Opiskelijat ja nuoret aikuiset

Me olemme kirkko!

Kirkko Vaasassa on myös nuorten aikuisten oma yhteisö. Tule mukaan säännölliseen toimintaan tai kehittämään jotakin aivan uutta. Olet lämpimästi tervetullut sellaisena kuin olet!

Säännöllinen toiminta

Peli-illat ja Säkkituolikirkot

Nuorten aikuisten oma porukka kokoontuu torstaisin klo 18 Crossissa. Vuoroviikoin ohjelmassa on peli-ilta ja rento sanajumalanpalvelus, Säkkituolikirkko. Tule mukaan ja liity Facebook-ryhmään Nuoret aikuiset Vaasa!

Jumalanpalvelukset Vaasan kirkoissa

Joka sunnuntai Vaasan kirkoissa vietetään useita erilaisia jumalanpalveluksia. Tsekkaa oman lähikirkkosi messuajat! Olet tervetullut myös erityismessuihin, kuten Tuomasmessuun, jossa yhdistyvät arkiseen elämään liittyvät kysymykset ja rukoukset, vanhan kirkon traditiot sekä mukaansatempaavat tuomaslaulut.

Pizza and Movie Nights

Muutaman kerran lukukaudessa kansainväliset opiskelijat kokoontuvat leffailtoihin Crossiin: ohjelmassa siis pizzaa, hengausta ja leffa. Myös muu kv-väki ja suomalaiset ovat tervetulleita. Seuraava kerta on ti 14.11. klo 18.

Sing the Joy

Musiikista ja laulamisesta kiinnostuneelle gospel-kuoro Sing the Joy on oiva tilaisuus antaa lahjansa seurakunnan käyttöön. Kuoro on avoin kaikille nuotinlukutaitoisille, stemmassa pysyville nuorille ja aikuisille. Ohjelmistoon kuuluu maailman musiikkia eri kielillä. Sing the Joy harjoittelee keskiviikkoisin klo 18–20 Palosaaren seurakuntatalossa, Kapteeninkatu 14–16. Kuoroa johtaa kanttori Tuija Niemistö, ja hänelle voi ilmoittautua koelauluun.

Nuorten aikuisten leiri

Syksyllä ja keväällä nuorten aikuisten porukka leireilee. Seuraava leiri pidetään 4.–6.5.2018 Österhankmon leirikeskuksessa. Lisätietoja antavat Sirpa Leppäjärvi ja Mikko Matkoski.

Armoa?-elokuvasarja

Syksyllä 2017 Kino Ritzissä (Kirkkopuistikko 22A) on ohjelmassa reformaation merkkivuoden elokuvasarja Armoa? Elokuvailloissa sukelletaan elokuvan maailman ja keskustelun kautta teemaan ”armo”. Miten armo elämässä näkyy vai näkyykö? Etkoilla Ritzissä pientä purtavaa. Leffan jälkeen on mahdollisuus keskusteluun ja hengailuun jatkoilla jossain läheisessä ravintolassa. Lipun hinta 7 euroa, opiskelijat 3 euroa (paitsi 8.11. Luther, maksuton).
Ke 20.9. klo 19 Silence, ohj. Martin Scorsese
Ke 11.10. klo 19 Le Havre, ohj. Aki Kaurinmäki
Ti 24.10 klo 19 Vain maailmanloppu, ohj. Xavier Dolan
Ke 8.11. klo 19 Luther, ohj. Eric Till
Opiskelijoille leffoista mukaan reformaation juhlavuoden haalarimerkki.

Pappi Palosaaren kampuksella

Opiskelijoiden ja henkilöstön tukena

Opiskelijoita varten Palosaaren kampuksella on läsnä ja tekee työtä ammattikorkeakoulun ja yliopiston oma pappi, Tiina. Kun elämässä on vaikeaa tai jos muuten kaipaat keskustelukumppania, älä epäröi tulla Tiinan juttusille. Voit ottaa yhteyttä esim. pohtiessasi ihmissuhteitasi, elämän mielekkyyttä / uskonnollisia asioita tai kun opiskelu/työ tuntuu raskaalta tai uupumus uhkaa. Ei ole niin pientä asiaa, josta ei voisi papille jutella. Tiina on korkeakouluilla kaikkia opiskelijoita ja henkilökuntaa varten, vakaumuksesta riippumatta.

Vastaanotot

Tiinan vastaanotot kampuksella ovat lukukausien aikana tiistaisin klo 13 - 15 Fabriikissa, F116 (Yliopistonranta 10) ja keskiviikkoisin klo 13 - 15 VAMK:ssa, WA2049 (Wolffintie 30). Voit myös olla yhteydessä ja sopia ajan luottamuksellista keskustelua varten joko kampuksella tai seurakunnan tiloissa.

Muut palvelut

Korkeakoulupappi Tiina on mukana kampuksen elämässä, sen erilaisissa tapahtumissa, tutor-koulutuksissa jne. Tiinaa voi pyytää kouluttamaan tai luennoimaan esim. opiskelijan hyvinvointiin, monikulttuurisuuteen, uskontoihin, uskontodialogiin, ihmissuhteisiin ja kriiseihin liittyvissä aiheissa. Myös yksityisrippikoulu ja kirkolliset toimitukset onnistuvat.

Matkoski Mikko
nuorisotyönohjaaja, Vaasan suomalainen seurakunta