Yhteisvastuu

Yhteisvastuukeräys 2018 torjuu nälkää ja köyhyyttä

470 000 suomalaisen tulot eivät riitä kohtuulliseen vähimmäiskulutukseen. Suomessa nälkä on monesti seurausta pakon sanelemista valinnoista, joita toimeentulon äärirajoilla sinnittelevät joutuvat tekemään arjessaan. Välttämättömimmät menot, kuten korkeat asumiskulut, nielevät valtaosan tuloista ja rahaa ruokaan ei jää riittävästi. Tilanteen taustalla on useimmiten inhimillisiä, yllättäviä elämänmuutoksia, joihin ihminen itse ei ole juuri voinut vaikuttaa, kuten sairastumista ja työttömyyttä. Helpotusta akuuttiin nälkään haetaan ruokajakelusta. Vuonna 2016 seurakuntien yli 300 jakelupisteessä jaettiin EU-elintarviketuen piirissä ruokaa noin 106 000 ihmiselle.

Afrikassa ja Lähi-Idässä yli 20 miljoonaa ihmistä on nälänhädän partaalla. Nälänhätä on monesti seurausta ihmisten aiheuttamista konflikteista. Ruoan saanti ei ole mahdollista sotien tai
jatkuvien levottomuuksien vuoksi. Esimerkiksi Etelä-Sudanissa neljä miljoonaa ihmistä on paennut kodeistaan sisällissotaa ja sen aiheuttamaa nälänhätää. Yli miljoona heistä asuu tällä hetkellä Pohjois-Ugandassa suurilla pakolaisasutusalueilla, eikä YK:n pakolaisjärjestö UNHCR:n rahoitus riitä takaamaan humanitaarisia vähimmäistarpeita valtavalle pakolaismäärälle, ja pakolaisten ruoka-annoksia on puolitettu kahdesti.

Myös ilmaston muuttumisen myötä lisääntyneiden ääriolosuhteiden, kuten kuivuuden, myrskyjen ja tulvien lisääntyminen vaikuttaa kriittisesti maataloustuotantoon ja pienviljelyyn erityisesti kehittyvissä valtioissa.

Lahjoita!

Suorat tilinumerot:
Aktia FI82 4055 0010 4148 41
Nordea FI16 2089 1800 0067 75
Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28

Vaasan viitenumero on 307567. Käyttämällä viitenumeroa varmistat, että lahjoituksesi kirjautuu seurakuntamme kannatukseen ja osa tuotosta ohjautuu oman seurakunnan kautta.

www.yhteisvastuu.fi

Sivu päivitetty 14.06.2018 klo 13:53 - Sari Mäenpää