Nuoret

Nuorisotila Cross

Kauppapuistikko 4

Avoinna:
Cross Café tiistaisin ja torstaisin klo 14–17, keskiviikkoisin klo 15–17
Nuortenilta keskiviikkoisin klo 17–21Seurakunnan nuortentilassa Crossissa järjestetään säännöllistä toimintaa nuorille ja opiskelijoille. Crossiin voit tulla viettämään aikaa yksin tai yhdessä kavereidesi kanssa jutustelun, pelailun tai vaikkapa kahvikupposen merkeissä. Kioskin antimien lisäksi tarjolla on Raamatun eväitä hengelliseen nälkään. Crossissa on myös mahdollisuus tavata seurakunnan nuorisotyöntekijöitä, jos mielessä on jotakin, josta haluaa jutella.

Crossissa on turvallista olla ja siellä on aina paikalla aikuisia ihmisiä. Alkoholin ja päihteidenkäytön suhteen on nollatoleranssi ja pääsylippunasi sisään toimii selvä pää.

Nuortenleirit

Nuortenleirit ovat rippikoulun käyneille nuorille tarkoitettuja viikonloppuleirejä, joita järjestetään syksyisin ja keväisin seurakunnan omissa leirikeskuksissa. Nuortenleirille lähdetään pitämään hauskaa yhdessä muiden kanssa, hiljentymään hetkeksi elämän suurien kysymysten äärelle ja keräämään voimia arjessa jaksamiseen.

Isoskoulutus

Rippikoulun jälkeen voit osallistua kaksivuotiseen isoskoulutukseen. Isoskoulutus antaa valmiudet toimia isosena rippikoululeirillä sekä monissa muissa ryhmänohjaus- ja vastuutehtävissä. Isoskoulutuksessa tutustut moniin uusiin ihmisiin, opit uusia leikkejä, leiritaitoja ja vinkkejä positiivisen hengen luomiseen. Opit uutta itsestäsi, kotiseurakunnastasi, Jumalasta ja Raamatusta. Koulutus sisältää kokoontumisia kerran kuussa sekä leirejä, teemapäiviä ja osallistumista seurakunnan nuorten toimintaan. Isoskoulutus on maksuton, mutta leireistä peritään osallistumismaksu. Jo ensimmäisen isoskoulutusvuoden jälkeen voit hakea apuisoseksi kesän rippikoululeireille.

Isoskoulutuksen päivämäärät löydät nuorten tapahtumakalenterista sivupalkista.

Uudet isoset voivat ilmoittautua isoskoulutukseen 4.9. saakka tästä.

Toisen vuoden isoskoulutus eli "jatkavien isoskoulutus" alkaa 9.9. 2018 klo 14.00. Palosaaren seurakuntasalissa. Ilmoittaudu toisen vuoden isoskoulutukseen tästä.

Megajatkis

Megajatkis on kesän huipennus - tai syksyn aloitus. Joka tapauksessa se on huikea jatkoripari-leiriviikonloppu Österhankmossa 31.8.-2.9. Megajatkikselle ovat tervetulleita erityisesti kaikki tänä vuonna rippikoulun käyneet nuoret ja isoset. Leirin hinta on 25 €. Isoset toimivat leirillä talkoolaisina ja heille hinta on 15 €. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 19.8.  Ilmoittautuminen ja lisätietoja leiristä löytyy täältä.

 

Nuorisotoimisto

Vaasanpuistikko 3 E, 3. krs
Päivystys ti klo 12–14
Matkoski Mikko
nuorisotyönohjaaja, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8247
Varsinainen nuorisotyö
Matkoski Mikko
Rahko Sanna
nuorisotyönohjaaja, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8245
Rippikoulutyö
Rahko Sanna
Tervonen Tiia
nuorisotyönohjaaja, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8246
Erityisnuorisotyö, bänditoiminta
Tervonen Tiia

 

Sivu päivitetty 14.07.2018 klo 19:11 - Sanna Rahko