Pyhäkoulu

Pyhäkoulut

”Soivat iloisesti kirkonkellot, pim-pam-pom- pyhä on. Soivat iloisesti kirkonkellot, kun pyhäkoulu on!” —Kirkkomuskari

Pyhäkoulu on lasten ja perheiden oma kirkkohetki, jossa on mahdollisuus sekä touhuta että hiljentyä ja olla Taivaan Isän hoidossa yhdessä toisten kanssa. Raamatunkertomuksiin tutustutaan osallistuen yhdessä eri tavoin: kuuntelemalla, katselemalla, leikkimällä, laulamalla, liikkumalla, piirtämällä jne.

Pyhäkoulut ovat maksuttomia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kaikenikäiset lapset ovat tervetulleita pyhäkouluun, alle 4-vuotias voi osallistua oman aikuisen kanssa.

Tervetuloa mukaan lapset ja vanhemmat, isovanhemmat, kummit!

Aarrearkku-perhepyhäkoulu

Toiminnallisessa perhepyhäkoulussa vietetään yhteistä aikaa raamatunkertomusten, musisoinnin, liikkumisen, askartelun ja vapaan touhun merkeissä. Lopussa on pientä tarjoilua.

Aarrearkku-perhepyhäkoulut kokoontuvat kerran kuussa Vanhan Vaasan pappilassa ja Suvilahden seurakuntakodissa sekä Metsäkallion seurakuntakodissa.

Kirkkopyhäkoulu

Huutoniemen kirkossa kokoontuu pyhäkoulu, jossa lapset osallistuvat osan aikaa jumalanpalvelukseen ja ovat osan aikaa pyhäkoulussa.

Tarinapyhäkoulu

Tarinapyhäkoulussa kokoonnutaan kuin leirinuotiolle kuuntelemaan kertomuksia Lasten Raamatusta. Mukana myös muita kertomuksia lapsille. Tarinapyhäkoulu kokoontuu Gerbyn seurakuntakodissa joka toinen maanantai-ilta.

Tuomasmessun pyhäkoulu

Lapset osallistuvat messun alkuun vanhempiensa kanssa. Rukousosan jälkeen on pyhäkouluhetki. Ennen ehtoollisen viettoa lapset palaavat messuun.

Sunday School

Englanninkielinen pyhäkoulu Palosaaren kirkossa.

Arabiankielinen pyhäkoulu

Ristinummen seurakuntakeskuksessa.

Kirjepyhäkoulu

Jos et pääse osallistumaan varsinaisiin pyhäkouluihin, voit osallistua kirjepyhäkouluun! Saat joka toinen  viikko pyhäkoulupostia kotiisi. Kirjeistä löytyy mm. raamatunkertomus ja erilaisia tehtäviä. Silloin tällöin arvotaan pieniä pyhäkoulupalkintoja.Tule mukaan!

Lisätietoja: Monika Heinonen p. 044 480 8241, monika.heinonen@evl.fi

Voit ilmoittautua tällä lomakkeella.

Haluatko pyhäkoulunohjaajaksi?

Pyhäkoulunohjaajiksi etsitään nuoria ja aikuisia ev.lut. seurakunnan jäseniä, jotka olisivat valmiita antamaan aikaansa lapsille 1–2 kertaa kuukaudessa. Pyhäkoulunohjaajat toimivat pääasiassa pareittain. 11–15-vuotiaana voi toimia apuohjaajana pyhäkoulussa. Tervetuloa mukaan!

Heinonen Monika
nuorisotyönohjaaja, Vaasan suomalainen seurakunta