Ystäviä, elämyksiä, kokemuksia

Haluamme toivottaa sinut tervetulleeksi rippikouluun, jossa luot elämänmittaisia muistoja. Tästä löydät perustiedot Vaasan suomalaisen seurakunnan järjestämistä rippikouluista sekä ilmoittautumisesta. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on runsaasti! Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta, eli yhteisiä kokoontumisia on noin 10 ennen varsinaista leiri- tai kaupunkijaksoa. Seurakuntajakso on tärkeä osa rippikoulua. Se sisältää mm. tutustumista omaan rippikouluryhmään ja opettajiin, osallistumista seurakunnan toimintaan, oppitunteja sekä vanhempainillan ja infotilaisuuden rippikoulun yksityiskohdista. Kaukorippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri tai 2–4 rippikoulupäivää kaupungissa. Kaikki seurakunnan rippikoulut ovat savuttomia.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Voit ilmoittautua rippikouluun mikäli täytät 15 vuotta vuoden 2018 loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Jos kirkkoon kuulumaton osallistuu konfirmaatioon, on hänen liityttävä kirkkoon. 12–17-vuotias voi huoltajiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka vanhemmat eivät kirkkoon kuuluisikaan.

Muualle rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä myös jonkun kirkollisen tai muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntajakso omassa seurakunnassa. Jos olet löytänyt mieleisesi rippikoulun muualta kuin Vaasan suomalaisesta seurakunnasta, ilmoittaudu mukaan seurakuntajaksolle alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Näin varmistat, että saat kutsun seurakuntajaksoon Vaasassa. Tästä jaksosta saat todistuksen vietäväksi varsinaisen rippikoulusi opettajille.

Ilmoittautuminen rippikouluun netissä lokakuussa

Rippikouluun ilmoittaudutaan lokakuussa, tarkempi ilmoittautumisaika julkaistaan alkusyksystä. Ilmoittautumislomakkeessa kysytään vähintään neljä rippikouluvaihtoehtoa, joten kannattaa miettiä ne valmiiksi. Lomakkeessa kysytään myös sähköpostiosoite, johon lähetetään tietoa rippikoulusta sekä myöhemmin linkki rippikoulumaksuun. Kaikki ilmoittautumiset käsitellään määräpäivnä jälkeen, joten nopeus ei ratkaisen rippikoulupaikkoja. Mikäli et jostain syystä pysty ilmoittautumaan netissä, voit tulla kysymään neuvoa kirkkoherranvirastosta. Virasto on auki arkipäivinä klo 9-16.

Kaverin kanssa rippikouluun

Yksi rippikoulun hauskimpia asioita on uusien kavereiden saaminen. Jos kuitenkin ehdottomasti haluat tutun kaverin kanssa samaan rippikouluun, toimi seuraavasti: Sovi kaverin kanssa, mihin rippikouluihin haette ja kuka täyttää ensimmäisenä ilmoittautumislomakkeen netissä. Ryhmävaihtoehtoja täytyy olla vähintään neljä. Ensimmäisenä ilmoittautunut kaveri saa oman kaverikoodin, jonka hän voi antaa kahdelle kaverilleen. Nämä kaverit laittavat ilmoittautumislomakkeeseen saamansa kaverikoodin, jolloin lomakkeeseen tulee automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin kaverilla. Kaveriporukan koko voi olla enintään kolme henkeä. Suurempien ryhmien pääsyä samalle leirille emme voi luvata.

Tieto rippikoulupaikastasi

Marras–joulukuun vaihteessa lähetämme sähköpostin, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt ja milloin ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran. Valitettavasti emme voi antaa puhelimitse tietoa, joten sähköpostia kannattaa odottaa kärsivällisesti! Rippikoululeireille voi tulla enintään 25 leiriläistä.

Ilmoittautuminen rippikouluun (Linkki aukeaa lokakuun alkupuolella.)

Rippikoulut 2017  (Vuoden 2018 rippikoululista julkaistaan syyskuun loppupuolella.)

Kysymyksiä?

Rahko Sanna