Musiikki

Kirkollisten toimitusten musiikki

Musiikki elävöittää ja rikastuttaa elämän suuria juhlia ja mieleenpainuvia tapahtumia kuten häitä, hautaan siunaamisia ja konfirmaatioita. Musiikin tärkeä tehtävä on hiljentää mielet vastaanottamaan ilosanomaa Vapahtajastamme. Kirkollisten toimitusten musiikista vastaavat seurakunnan kanttorit.

Toimituksen musiikkia valitessasi ota yhteyttä suoraan kanttoriin. Kanttorit ovat kirkkomusiikin asiantuntijoita, jotka mielellään suunnittelevat kirkollisten toimitusten musiikkia yhdessä juhlan järjestäjien kanssa. Olipa kyseessä suuri tai pieni tilaisuus, sovittelemalla löydetään jokaiseen tilanteeseen sopiva musiikki. Kirkollisten toimitusten musiikkia valittaessa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne, jotta musiikki tukee sen luonnetta ja sisältöä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuorot

Musiikki on oleellinen osa jumalanpalvelusta ja seurakuntaelämää. Musiiki soi kirkollisissa tilaisuuksissa, laitosvierailuilla ja eri työmuotojen tapahtumissa. Kirkkomusiikki on koko seurakuntatoiminnan läpäisevä työmuoto, joka kuuluu seurakuntalaisten arkeen ja juhlaan. Musiikkitoiminnan ytimessä toimivat seurakunnan kuorot ja muut musiikkiryhmät.

Sing the Joy

Gospelkuoro Sing the Joy harjoittelee keskiviikkoisin klo 18–20 Palosaaren seurakuntatalossa, Kapteeninkatu 14–16. Gospelkuoro on kaikille nuotinlukutaitoisille, stemmassa pysyville nuorille ja aikuisille. Tule gospelkuoroon, jossa lauletaan hengellistä maailman musiikkia eri kielillä. Koelaulun voi ilmoittautua kuoronjohtajalle. Syyskausi alkaa 20.9.2017.

Johtaja ja yhdyshenkilö:

Huutoniemen kirkkokuoro

Huutoniemen kirkkokuoro harjoittelee 30.8. alkaen joka keskiviikko klo 18.30 Huutoniemen kirkossa.

Lohikoski-Ojala Leena
Puhelin:+358 44 480 8233

Lottakuoro

Lottakuoro on tarkoitettu laulamisesta kiinnostuneille naisille. Harjoitukset ovat isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28. Lottakuoron tarkoitus on muistuttaa henkisen maanpuolustustahdon tärkeydestä. Kaikkiin naisääniin kaivataan laulajia! Ohjelmisto koostuu hengellisistä, isänmaallisista ja perinteisistä lauluista sekä sota-ajan iskelmistä. Kuoro laulaa jumalanpalveluksissa sekä isänmaallisissa tilaisuuksissa. Kuoro johtaa yhteislaulua mm. sota-ajan laulujen illassa. Syyskausi alkaa 16.9.2017.

Tuomaskuoro

Kuoro on tarkoitettu sinulle uusi, vanha, kokenut, opetteleva laulaja! Harjoitukset ovat keskiviikkoisin kolme kertaa kuussa klo 16.30-17.30 osoitteessa Pitkäkatu 77. Kuoro vastaa seurakunnan tuomasmessujen musiikista ja näin ollen harjoitukset tähtäävät aina seuraavaa tuomasmessua varten. Tähän kuoroon voi sitoitua messu kerrallaan eli kolme harjoituskertaa + messu tai koko kaudeksi. Tervetuloa tekemään Tuomasmessun musiikkia! Syyskausi alkaa 16.8.2017.

Johtaja ja yhteyshenkilö: Mari Renvall puh. 046 5452131, mari.renvall(at)gmail.com

Lapsikuorot Piccoli Gaudium sonos & Gaudium sonos

Seurakunnan lapsikuorotoiminta uudistuu! Ensi syksystä alkaen pidämme kahta kuoroa samaan aikaan torstaisin klo 17-18. Harjoittelemme, esiinnymme ja retkeilemme erikseen ja yhdessä. Kuorot harjoittelevat pääosin Palosaaren seurakuntatalolla, mutta toimintailta-torstaisin Huutoniemen kirkossa.

5 - 7-vuotiaiden kuoro Piccoli Gaudium sonos ja 8 - 12-vuotiaiden kuoro Gaudium sonos.

Kuorot aloittavat torstaina 14.9.2017 klo 17 Palosaaren seurakuntatalolla.

Lisää tietoa kuorojen kanttori-johtajilta:

Tuomisto Valtteri
Puhelin:+358 44 480 8242

Vaasan kirkkokuoro

Kuoroon ovat tervetulleita kaikki kuorolaulusta kiinnostuneet. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 18.30 isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28. Vaasan kirkkokuoron tehtävänä on vahvistaa laulua Vaasan kirkon messuissa ja huolehtia keskikaupungin alueen kirkkomusiikin monipuolisuudesta jumalanpalveluselämässä. Kuoro tekee myös laitosvierailuja. Ohjelmisto koostuu hengellisestä musiikista.

Syyskausi alkaa ke 30.8.2017.

Airut-kuoro

Airut-kuoro harjoittelee maanantaisin klo 17.30 Vaasan kirkon kryptassa. Kuoroon ovat tervetulleita kaikki kuorolaulusta ja musiikista kiinnostuneet. Kuoro osallistuu seurakunnassa järjestettäviin erilaisiin tilaisuuksiin, jossa kuorolla on musiikkivastuu, joko seurakunnan yhteisenä esilaulajana tai tuottaa laulua seurakunnalle. Ohjelmistossamme on etupäässä hiljaisuuden lauluja mutta myös ylistysmusiikkia sekä hebrealaisia lauluja. Vierailemme vankilassa, erilaisten seurakuntayhdistysten illoissa, erilaisten kutsuvierailijoiden tapahtumissa.

Syyskausi alkaa 11.9.2017.

Hillevi Potoinen, puh. 050 338 0216, hillevi.potoinen(at)gmail.com

Musiikkikoulu

Musiikkikoulussa annetaan opetusta lapsille ja nuorille pianon, kitaran, viulun, rumpujen ja poikkihuilun soitossa keskikaupungin, Gerbyn, Huutoniemen, Suvilahden ja Palosaaren opetuspisteissä. Musiikkikoulutoiminta on maksullista. Musiikkikoululaiset esiintyvät seurakunnan tilaisuuksissa sekä musiikkikoulun matineoissa keväällä ja jouluna.

Musiikkikoulun kevätlukukausi alkaa viikolla 2 (8.1.2018).

Haluatko mukaan bändiin?

Kerran kuussa toteutettavaan IKHTYS-messuun kootaan joka kerta bändi, joka harjoittelee noin kolme kertaa. Ilmoittaudu mukaan, sitoudu, kysy tarkemmin!

Puuttuuko bändiltäsi treenitilat?

Seurakunnalla on oma bändikämppä Huutoniemen seurakuntakeskuksessa. Bändikämpältä saa treenivuoroja hengellistä musiikkia soittavat nuoret ja nuoret aikuiset. Soittimia löytyy perusbändiä varten.

Puhelin:+358 44 480 8234

Haluatko mukaan musisoimaan – ota yhteyttä!

Keskikaupungin alue
Jarvinen Katariina e