainalaisille.” 
 
Rukousaineistot tarjoavat sanoja, joilla rukoilla rauhan puolesta:  Rauhanrukouksia – evl.fi (linkki)
 
Herra, sinä valmistat meille rauhan. (Jes. 26:12)  

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat 

17.2.2023 17.58