Ystäviä, elämyksiä, kokemuksia

Rippikoulu kokoaa yhteen koko ikäluokan pohtimaan elämän tärkeitä kysymyksiä ja rakentamaan kristityn maailmankuvaa.

Tällä sivulla on on perustiedot Vaasan suomalaisen seurakunnan järjestämistä rippikouluista sekä ilmoittautumisesta. Vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on runsaasti! Vuoden 2019 rippikoululista päivitetään viimeistään syyskuun lopussa.

Kaikki rippikoulut kestävät puolisen vuotta, eli yhteisiä kokoontumisia on noin 10 ennen varsinaista leiri- tai kaupunkijaksoa. Seurakuntajakso on tärkeä osa rippikoulua. Se sisältää mm. tutustumista omaan rippikouluryhmään ja opettajiin, osallistumista seurakunnan toimintaan, oppitunteja sekä vanhempainillan ja infotilaisuuden rippikoulun yksityiskohdista. Kaukorippikouluihin kuuluu myös viikonloppuleiri tai 2–4 rippikoulupäivää kaupungissa. Kaikki seurakunnan rippikoulut ovat savuttomia.

Kuka voi tulla rippikouluun?

Voit ilmoittautua rippikouluun mikäli täytät 15 vuotta seuraavan vuoden loppuun mennessä. Rippikouluun voit tulla, vaikka et kuuluisi kirkkoon. Jos kirkkoon kuulumaton osallistuu konfirmaatioon, on hänen liityttävä kirkkoon. 12–17-vuotias voi huoltajiensa suostumuksella liittyä kirkkoon, vaikka vanhemmat eivät kirkkoon kuuluisikaan.

Muualle rippikouluun?

Rippikoulun voi käydä myös jonkun kirkollisen tai muun järjestön leirillä tai toisessa seurakunnassa. Jokaiseen rippikouluun kuuluu seurakuntajakso omassa seurakunnassa. Jos olet löytänyt mieleisesi rippikoulun muualta kuin Vaasan suomalaisesta seurakunnasta, ilmoittaudu mukaan seurakuntajaksolle alla olevasta ilmoittautumislinkistä. Näin varmistat, että saat kutsun seurakuntajaksoon Vaasassa. Tästä jaksosta saat todistuksen vietäväksi varsinaisen rippikoulusi opettajille.

Ilmoittautuminen vuoden 2019 rippikouluun netissä 27.9. - 16.10.2018

Tiedot vuonna 2019 järjestettävistä rippikouluista sekä ilmoittautumislinkki päivitetään syyskuun lopussa seurakunnan verkkopalveluun. Ilmoittautuminen rippikouluun on auki 27.9. - 16.10. Seurakunnan nuorisotyöntekijät vierailevat suomenkielisissä kouluissa kertomassa rippikouluista viikoilla 39–41.

Tiedotustilaisuudet vanhemmille:
- isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28 torstaina 27.9. klo 18
- Huutoniemen kirkossa keskiviikkona 3.10. klo 18

Kaverin kanssa rippikouluun

Yksi rippikoulun hauskimpia asioita on uusien kavereiden saaminen. Jos kuitenkin ehdottomasti haluat tutun kaverin kanssa samaan rippikouluun, toimi seuraavasti: Sovi kaverin kanssa, mihin rippikouluihin haette ja kuka täyttää ensimmäisenä ilmoittautumislomakkeen netissä. Ryhmävaihtoehtoja täytyy olla vähintään neljä. Ensimmäisenä ilmoittautunut kaveri saa oman kaverikoodin, jonka hän voi antaa kahdelle kaverilleen. Nämä kaverit laittavat ilmoittautumislomakkeeseen saamansa kaverikoodin, jolloin lomakkeeseen tulee automaattisesti samat ryhmätoiveet kuin kaverilla. Kaveriporukan koko voi olla enintään kolme henkeä. Suurempien ryhmien pääsyä samalle leirille emme voi luvata.

Tieto rippikoulupaikastasi

Marras–joulukuun vaihteessa lähetämme sähköpostin, jossa kerrotaan, mihin rippikouluun olet päässyt ja milloin ryhmä kokoontuu ensimmäisen kerran. Valitettavasti emme voi antaa puhelimitse tietoa, joten sähköpostia kannattaa odottaa kärsivällisesti! Rippikoululeireille voi tulla enintään 25 leiriläistä.

Aikuisrippikoulu

Mikäli et ole kirkon jäsen tai olet jo yli 15-vuotias ja haluat käydä rippikoulun, ota yhteyttä rippikoulupappi Terhi Nissilä, puh. 044 480 8217.

Rippikoulut 2018  (uusi lista päivitetään syyskuussa!)

Kysymyksiä?

Rahko Sanna