Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Upea pääsiäismusikaali Simon Kyreneläinen Vaasassa

Lasse Heikkilän säveltämä klassikkomusikaali Simon Kyreneläinen kantaesitettiin 30 vuotta sitten. Nyt se on saanut Musiikkiteatteri Valkian käsittelyssä uuden käsikirjoituksen ja pandemian varjossakin sitä on esitetty eri puolilla Suomea syksystä 2020 alkaen. Teos on saanut ihastuneen vastaanoton niin katsojilta kuin myös kriitikoilta. Esiintymässä on 14-henkinen ammattilaisorkesteri ja 16-henkinen ensemble päärooleissa kokeneet musiikkiteatterin osaajat Janne-Tapani Simola, Liina-Lotta Hakamäki ja Sofia Tuovila. 

Musiikkiteatteri Valkian esittäjien ryhmäkuva

Simon Kyreneläinen -pääsiäismusikaali Vamialla lauantaina 9.4. klo 17. Liput 15 euroa Studio Ticket.

Simon Kyreneläinen -musikaali esitetään lauantaina 9.4. klo 17 alkaen Vamialla. Lippuhinta on 15 euroa ennakkoon Studio Ticketistä sekä ovelta. 


Musikaali kuvaa Simon Kyreneläisen historiallista hahmoa, jonka kerrotaan kantaneen Jeesuksen ristiä osan matkaa. Musikaalin tarinassa pureudutaan maailmaan, jota hallitsevat roomalaiset miehittäjät ja jota leimaa messiaan, Jumalan lähettämän vapauttajan, odotus. Salaperäisen uuden Rabbin opetuslapset julistavat uudenlaisen tasa-arvon ja oikeudenmukaisuuden ajan alkaneen, mutta meneekö kaikki, kuten he olettavat? Tarinan alussa Simon menettää vaimonsa väkivaltaisille miehittäjille ja tästä alkaa katkeruuden ja vihan kierre. Vaikka ihminen haluaa sisälleen rauhan, hän ei omin voimin siinä onnistu. Teemat ovat ajassamme jälleen pelottavan ajankohtaisia. Teos sisältää tummien teemojensa ohella myös paljon iloa, valoa, tanssia, huumoria ja ennen kaikkea toivon täyttämän lopun! 


Esitystä suositellaan alkaen 12-vuotiaille. 

 

Osta liput Studio Ticketistä (linkki)

17.3.2022 10.04