Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

470 000 suomalaisen tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Suomessa nälkä on monesti seurausta pakon sanelemista valinnoista, joita toimeentulon äärirajoilla sinnittelevät joutuvat tekemään arjessaan. Välttämättömimmät menot, kuten korkeat asumiskulut, nielevät valtaosan tuloista ja rahaa ruokaan ei jää riittävästi. Tilanteen taustalla on useimmiten inhimillisiä, yllättäviä elämänmuutoksia, joihin ihminen itse ei ole juuri voinut vaikuttaa, kuten sairastumista ja työttömyyttä. Helpotusta akuuttiin nälkään haetaan ruokajakelusta. Vuonna 2016 seurakuntien yli 300 jakelupisteessä jaettiin EU-elintarviketuen piirissä ruokaa noin 106 000 ihmiselle.

Afrikassa ja Lähi-Idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Nälänhätä on monesti seurausta ihmisten aiheuttamista konflikteista. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai
jatkuvien levottomuuksien vuoksi. Esimerkiksi Etelä-Sudanissa neljä miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan sisällissotaa ja sen aiheuttamaa nälänhätää. Yli miljoona heistä asuu tällä hetkellä Pohjois-Ugandassa suurilla pakolaisasutusalueilla, eikä YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n rahoitus riitä takaamaan humanitaarisia vähimmäistarpeita valtavalle pakolaismäärälle, ja pakolaisten ruoka-annoksia on puolitettu kahdesti.

Myös ilmaston muuttumisen myötä lisääntyneiden ääriolosuhteiden, kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntyminen vaikuttaa kriittisesti maataloustuotantoon ja pienviljelyyn erityisesti kehittyvissä valtioissa.

Lahjoita!

Suorat tilinumerot:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Vaasan viitenumero on 307567. Käyttämällä viitenumeroa varmistat, että lahjoituksesi kirjautuu seurakuntamme kannatukseen ja osa tuotosta ohjautuu oman seurakunnan kautta.

Osallistu!

Tule mukaan lipas- tai listakerääjäksi! Seurakunta etsii arkienkeleitä Yhteisvastuun hyväksi.
Arkienkelin tehtäviä:
• lipas- ja listakeräys sinulle sopivana aikana sovitulla alueella tai sovittuina tempauspäivinä kauppakeskuksissa,
• tuotteiden myyntiä eri yhteyksissä
• ideoi itse lisää keräystapojasi, käytä verkostojasi.

Tarjoamme keräysmateriaalin, perehdytyksen ja tuen tehtävään. Kerääjäksi voi ilmoittautua diakoniatyöntekijälle tai vapaaehtoistyo.fi -sivuston kautta.

Yhteisvastuutapahtumia

Su 4.2. Yhteisvastuukeräys alkaa

Pe 9.2. Hyvyyttä on -runomonologi klo 18 Palosaaren kirkossa, lausuntataiteilija Timo Kankainen ja muusikko Antti Purola. Ohjelma 10 e.

15.–16.2. Yhteisvastuun lipaskeräys koko kaupungin alueella. Lisäksi keräys toteutetaan eri aikoihin  Rotary Klubilla, Vaasan Eläkkeensaajien tapaamisessa, miesten, naisten ja eläkeläisten lounaalla, sekä naisten aamupiirissä.

• 15.2. Keskustan Citymarket
  • 15.2. Prisma
  • 16.2. Kivihaan Citymarket
  • 16.2. Minimani
  • 16.2. Ristinummen S-market
  • 16.2. Gerbyn S-Market

To 22.2. Perheiden toimintailta klo 17.30 Huutoniemen seurakuntakeskuksessa.

Su 4.3. Sukupolvien messu klo 10 Vaasan kirkossa. Messun jälkeen brunssi kryptassa, hinta aikuiset 10 e, alle 12-v. 4 e, alle 4-v. maksuton.

Su 11.3. Valoisa huominen -tapahtuma klo 18 Vaasan kirkossa, muusikko André Linman, Pohjalaisen päätoimittaja Toni Viljamaa, taidegraafikko Tapani Tammenpää, Vaasan yliopiston vararehtori Annukka Jokipii, bassobaritoni Kristoffer Streng, Entisten musiikkiluokkalaisten kuoro. Ohjelma 10 e.

Su 25.3. Yhteisvastuumyyjäiset klo 11 Huutoniemen seurakuntakeskuksessa.

To 19.4. Yhteisvastuuseurat klo 18 Metsäkallion seurakuntakodissa.

Su 22.4. Sing the Joy klo 18 Vaasan kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 5 e.

Pe 4.5. Toivo Kuulan 100-vuotishyväntekeväisyyskonsertti klo 18 Vaasan kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 5 e.

yhteisvastuu rgb

www.yhteisvastuu.fi