Ajankohtaista

Uutislistaukseen

Hale Heikkilän intuitiivisen musiikin konsertti Vaasan kirkossa

Hale Heikkilä rikkoo musiikintekemisen rajoja intuitiivisillä koko illan teoksillaan. Sunnuntaina 17.9. klo 19 Vaasan kirkossa pääsee kokemaan jotain aivan uutta, kun Hale Heikkilän ImproFlow – intuitiivisen musiikin konserttikiertue - saapuu ensimmäistä kertaa Vaasaan.  Liput: 20 / 15€ lippu.fi (linkki) tai tuntia ennen ovelta. Konsertin tuotolla tuetaan Yhteisvastuukeräystä.

Hale_4_2022_65A0474 (1).jpg

Hale Heikkilä on moni-instrumentalisti ja laulaja, jolla on monipuolinen tausta muusikkona ja klassisen musiikin parissa sekä intohimo improvisaatioon ja intuitiiviseen musiikkiin. Kuva: Markus Pentikäinen

ImproFlow-konserteissa Heikkilä luo musiikkiteoksen täysin hetkessä käyttäen instrumentteina kosketinsoittimia, selloa, ihmisäänen kirjoa, rytmisoittimia sekä erilaisia elektronisia äänimaisemia. Musiikki saa vaikutteita myös luonnosta. 
Heikkilän luoma intuitiivinen musiikki vie improvisaation täysin uudelle tasolle: Kun improvisaatio on käsityötaitoa, joissa käytetään opittuja tekniikoita, käsitellään olemassa olevia teemoja tai materiaaleja ja jalostetaan niitä, intuitiivisessa musiikissa päästetään näistäkin raameista irti. 
-    Improvisaatio tulee enemmän mielestä, kun taas intuitiivinen musiikki ”alempaa” kehosta tai sydämestä. Ensin on sävel ja sitten tulee toinen – muoto ja tunnelma syntyvät hetkessä, vai oliko kenties tunnelma ensin, joka synnytti sävelen ja joka vaati siihen sen seuraavan sävelen, Heikkilä pohtii improvisaation ja intuitiivisen musiikin eroja. 

ImproFlow-konsertteja on jo kuultu kirkoissa niin Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä, Kemissä kuin Kuopiossakin. Yleisön palaute on ollut hehkuttavaa. 

-    Monet kokevat tulevansa intuitiivisissa konserteissa vahvasti kosketetuksi – palautteissa ihmiset ovat kertoneet vahvoista tunteista, meditatiivisista tiloista tai jopa pyhyyden kokemuksista, Heikkilä kertoo. 

Konsertti, johon voi tulla tyynyn ja torkkupeiton kanssa

Erityislaatuisen ImproFlow-konserteista tekee myös se, että kirkossa on mahdollista ottaa rennommin kuin on totuttu. Mukaan voi ottaa vaikka tyynyn tai torkkupeiton ja laittaa lattialle tai kirkonpenkille pitkäkseen. Jokainen konsertti on musiikillisesti ja äänimaisemallisesti ainutkertainen kokemus. Kirkko tapahtumapaikkana tuo kokemukseen lisää paitsi akustisesti, myös muilla psykologisilla tasoilla.
-    Minulla ei ole varsinaisesti esikuvia tässä tavassani tehdä - vaikka toki tiedän esimerkiksi improvisoivia yhtyeitä, jotka itse kertovat, että he eivät tehneet musiikkia, vaan musiikki tuli heidän luo. Uskoisin kuitenkin, että minun tapani luoda musiikkia on uniikki – en tiedä ketään muuta, joka tekisi 90 minuutin teoksia vastaavalla tavalla livenä hetkessä. 

HALE HEIKKILÄ on moni-instrumentalisti ja laulaja, jolla on monipuolinen tausta muusikkona ja klassisen musiikin parissa sekä intohimo improvisaatioon ja intuitiiviseen musiikkiin. Hän paitsi esiintyy yksin, johtaa myös kuoroja ja orkestereita sekä opettaa sellonsoittoa sekä valmentaa esiintyjiä ja luovan alan ammattilaisia. Moniulotteinen musiikin visionääri tekee pioneerimaista työtä eri taidealojen välillä ja rakentaa siltoja genre rajojen ja musiikin esittämiskäytäntöjen lävitse pyrkien palauttamaan musiikin ja taiteen huomio takaisin kokijaan itseensä.

 

Osta liput konserttiin tästä linkistä 
 

 

Kuva: Mia Järvisalo

Johanna Välimäki
Johanna Välimäki
johtava kanttori

Vapaapäivät ovat pääsääntöisesti maanantait ja tiistait.

5.9.2023 10.33