Lähetystyö

Lähetystyö on kirkon perustehtävä, joka perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn tehdä kaikki kansat hänen opetuslapsikseen kastamalla ja opettamalla. Tänään lähetystyö on ihmisen kokonaisvaltaista huomioonottamista.

Tule mukaan seurakunnan lähetystyöhön

Liity lähetyspiiriin! Piiriläiset muistavat rukouksin lähettejä ja lähetystyötä, tekevät käsitöitä, järjestävät myyjäisiä sekä kirjoittavat läheteille. Piirien kautta saat myös tietoa eri lähetyskentiltä ja voit tavata muita lähetyskipinän saaneita ihmisiä. Sytytä kynttilä lähetyskynttelikköön, liity nimikkolähettien kannatusrenkaaseen, kerää postimerkkejä. Kerro lähetystyöstä!

Lähettimme maailmalla

Vaasan suomalaisella seurakunnalla on 14 nimikkolähettiä eri puolilla maailmaa. Lähettien elämää ja työtä pääset seuraamaan lähetyssihteerin kautta muutaman kerran vuodessa lähettien kirjeistä.

Vaasan suomalaisen seurakunnan nimikkolähetit
  • Ulla Pendolin, Japani (SEKL)
    Seurakuntatyö, Suomi-koulu suomalaislapsille.
    Lue Ulla Pendolinin elämästä iloineen ja suruineen Japanissa Ullan uutisista
  • Saara ja Tomas Bengtsson, Bangladesh (Kylväjä),  kylienkehittämishanke, seurakuntatyö
  • Hanna Oja-Nisula, Tansania (SLS),  Raamattukoulun opettaja ja nuorisotyön kehittäminen
  • Marja-Liisa ja David Ezzine, Ranska (SANSA), radiotyössä
    Lue Marja-Liisa Ezzinen blogia Studio Almorsalin työstä
  • Seppo ja Mari Paulasaari, Israel (SLS), lapset Pyry, Liina, Roosa ja Tuuli                    Jerusalemin Shalhevetjah keskuksen Toiminnanjohtajana ja isäntänä.
  • Hiroaki ja Päivi Yoshimura, Japani (SLEY), lapset Johanna ja Essai, seurakuntatyössä Tokiossa
  • Ari ja Suvi Salminen, Saksa (SEKL) ja lapset Petrus, Merete ja Matteus, turkkilaistaustaisten keskuudessa seurakunta- ja evankelioimistyössä.
  • Päivi ja Ilkka Repo, Namibia (SLS) Ilkka Eteläisen Afrikan aluepäällikkö ja Päivi alueellinen tiedottaja ja kirkon lapsityö.

Voit tukea nimikkolähettien toimintaa liittymällä kannatusrenkaaseen. Rahat kanavoituvat nimen perusteella valitsemasi lähetin tukemiseen. Kannatusrenkaan tili on Danske Bank FI92 8000 1200 6715 10 DABAFIHH. Kirjoita viestikenttään lähetin sukunimi, jolle kannatuksen osoitat.  Lähettien kirjeet saat muutaman kerran vuodessa ilmoittamalla osoitteesi läjetyssihteerille riitta.pohjanpalo@evl.fi  Kirjeiden saanti ei edellytä kannatusmaksua.

Ystävyysseurakuntamme: Bungon seurakunta Tansanian Morogorossa.

Lähetyspiirit

Voit tulla lähetyspiiriin käsityön kera tai ilman. Iloinen yhdessäolo ja rupattelu luo yhteenkuuluvuuden tunnetta. Hartaushetkessä lähettejä muistetaan rukouksin. Nimikkolähettien kirjeiden välityksellä kuulet tuoreita terveisiä eri puolilta maailmaa. Antamalla kahvirahaa voit tukea lähetystyötä. Lähetyspiirit näet viereisestä kalenterista vasemmassa laidassa.

Lähetyssoppi

Kauppapuistikko 30
Avoinna ma–pe klo 10–17
puh. 044 480 8279

Lähetyssoppi kiinni kesäkauden 1.6.- 3.9.2017. Avaamme taas syksyn tultua 4.9.2017 alkaen.

Myynnissä on mm.

• korkealaatuisia kodin tekstiilejä
  • lämpimiä villasukkia ja lapasia
  • suloisia vauvannuttuja
  • kauniita kortteja eri juhlatilanteisiin

Ostamalla Lähetyssopesta tuet lähetystyötä. Kaikki tuotteet ovat vapaaehtoisten käsin tekemiä ja lahjoittamia. Lähetyssopen tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan lähetystyölle. Lähetyssoppi ottaa vastaan omin käsin tehtyjä käsitöitä ja askartelutuotteita.

Lähetyssopessa tarvitaan vapaaehtoisia myyjiä. Ota yhteyttä lähetyssihteeriin!

Tiedustelut

Pohjanpalo Riitta