Musiikki

Kirkollisten toimitusten musiikki

Musiikki elävöittää ja rikastuttaa elämän suuria juhlia ja mieleenpainuvia tapahtumia kuten häitä, hautaan siunaamisia ja konfirmaatioita. Musiikin tärkeä tehtävä on hiljentää mielet vastaanottamaan ilosanomaa Vapahtajastamme. Kirkollisten toimitusten musiikista vastaavat seurakunnan kanttorit.

Toimituksen musiikkia valitessasi ota yhteyttä suoraan kanttoriin. Kanttorit ovat kirkkomusiikin asiantuntijoita, jotka mielellään suunnittelevat kirkollisten toimitusten musiikkia yhdessä juhlan järjestäjien kanssa. Olipa kyseessä suuri tai pieni tilaisuus, sovittelemalla löydetään jokaiseen tilanteeseen sopiva musiikki. Kirkollisten toimitusten musiikkia valittaessa on otettava huomioon toimituksen jumalanpalvelusluonne, jotta musiikki tukee sen luonnetta ja sisältöä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuorot

Musiikki on oleellinen osa jumalanpalvelusta ja seurakuntaelämää. Musiiki soi kirkollisissa tilaisuuksissa, laitosvierailuilla ja eri työmuotojen tapahtumissa. Kirkkomusiikki on koko seurakuntatoiminnan läpäisevä työmuoto, joka kuuluu seurakuntalaisten arkeen ja juhlaan. Musiikkitoiminnan ytimessä toimivat seurakunnan kuorot ja muut musiikkiryhmät.

Tyttökuoro

Sing the Joy

Gospelkuoro Sing the Joy harjoittelee keskiviikkoisin klo 18–20 Palosaaren seurakuntatalossa, Kapteeninkatu 14–16. Gospelkuoro on kaikille nuotinlukutaitoisille, stemmassa pysyville nuorille ja aikuisille. Tule gospelkuoroon, jossa lauletaan hengellistä maailman musiikkia eri kielillä. Koelaulun voi ilmoittautua kuoronjohtajalle. Kevätkausi alkaa 18.1.2017.

Johtaja ja yhdyshenkilö:

Huutoniemen kirkkokuoro

Huutoniemen kirkkokuoro harjoittelee 11.1. alkaen joka keskiviikko klo 18.30 Huutoniemen kirkossa.

Lohikoski-Ojala Leena
Puhelin:+358 44 480 8233

Lottakuoro

Lottakuoro on tarkoitettu laulamisesta kiinnostuneille naisille. Harjoitukset ovat perjantaisin klo 18-19.30 isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28. Lottakuoron tarkoitus on muistuttaa henkisen maanpuolustustahdon tärkeydestä. Kaikkiin naisääniin kaivataan laulajia! Ohjelmisto koostuu hengellisistä, isänmaallisista ja perinteisistä lauluista sekä sota-ajan iskelmistä. Kuoro laulaa jumalanpalveluksissa sekä isänmaallisissa tilaisuuksissa. Kuoro johtaa yhteislaulua mm. sota-ajan laulujen illassa. Kevätkausi alkaa 13.1.2017.

Tuomisto Valtteri
ma. kanttori, Vaasan suomalainen seurakunta
Puhelin:+358 44 480 8242

Tuomaskuoro

Kuoro on tarkoitettu sinulle uusi, vanha, kokenut, opetteleva laulaja! Harjoitukset ovat keskiviikkoisin kolme kertaa kuussa klo 16.30-17.30 osoitteessa Pitkäkatu 77. Kuoro vastaa seurakunnan tuomasmessujen musiikista ja näin ollen harjoitukset tähtäävät aina seuraavaa tuomasmessua varten. Tähän kuoroon voi sitoitua messu kerrallaan eli kolme harjoituskertaa + messu tai koko kaudeksi. Tervetuloa tekemään Tuomasmessun musiikkia! Kevätkausi alkaa 18.1.2017.

