Lapset ja lapsiperheet

Tervetuloa mukaan Vaasan suomalaisen seurakunnan perhekirkkoihin, kerhoihin, pyhäkouluihin ja toimintapäiville. Viikkotoiminta on maksutonta.

Päiväkerhot
Perhekerhot
Lapsiperheille
Pyhäkoulu
Tapahtumat ja leirit

Päiväkerhot

”Jokainen suloinen veitikka on kuin pikkuinen simpukka! Silmiin kun katson, niin aavistan: on sisällä helmi Jumalan.” —Kirkkomuskari

Erilaiset päiväkerhoryhmät tukevat kotien kristillistä kasvatusta. Niissä toimitaan lasten, vanhempien ja työntekijöiden välisessä kumppanuudessa ja vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua. Kerhopäivään kuuluu mm. vapaata ja ohjattua leikkiä, hartaus, askartelua sekä eväs- ja satuhetki. Toiminta on maksutonta. Ilmoittautuminen ryhmiin toukokuussa, vapaita paikkoja voi tiedustella ympäri vuoden.

Päiväkerhoryhmät toimintakaudella 2017-2018

Huutoniemen-Ristinummen alue
Sisarryhmä: Huutoniemen seurakuntakeskus maanatai ja torstai klo 9-11.30
Liikunta- ja luontokerho: Vanhan Vaasan pappila maanantai klo 13.30-16
Liikunta- ja luontokerho: Vanhan Vaasan pappila tiistai klo 13.30-16

Sisarryhmä: Metsäkallion seurakuntahuoneisto maanantai ja torstai klo 9-11.30
Sisarryhmä: Hietalahden seurakuntrahuoneisto maanantai ja torstai klo 13.30-16
Sisarryhmä: Suvilahden seurakuntakoti tiistai ja perjantai klo 9-11.30

Palosaaren-Gerbyn alue
Päiväkerho: Gerbyn seurakuntakoti tiistai ja perjantai klo 9-12
Sisarryhmä: Gerbyn seurakuntakoti maanatai ja torstai klo 9-11.30

Päiväkerhoryhmät 4–6-vuotiaille

Päiväkerhoryhmät on tarkoitettu 4–6-vuotiaille lapsille. Ne tukevat kotien kristillistä kasvatusta ja kokoontuvat kaksi kertaa viikossa kolme tuntia kerrallaan. Kerhopäivään kuuluu mm. vapaata ja ohjattua leikkiä, hartaus, askartelua sekä eväs- ja satuhetki. Ohjaajina toimivat lastenohjaajat.

Sisarryhmä 3–6-vuotiaille

Sisarryhmät on yhdistetty päiväkerho- ja vekkulikerhoryhmä lapsille, jossa eri-ikäiset lapset käyvät kerhoa yhdessä. Sisarryhmä kokoontuu kaksi kertaa viikossa 2,5 tuntia kerrallaan.

Vekkulikerhot 3-vuotiaille

Vekkulikerhot on tarkoitettu 3-vuotiaille. Ne kokoontuvat kaksi kertaa viikossa 2,5 tuntia kerrallaa.

Liikunta- ja luontokerho

4–6-vuotiaiden (2011–2013 syntyneet) liikunta- ja luontokerho kokoontuu kerran viikossa Vanhan Vaasan pappilassa 2,5 tuntia kerrallaan.

Parkkipäiväkerho

Parkkipäiväkerhoon voi tuoda 2-6-vuotiaan lapsen, kun tarvitset hetken aikaa virkistäytymiseen tai omien asioiden hoitoon. Tiistaisin Huutoniemen srk-keskus klo 13 -15.30 ja                                              perjantaisin Hietalahden srk-huoneisto klo 13 -15.30.

Parkkipäiväkerhossa seurakunnan lastenohjaajat ovat lasten kanssa. Mikäli lapsesi on parkissa koko mahdollisen ajan, on hänelle hyvä laittaa mukaan pienet eväät.

Ilmoittautuminen tekstarilla

Parkkipäiväkerhoon ilmoittaudutaan maanantaisin ja torstaisin klo 16 mennessä tekstiviestillä                 puh. 044 480 8250. Ilmoita lapsen nimi, ikä sekä huoltajan nimi. ryhmään mahtuu 15 lasta kerrallaan.

Perhekerhot

”Perhe on ilo, perhe on pyhä, perhe on Jumalan salaisuus, Jumalan silmissä kaunis.” —Kirkkomuskari

Tenavatuokiot

Tervetuloa lapset, äidit, isät, perhepäivähoitajat, mummat ja paapat. Tenavatuokiossa lapset ja aikuiset leikkivät yhdessä, laulavat, askartelevat ja hiljentyvät hartaushetkessä. Kahvia ja mehua juodessa voi vaihtaa kuulumisia ja tutustua toisiin.

Vauvamuskarit

Vauvamuskari on tarkoitettu alle vuoden ikäisille vauvoille vanhempineen. Muskarissa opetellaan lauluja ja leikkejä, tutustutaan toisiin sekä hiljennytään yhteiseen hartaushetkeen. Aikuisille on kahvitarjoilu.

Taaperomuskarit

Taaperomuskari on tarkoitettu 1–3-vuotiaille lapsille vanhempineen. Taaperomuskarissa musisoidaan, loruillaan, lauletaan sekä hiljennytään. Syksyllä 2017 alkaviin taaperomuskareihin on ollut ilmoittautuminen. Muskarit kokoontuvat kerran viikossa Hietalahden seurakuntahuoneistolla ja Palosaaren seurakuntakeskuksessa. Voit kysellä vapaita paikkoja päiväkerhotoimistolta p. 044 4808 250.

Tiedustelut

Puhelin:+358 44 480 8291

TANHUANPAA SAIJA e

Lapsiperheille

”Jeesus, meidän perheestä, tänään tahdon kiittää. Moni muisto lämpöinen meidät yhteen liittää.” —Lasten virsi (1997) 151

Perhe on tärkeä! Seurakuntasi tarjoaa perheille monenlaisia mahdollisuuksia hiljentyä, touhuta, vahvistua, iloita ja osallistua yhdessä muun muassa perhekerhoihin, perhejumalanpalveluksiin, toimintailtoihin, leireille ja retkille.

Perhetyössä olemme liikkeellä siksi, että Jumala on hyvä. Jumala lahjoittaa meille rakkauttaan, jotta laittaisimme sen kiertoon. Jumalan hyvyydestä kertominen sanoin ja teoin on uskon näkyväksi tulemista.

Tiedustelut

Heinonen Monika