Uutislistaukseen

Suoja-alue Vaasan kirkon ulkopuolella, jossa ei saa kävellä. Vaasan kirkon vierestä on suojattu alue, johon tipahtelee tiilen palasia Vaasan kirkon seinästä. Kuva: Kalle Pulkkinen.

Vaihteleva sää koettelee Vaasan kirkon seinärakennetta

19.1.2021 10.18

Vaasan kirkon vierestä on suojattu alue, johon tipahtelee tiilen palasia Vaasan kirkon seinästä. Syynä tiilien halkeiluun ja irtoamiseen on tämän hetken säätilojen vaihtelu.

Kosteus kerääntyy tiiliin ja kun pakkaset jäädyttävät tiiliin kerääntyneen kosteuden, jää laajenee ja tiilet halkeavat ja tiilenpalasia tippuu. Kirkon eteläreuna on kärsinyt säävaihtelusta eniten. Suoja-aluetta laajennetaan tarvittaessa.