Johtaja ja yhteyshenkilö: Mari Renvall puh. 046 5452131, mari.renvall(at)gmail.com

Tyttökuoro Gaudium sonos

Tyttökuoro on tarkoitettu kaikille kouluikäisille tytöille. Kuoro harjoittelee pääsääntöisesti torstaisin klo 17-18. Kuoroharjoitusten paikka on kevään 2017 ajan Metsäkallion seurakuntakoti. Kuoron tavoite on nimensä mukaisesti antaa mahdollisuus kokea yhdessä laulamisen riemua sekä ilahduttaa muita seurakuntalaisia. Kuoron ohjelmiston pääpaino on perinteisissä hengellisissä lauluissa unohtamatta kuitenkaan uusia lauluhelmiä. Kuoro esiintyy seurakunnan jumalanpalveluksissa sekä muissa tilaisuuksissa. Kevätkausi alkaa 12.1.2017.

Vaasan kirkkokuoro

Kuoroon ovat tervetulleita kaikki kuorolaulusta kiinnostuneet. Harjoitukset ovat keskiviikkoisin klo 18.30 isossa seurakuntasalissa, Koulukatu 28. Vaasan kirkkokuoron tehtävänä on vahvistaa laulua Vaasan kirkon messuissa ja huolehtia keskikaupungin alueen kirkkomusiikin monipuolisuudesta jumalanpalveluselämässä. Kuoro tekee myös laitosvierailuja. Ohjelmisto koostuu hengellisestä musiikista.

Kevätkausi alkaa ke 11.1.2017.

Airut-kuoro

Airut-kuoro harjoittelee maanantaisin klo 17.30 Vaasan kirkon kryptassa. Kuoroon ovat tervetulleita kaikki kuorolaulusta ja musiikista kiinnostuneet. Kuoro osallistuu seurakunnassa järjestettäviin erilaisiin tilaisuuksiin, jossa kuorolla on musiikkivastuu, joko seurakunnan yhteisenä esilaulajana tai tuottaa laulua seurakunnalle. Ohjelmistossamme on etupäässä hiljaisuuden lauluja mutta myös ylistysmusiikkia sekä hebrealaisia lauluja. Vierailemme vankilassa, erilaisten seurakuntayhdistysten illoissa, erilaisten kutsuvierailijoiden tapahtumissa.

Kevätkausi alkaa 16.1.2017.

Hillevi Potoinen, puh. 050 338 0216, hillevi.potoinen(at)gmail.com

Musiikkikoulu

Musiikkikoulussa annetaan opetusta lapsille ja nuorille pianon, kitaran, viulun, rumpujen ja poikkihuilun soitossa keskikaupungin, Gerbyn, Huutoniemen, Suvilahden ja Palosaaren opetuspisteissä. Musiikkikoulutoiminta on maksullista. Musiikkikoululaiset esiintyvät seurakunnan tilaisuuksissa sekä musiikkikoulun matineoissa keväällä ja jouluna.

Musiikkikoulun kevätkonsertti on ma 8.5.2017 klo 19 Palosaaren kirkossa.

Syksyllä 2017 alkavaan opetukseen ilmoittaudutaan Johannalle joko puhelimitse tai sähköpostilla ajalla 3.-17.5.2017.

Haluatko mukaan bändiin?

Kerran kuussa toteutettavaan IKHTYS-messuun kootaan joka kerta bändi, joka harjoittelee noin kolme kertaa. Ilmoittaudu mukaan, sitoudu, kysy tarkemmin!

Puuttuuko bändiltäsi treenitilat?

Seurakunnalla on oma bändikämppä Huutoniemen seurakuntakeskuksessa. Bändikämpältä saa treenivuoroja hengellistä musiikkia soittavat nuoret ja nuoret aikuiset. Soittimia löytyy perusbändiä varten.

Puhelin:+358 44 480 8234

Haluatko mukaan musisoimaan – ota yhteyttä!

Lohikoski-Ojala Leena
Puhelin:+358 44 480 8233