Piirit, ryhmät ja harrastukset

Eräkerho Kaltio
Partio

Piirit

Diakoniapiirit ovat kaikenikäisille. Ne tukevat toiminnallaan diakoniatyötä ja keräävät rahaa avustustyöhön mm. myyjäisillä.

Eläkeläispiirit kutsuvat tutustumaan toisiin eläkeläisiin kahvikupin ääressä, kahvimaksu 1 €. Eläkeläispiirit virittävät mielenkiintoisia keskusteluja eri aiheista ja tarjoavat hiljentymisestä voimaa arkeen.

Raamattupiirit tarjoavat voimaa arkeen ja uusia näköaloja elämään.

Lähetyspiiriin voit tulla käsityön kera tai ilman. Iloinen yhdessäolo ja rupattelu luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hartaushetkessä lähettejä muistetaan rukouksin. Nimikkolähettien kirjeiden välityksellä kuulet tuoreita terveisiä eri puolilta maailmaa. Antamalla kahvirahaa voit tukea lähetystyötä.

Ilon Askeleet

Kristillinen tanssi- ja liikuntaryhmä perjantaisin klo 17 - 18.30 Vaasan kristillisellä koululla Sepänkyläntie 4, sisäänkäynti Varastokadun puolelta. Toiminta on tarkoitettu 7 - 20-vuotiaille tytöille ja pojille. Tytöille mm. tanssia ja draamaa, pojille sählyä.

Vanhemmat ja muut aikuiset ovat tervetulleita keskustelu- ja rukousryhmään sekä toteuttamaan leirejä ja myyjäisiä.

Tiedustelut

Iilahti Arja-Riitta
nuorisotyönohjaaja, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8244

Eräkerho Kaltio

Kaltio on Vaasan suomalaisen seurakunnan retkeily- ja eräkerho ihmisille, jotka pitävät luonnossa liikkumisesta. Kaltio kouluttaa, järjestää vaellusretkiä ja harjoittaa erätaitoja. Eräkerholaiset retkeilevät Suomen Lapissa, Ruotsin ja Norjan tuntureilla ja Itävallan Alpeilla. Perinteisen patikoinnin lisäksi kaltiolaiset harrastavat ahkio- ja ruskavaellusta sekä polkupyörä- ja melontaretkiä.

Lehtineva Arto
Puhelin:+358 44 480 8222
Miestyö

Lähde mukaan Eräkerho Kaltion retkille 2017!

Hiihtovaellus Haltille 22.-29.4.2017 on todellinen mahdollisuus nautiskeluun. Olemme varanneet jokaiselle yölle varaustupamajoituksen. Ylöspito sisältää varaustupamajoitukset, vaellusmuonat, opastuksen, aterian ja saunan Kilpisjärvellä vaelluksen jälkeen, vakuutuksen, lämpimän aterian matkapäivinä sekä yöpymiset retkeilymajassa ennen vaellusta ja vaellukselta palatessa. Hiihtovaelluksella kannamme itse vain päiväreppua, sillä kassimme kulkevat huoltomoottorikelkan kyydissä. Kelkka on tukenamme koko vaelluksen ajan. Vaellukselle mahtuu enää mahdollisille peruutuspaikoille. Reissun hinta on 420 e. Vaelluksen vetäjänä toimii Arto Lehtineva.

Kilpisjärven reissulle otetaan myös omatoimimatkaajia: hiihtäjiä, kalastajia ja ahkiovaeltajia. Hinnat räätälöidään palvelujen mukaan. Pelkät matkat ja ruokailuineen ovat 180 e.

Alppireissu Itävaltaan 5.- 12.7.2017. Matka toteutetaan yhteiskyydein rippikouluryhmän kanssa lentokoneella Vaasasta Muncheniin. Vaeltajille varataan oma majoitus aamupalan tai puolihoidon kera paikallisesta pienestä hotellista. Teemme yhdessä rippikoululaisten kanssa bussiretken lähellä olevien nähtävyyksien äärelle. Tarjolla on myös patikointia likeisillä vuoripoluilla. Matkan hintaan sisältyvät lennot, bussikuljetukset, majoituspaketti sekä retket. Lounaat, kahvittelut vaelluksilla ja retkillä sekä illalliset kylällä kukin maksaa itse. Linnaan ja sen ympäristöön voi tutustua nettiosoitteessa www.burg-finstergruen.at. Sitovat ilmoittautumiset 28.2.2017 mennessä. Ilmoittautuminen vahvistetaan 150 e ennakkomaksulla, jota ei palauteta. Retken kokonaishinta on 1200 e. Ryhmän vetäjinä toimivat Arvo Latvala ja Pekka Uusi-Hakala. Rippikoululaisten matkanjohtaja on pastori Tuomo Klapuri. Mukaan mahtuu kymmenen retkeläistä.

Ruskaretki Kolin kansallismaisemiin 20.-24.9.2017. Lähdemme Vaasasta tilausbussilla kohden Pohjois-Karjalaa ja Kolin Freetimen lomakeskusta (www.kolifreetime.fi). Päiväretkiryhmä majoittuu mökeissä. Retken hintaan 400 e bussimatkan ohella sisältyy aamupala, retkieväät aamiaispöydästä, opastetut retket ja sisäänpääsymaksut, päivällinen ja sauna. Alustava retkiohjelma: 7 kilometrin ”Mäkrän polku”, Nunnalahden opasttu kierros vuolukivikaivoksella ja uunitehtaalla, Paateriin Eeva Ryynäsen taiteilijakoti, luontokeskus Ukko, vaellus Ukko-Kolin huipulle ym. Vaelluksen hinta on aikuisilta 220 e ja nuorilta 150 e. Hinta sisältää bussimatkat, yhden ruokailun meno- ja paluumatkalla, majoitukset, saunan ja ruokailut Freetimessa, vaellusmuonat, varaustupamaksut sekä opastuksen ja vakuutuksen. Mukaan mahtuu 25 päiväretkeläistä ja 15 vaeltajaa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: Arto Lehtineva p. 044 480 8222 ja Pekka Uusi-Hakala p. 040 5200 788.

Partio

Seurakunnalla on kaksi lippukuntaa: Vaasan Siniset Partiotytöt (VSPT) ja Vaasan Siniset Partiopojat (VSPP). Tervetuloa nettisivuillemme www.vaasansinisetpartiolaiset.fi

Sivu päivitetty 13.01.2017 klo 10:32 - Sari Mäenpää