Kouluille

Koulun ja seurakunnan yhteistyötä voi ajatella neljän korin kautta, joista jokainen sisältää oman osa-alueen yhteistyön mahdollisuuksista. Nämä korit ovat:

Yleissivistävä opetus: Seurakunnan paikat oppimisympäristönä, seurakunnan työntekijä oman alansa asiantuntijana. Esim. kirkkoon tutustuminen.

Perinteiset juhlat: Seurakunnan edustaja lähinnä kutsuvieraana. Saattaa sisältää yhden virren. Ei ole uskonnon harjoittamista. Esim. lukukauden päätösjuhla.

Uskonnolliset tilaisuudet: Uskonnon harjoittamista positiivisen uskonnonvapauden periaatteella. Suunnitellaan yhdessä. Tilaisuuksista tietoa kotiin ajoissa. Koulu tai vastaava taho järjestää mielekkään vaihtoehdon heille, jotka eivät osallistu. Esim. adventti- ja kevätkirkko.

Kasvun ja hyvinvoinnin tuki: Ennaltaehkäisevän opiskeluhuollon ja työhyvinvoinnin tukemista. Esim. Ryhmäytykset, kerhotoiminta, retket, kriisiyhteistyö, henkilökunnan virkistys.